Vir: Družina

petek, 23. februar

SlovenijaN1pred 3 dnevi
Predsednica republike Nataša Pirc Musar je podpisala odlok o razpisu volitev poslancev iz Slovenije v Evropski parlament in s tem razpisala volitve slovenskih poslancev v Evropski parlament. Potekale bodo 9. junija. Kdaj pa bodo lahko kandidati začeli vlagati kandidature? Predsednica je opozorila tudi na lažne novice.
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Ob začetku postnega časa se je začel Družinin novi video projekt Težka vprašanja o Bogu. Namen serije kratkih videov je mladim (in tudi vsem ostalim) približati nauk Cerkve na razumljiv način.
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Sredi letošnjega februarja je Bog v 96. letu starosti k sebi poklical dolgoletnega mežnarja kočevske župnije Franca Plota, ki so ga župljani poznali pod imenom ata Frenk.
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Župljani edine katoliške župnije na območju Gaze držijo skupaj, medtem ko na njihove domove padajo bombe: s. Nabila Saleh, ki je našla zatočišče v župniji Svete družine z okoli 600 verniki, je v pogovoru za medije sporočila, da kristjani ne bodo upoštevali zahteve izraelske vojske po evakuaciji celotne soseske.
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Po mnenju francoskega zgodovinarja Katoliška cerkev nujno potrebuje »notranji ekumenizem«: kot pravi, je izjemno pomembno, da bi se katoličani različnih »občutij« znali pogovarjati med seboj.

četrtek, 22. februar

SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Podjetnik iz Medvod Ivan Miklavc si je v okviru Pokrajinskega odbora Osvobodilne fronte za Gorenjsko zamišljal, da bi bili Slovenci složni, da bi sodelovali »v okviru slovenske vzajemnosti«, vzgojiti »moramo nov plemenit narod,« je zapisal v glasilu Baklja. Imel je domoljubno in demokratično vizijo, komunisti pa so ob tem bili plat zvona.
SlovenijaNova24TVpred 3 dnevi
Slika članka
Poškodovani jamar rešen
Jamarskim reševalcem je iz jame pri Jelen brdu na Kočevskem uspelo rešiti poškodovanega jamarja. Reševanje je potekalo več kot odlično, je ocenil vodja jamarske reševalne službe Walter Zakrajšek. Poškodovanec je bil odpeljan z vozilom nujne medici...
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Avstralska policija je včeraj aretirala upokojenega škofa Christopherja Saundersa, ki je obtožen 19 primerov spolne zlorabe mladoletnih oseb.
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Ivan Miklavc je predstavnike KPS opozarjal na nesmiselne žrtve povračilnih ukrepov okupatorja, ki so jih izvajali zaradi nesmotrnih partizanskih »akcij«. Prizadeval si je za takšno sodelovanje z Nemci, ki bi preprečevalo nasilje in uničevanje, po navadi nedolžnega civilnega prebivalstva.
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Včeraj je bil žalosten dan za Cerkev. In ker smo Cerkev vsi krščeni, torej žalosten dan za nas vse.
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Ivan Miklavc, vodja nekomunističnega odbora OF za Gorenjsko, je centrali OF (v resnici komunistov, česar se ni zavedal) poslal načrt, kako se organizirati na Gorenjskem, od zdravstva do financ. Načrtoval je državo v državi. Komunisti so leta 1943 ta njegov načrt v kali zatrli.
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Šempeter v Savinjski dolini je gostil letošnje srečanje mladih prevzemnikov, na katerem se je zbralo več kot 100 mladih prevzemnikov, predstavnikov gospodarstva in drugih gostov. Namenjeno je bilo izmenjavi idej, medsebojni podpori in spodbudi mladim kmetom, med katerimi je bila večina mladih prevzemnikov.
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Tudi v letošnjem postnem času na naši spletni strani objavljamo brezmesne recepte, primerne za pripravo okusnih kosil na postne petke.
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Zamrznjeni človeški zarodki so v skladu z državno zakonodajo pravno enakovredni otrokom, s polno zaščito in osebnimi pravicami.
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Slovenski skavti so v okviru akcije Luč miru iz Betlehema 2023 zbrali 18.832 evrov. Večino tega denarja, ki so ga nabirali z razdeljevanjem plamena miru in donacijami prek SMS-sporočil, bodo namenili za organizacijo pomladnih vikendov oz. pomladovanj za otroke z območij, ki so jih prizadele lanske vremenske nevšečnosti.
SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Založba Mladinska knjiga je izdala knjigo Svetniki, ki opisuje življenja 366 svetnikov ali osebnosti, ki so v postopku beatifikacije ali kanonizacije, ker so pomembno prispevali k dejavnosti krščanstva. Predstavljeni so z vsemi bistvenimi podatki in bogatim slikovnim gradivom.
SlovenijaDružinapred 4 dnevi
Na pepelnično sredo kmalu po poldnevu sem na hitrico skočil v kolesarska oblačila, pograbil svojega gorca in se hlastno pognal od doma.
SlovenijaDružinapred 4 dnevi
Vatikanski Dikasterij za nauk vere v imenu papeža Frančiška nadaljuje preiskavo obtožb proti slovenskemu duhovniku in umetniku Marku Rupniku, nekdanjemu jezuitu, ki je bil iz reda izključen junija 2023 ter je obtožen duševne in spolne zlorabe redovnic.
SlovenijaDružinapred 4 dnevi
V tem tednu obeležujemo drugo obletnico vojne v Ukrajini. Ob tej priložnosti so se begunci, ki so svoje zatočišče našli v Celju in okolici, zbrali pri sveti maši.
SlovenijaDružinapred 4 dnevi
V soboto bomo obeležili žalostno obletnico, drugo obletnico ruske invazije v Ukrajino. V tem obdobju naj bi po podatkih Združenih narodov življenje izgubilo 10.000 civilistov, razseljenih je več kot 10 milijonov ljudi.