Vir: Družina

Včeraj

SlovenijaDružinapred 6 urami in 2 minutama
V Medvodah je bilo v ponedeljek zvečer osrednje pričevanje misijonarja Pedra Opeke z Madagaskarja. Zbralo se je veliko ljudi od blizu in daleč. Opeka je spregovoril o svojem delu na Madagaskarju, pa tudi o odraščanju v Argentini in o tem, kaj je prosil predsednico Slovenije.
SlovenijaDružinapred 7 urami in 44 minutami
Slovenska predsednica dr. Nataša Pirc Musar je danes popoldne v Predsedniški palači sprejela misijonarja Pedra Opeko, ki se je po osmih letih vrnil v Slovenijo, kjer ostaja še do srede.
SlovenijaDružinapred 8 urami in 45 minutami
Papež Frančišek je danes v Vatikanu vodil zasedanje sveta kardinalov svetovalcev, znanega kot K9, navzoči pa so med drugim razpravljali o ženski razsežnosti Cerkve.
SlovenijaDružinapred 10 urami in 46 minutami
V soboto, 2. decembra, sta minili dve leti od smrti dr. Lovra Šturma. V spomin na velikega Slovenca pripravlja Zbor za republiko danes spominsko sejo.
SlovenijaDružinapred 10 urami in 59 minutami
Gost prve jutranje adventne maše ob soju sveč je bil misijonar Pedro Opeka.
SlovenijaDemokracijapred 11 urami in 28 minutami
Piše: G. B. Prešernova nagrajenca za leto 2024 sta pesnica Erika Vouk ter baletni plesalec in koreograf Henrik Neubauer. Nagrade Prešernovega sklada prejmejo pesnica Miljana Cunta, igralka Jana Zupančič, mezzosopranistka Nuška Drašček, stripar Ciril Horjak, režiserka Sara Kern, grafični oblikovalec Tomato Košir, je danes sporočil UO Prešernovega sklada.  Kot je na novinarski konferenci povedal predsednik […] The post Prešernove nagrade letos brez večjih afer? Podelili jih bodo pesnici Eriki Vouk ter baletnemu plesalcu in koreografu Henriku Neubauerju appeared first on Demokracija .
SlovenijaDružinapred 11 urami in 47 minutami
Prvi predsednik slovenske vlade Lojze Peterle snuje društvo Zavezništvo krščanskih demokratov. Korak v to smer bo tudi današnji slavnostni podpis dogovora o uporabi imena SKD, ki ga bo nanj prenesla pravna naslednica in lastnica znamke Slovenski krščanski demokrati, zunajparlamentarna SLS.
SlovenijaDružinapred 14 urami in 55 minutami
Na prvo adventno nedeljo, 3. decembra, je misijonar Peter Opeka med tedenskim obiskom v Sloveniji obiskal tudi Maribor.
SlovenijaDružinapred 16 urami in 8 minutami
Adventni čas prinaša pričakovanje, upanje in priložnost za duhovno rast. Tednik Družina zato pripravlja adventno prilogo Podarim ti Luč. Tudi na spletu bomo vsak dan objavili kakšno iskrico – droben adventni navdih. Stopajmo skupaj proti božiču!
SlovenijaDružinapred 17 urami in 34 minutami
V petkovem sklepu o posodobitvi načrta o mreži šol za šolsko leto 2024/25 deželne vlade Furlanije – Julijske krajine (FJK) ni združevanja ravnateljstev slovenskih šol, predvidenega v uredbi ministrov za izobraževanje in finance. Po oceni vlade FJK je za ustanavljanje in ukinjanje slovenskih šol pristojna država.
SlovenijaDružinapred 18 urami in 18 minutami
Na osrednjem slovenskem pravnem portalu se je končal že 23. tradicionalni izbor »10 najvplivnejših pravnikov leta«.
SlovenijaDružinapred 19 urami
Znanstvena revija Kronika, izdaja jo Zveza zgodovinskih društev Slovenije in je namenjena slovenski krajevni zgodovini, je 3. številko (2023) tematsko namenila zgodovini Ilirske Bistrice. Vse tri letošnje številke Kronike obsegajo 740 strani prikazov zelo različnih tem.

nedelja, 3. december

SlovenijaDružinapred 1 dnem, 4 urami in 55 minutami
V Spominskem parku Grahovo so 6. aprila 2014 postavili spomenik v spomin na ubite s strani komunističnih partizanov iz župnije Grahovo.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 6 urami in 41 minutami
Skupnost v Taizéju ima novega priorja. V soboto zvečer, 2. decembra, je brat Alois predal svojo službo anglikanskemu bratu Matthewu v navzočnosti predstavnikov različnih Cerkva in številnih prijateljev Skupnosti ter mladih, ki so trenutno v Taizéju.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 7 urami in 43 minutami
Med katoliško mašo na jugu Filipinov je danes zjutraj odjeknila eksplozija, v kateri so po zadnjih podatkih umrli štirje ljudje, približno 50 jih je bilo ranjenih, poročajo tamkajšnje oblasti. Po navedbah vojske je šlo za teroristični napad, poročajo tuje tiskovne agencije.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 9 urami in 43 minutami
Papež Frančišek je med opoldansko molitvijo na prvo adventno nedeljo podčrtal pomen čuječnosti in poudaril, da to ne pomeni živeti v strahu, temveč ljubeče čakati na Jezusov prihod. Ker sveti oče trenutno okreva po vnetju pljuč, je papeževo katehezo prebral uradnik vatikanskega državnega tajništva Paolo Braida.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 12 urami in 44 minutami
Na prvo adventno nedeljo je bilo v župnijski cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju pri frančiškanih še posebej slovesno mašo, saj je pri maši ob 10. uri somaševal in pridigal misijonar Pedro Opeka, ki je po osmih letih v teh dneh spet na obisku v Sloveniji. »Živimo Jezusa v naših družinah, tam, kjer delamo, pa tudi v naših župnijah. Ko vstopamo v cerkev, se zavedajmo, da smo Jezusovi bratje in sestre, da smo Božja družina,« je med drugim poudaril Opeka.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 14 urami in 18 minutami
Samostan Stična od sobote, 2. decembra, že zaznamujejo jaslice, ikona božiča, razstavljene na devetnajstih okenskih policah križnega hodnika. V žaru skrivnostne svetlobe, pod oboki tihote in molitve menihov.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 16 urami in 6 minutami
Nekatere kraje po državi je pobelil sneg, s čimer je ob začetku adventa, ki bo letos trajal le dobre tri tedne, vsaj malo zadišalo po zimi. Na Kredarici je v zadnjih dveh dneh zapadlo skoraj meter in pol novega snega. V Ljubljani imajo štiri centimetre snega, v Mariboru pa so brez snežne odeje.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 16 urami in 35 minutami
Papež Frančišek je v soboto v mali dvorani avle Pavla VI. sprejel novega slovenskega veleposlanika pri Svetem sedežu, Franca Buta. Ob izročitvi poverilnih pisem sta bili navzoči še veleposlanikova žena ter tajnica veleposlaništva.