Tema: Še o čajotah

SlovenijaDružinapred 8 dnevi
Ocvrte čajote po dunajsko         Čajote (z rokavicami) olupimo in narežemo po celem na tanke rezine, nekaj milimetrov debele. Vsako rezino rahlo posolimo, nato paniramo po dunajsko, povaljamo jo v moki, jajcu in drobtinah. Rezine nato ocvremo v vročem olju do privlačne rjave barve, odcedimo na mrežici in postrežemo še tople z veliko skledo pisane sezonske solate. Solata iz čajot Čajote olupimo, nato narežemo na kocke. Na podobno velike kocke narežemo tudi korenje. Oboje stresemo v slan krop in 2 minuti kocke blanširamo, da se zmehčajo, a še ostanejo čvrste. Odcedimo in ohladimo. V ponvi segrevamo bučna semena. Ko začnejo pokati in lepo zadiši po njih, v ponev dodamo še narezan česen in po največ minuti odstavimo ter vmešamo bučno olje, da se ogreje. Nekoliko ohladimo, nato vse stresemo in zlijemo na zelenjavo v skledi. Dodamo še na tanko narezan por, solato okisamo in dobro ohladimo.