Vir: Vem, kaj jem

nedelja, 17. november

Slika članka
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Da, tudi s paradižnikom se je mogoče zastrupiti. In to močno in zelo resno zastrupiti!
Slika članka
Dodatek k čaju, ki preseneča
Predvsem zjutraj bi morali v skodelico čaja dodati še skodelico tega, ker vsebuje vse, kar telo potrebuje. Veste, kaj je to?

sobota, 16. november

Slika članka
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Če ste na dieti, ali pa hujšate tako, da manj jeste, se gotovo počutite utrujene, brezvoljne in brez energije. Dobro je poznati nekaj novih dejstev.
Slika članka
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Ljudski zdravilci že stoletja uporabljajo recept, ki se prenaša iz roda v rod. Gre za preprosto in hitro metodo ...
Slika članka
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Pred štirimi leti je prikupna mladenka imela skoraj 100 kilogramov, danes jih ima 64 kilogramov. Kako in zakaj?
Slika članka
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Slivov sok ima iste lastnosti, kot sveže slive, ima pa med vsem jesenskim sadjem največ antioksidantov - O slivah vsekakor vemo premalo
Slika članka
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Čudežno sredstvo za hujšanje, izboljšanje zdravja in notranje čiščenje je rižev puding z dodatki

petek, 15. november

Slika članka
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Znanstveniki so sestavili seznam živil in prostih pravil, kaj jesti za večerjo, pa da se ne boste preveč zredili.
Slika članka
Ni dieta, pomaga pa do ravnega trebuha
7 preprostih trikov, ki se jih je dobro držati. V prvi vrsti zaradi boljšega zdravja, kot drugo pa ti nasveti pomagajo topiti maščobe nabrane okoli bokov in trebuha.
Slika članka
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Beta-glukan je naravni polisaharid, ki je večinoma neprebavljiv, to pa neverjetno spodbudi imunski sistem. Celo tako zelo, da jih priporočajo rakavim pacientom.
Slika članka
Juha iz ovsenih kosmičev in špinače
Dve zelo zdravi sestavini, hitra priprava in dober okus so lastnosti te jedi, ki jo boste kuhali še in še, ko jo enkrat poskusite.

četrtek, 14. november

Slika članka
Pica s kefirjem
Pice so v osnovi zdrave jedi, če jih le naredite iz zdravih sestavin. Zato domača pica iz kefirja prinaša veliko zdravja in svežine. Poskusite!
Slika članka
Kaj se zgodi, če teden dni zavračate kruh
Nutricisti so si enotni: zavračanje kuha in pekovskega peciva ima izjemne posledice. Veste kakšne?
Slika članka
živila, ki jih morate pozabiti
Če vam je vsaj malo mar za zdravje lastnega črevesja, ta živila črtajte iz jedilnika.
Slika članka
Zakaj ni dobro jesti peteršilja
Imunologi so presenetili svet s seznamom zelišč, ki povečujejo tveganja za nastanek krvnih strdkov.
Slika članka
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Ali ste vedeli, da je v enem jajcu 6 gramov proteinov, kar pa nikakor ni največ. Predstavljamo vam 5 proteinsko bogatejših živil.

sreda, 13. november

Slika članka
Hrana, ki iz nas spreminja v onkološke paciente
Narobe je, da se Svetovna zdravstvena organizacija trudi omiliti pomen lastne lestvice rakotvornih živil. Prav bi bilo, da potrošniki prepoznamo škodljive mesne izdelke. Veste kako?
Slika članka
S čim lahko nadomestite antibiotike?
Da je vedno več virusov odpornih na zdravila, je krivo, ker jemo preveč antibiotikov. Predstavljamo vam 6 alternativ
Slika članka
Kdaj je rastlinski pepel boljši od tablet?
Če bi imel človek boljši spomin, potem iz rastlinskega pepela ne bi tisoč let izdeloval mila, danes pa povsem pozabil nanj ...
Slika članka
Kdaj ne bi smeli jesti medu?
Med velja za eno najbolj zdravih in naravnih pridelkov, ki pa vedno ni primeren. Veste, kdaj in kdo ga ne bi smel uživati?