Vir: Družina

SlovenijaDružinapred 2 urama in 59 minutami
Slovenski kolesar Tadej Pogačar, ki vozi za ekipo UAE Team Emirates, je zmagovalec enodnevne italijanske klasike Strade Bianche, tekme po makadamskih cestah v italijanski pokrajini Toskani.
SlovenijaDružinapred 3 urami in 48 minutami
Patriarhi in voditelji Cerkva v Jeruzalemu so v včeraj objavljeni izjavi ostro obsodili »brezobziren napad izraelske vojske na nedolžne civiliste«, ki ga je dan prej v Gazi med razdeljevanjem nujne humanitarne pomoči v hrani izvedla izraelska vojska, ter pozivajo k »takojšnji in dolgotrajni prekinitvi ognja«.
SlovenijaDružinapred 6 urami in 6 minutami
Izobraževalno srečanje za člane župnijskih pastoralnih svetov in druge pastoralni sodelavce v Nadškofiji Ljubljana.
SlovenijaDružinapred 7 urami in 54 minutami
V Moskvi so se včeraj na pogrebni slovesnosti poslovili od ruskega opozicijskega politika Alekseja Navalnega, ki je 16. februarja letos umrl v zaporniški koloniji na severu Rusije.
SlovenijaDružinapred 8 urami in 51 minutami
V evangeličanski cerkvi Primoža Trubarja na Gosposvetski cesti v Ljubljani so sinoči obhajali ekumensko bogoslužje svetovnega molitvenega dne žensk, ki so ga letos pripravile kristjanke različnih krščanskih denominacij iz Palestine.
SlovenijaDružinapred 15 urami in 6 minutami
Celo osebe, ki ne uporabljajo računalnika, vedo, da se s pomočjo iskalnika Google na internetu poišče različne vsebine.
SlovenijaDružinapred 15 urami in 36 minutami
Igrani film Studia Siposh Nebesa pod Triglavom, ki ga je v svet pospremila odmevna okrogla miza, prinaša umetniško obdelavo resnične zgodbe, ki jo je leta 1942 doživel Rudi Kolarič na Brezovici pri Ljubljani.
SlovenijaDružinapred 18 urami in 4 minutami
Pred 15 leti, 5. marca 2009, so predstavniki vladne komisije za grobišča v Muzeju novejše zgodovine Slovenije predstavili odkritje množičnega grobišča v rudniku Huda Jama pri Laškem. 2. marca so se delavci Rudnika Trbovlje-Hrastnik v rudniku po več mesecih prebili skozi enajst pregrad do umorjenih leta 1945.

Včeraj

SlovenijaDružinapred 20 urami in 6 minutami
Izbor TV in radijskih oddaj ter filmov, ki bodo v prihodnjem tednu (2.–8. marec) na sporedu slovenskih televizijskih in radijskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 4 urami in 29 minutami
Ob petnajstletnici vstopa v Hudo jamo so se z izjavo za javnost oglasili tudi v civilni pobudi Vseposvojitev, ki jo vodi Romana Bider.
SlovenijaNova24TVpred 1 dnem, 4 urami in 40 minutami
Slika članka
Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!
Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč dr. Jože Dežman je v izjavi ob petnajstletnici vstopa k umorjenim v rovu sv. Barbare med drugim zapisal, da so bili slovenski uspehi pri odkrivanju, raziskovanju, urejanju prikri...
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 6 urami in 50 minutami
Na Gorenjskem so ljudje dolgo trpeli in čakali. Šele, ko so bili s partizanskim nasiljem povsem stisnjeni v kot, ko so se le še soočali s smrtjo, s strani enih in drugih, partizanov in Nemcev, so organizirali obrambo pred partizanskim nasiljem. Domobransko postojanko v Domžalah so ustanovili šele 8. avgusta 1944.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 6 urami in 53 minutami
Poleti bomo v Kolpi plavali, zdaj pa je pravi čas za potepanje ob njej. Zahodno od Starega trga ob Kolpi se lahko sprehodimo po razgibani krožni pešpoti Kozice. Oznake v obliki hrastovega lista in lešnika nas popeljejo do razglednih točk visoko nad reko, ki jo zgodaj spomladi obdaja mir, kakršnega poleti ne moremo doživeti.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 7 urami in 51 minutami
Revija SLO časi, kraji, ljudje – slovenski zgodovinski magazin praznuje 10 let izhajanja. Prva številka je izšla v začetku leta 2014 in je vse do lani izhajala štirikrat letno, z letošnjim letom pa bo izhajala petkrat letno. Edina poljudna revija o slovenski zgodovini se odlikuje po tematski raznolikosti, uravnoteženi zastopanosti celotnega slovenskega prostora in vseh zgodovinskih obdobij.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 9 urami in 51 minutami
Španski škof je izrekel opomin skupini duhovnikov, ki so v spletni oddaji v pogovoru izjavili, da molijo za »čimprejšnji papežev odhod v nebesa«. Duhovniki so se za svoje izjave pozneje opravičili.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 11 urami in 23 minutami
Slovenska matica je izdala zbornik Jurij Slatkonja (1456–1522). Od Kranjske do Dunaja, o cerkvenem dostojanstveniku in organizatorju dvorne glasbene kapele Maksimilijana I. na Dunaju.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 12 urami in 10 minutami
Papež Frančišek od romarjev in obiskovalcev v Vatikanu vedno prejema raznolika darila, od preprostih otroških risb do dragocenih predmetov, ki jih pozneje pogosto prodajo na dražbi in izkupiček namenijo za potrebe najbolj ubogih. Obiskovalci iz Slovenije mu radi podarijo tradicionalno potico …
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 12 urami in 36 minutami
Že dve leti poročamo o vojnih tragedijah na ukrajinskih tleh. Žalostne zgodbe se dotaknejo tudi mnogih Slovencev, ki na različne načine pomagajo prizadetim v vojni. V številnih župnijah so in še vedno zbirajo pomoč, ki jo nato prepeljejo na prizadeta območja. Ena takih je Župnija Dob pri Domžalah.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 13 urami in 46 minutami
Od zadnje uprizoritve Škofjeloškega pasijona (2015) je minilo že skoraj desetletje. Za leta 2021 načrtovano jubilejno izvedbo ob 300. obletnici nastanka besedila je preprečila epidemija covida-19, prihodnja uprizoritev pa je predvidena za velikonočni čas leta 2026.
SlovenijaDružinapred 1 dnem, 14 urami in 36 minutami
V postnem času premišljujemo Kristusovo trpljenje v molitvi križevega pota. Premišljujemo o tem, kako je Jezusova pot na Golgoto podobna težkim trenutkom našega življenja in v molitvi prosimo Gospoda, da nam ostane blizu.