Čokoladna potica
30 dag moke
½ žličke soli
2 dag kvasa
3 dag sladkorja
3 dag masla
2 rumenjaka
2 do 3 dl mleka
nastrgana limonina lupinica
1 žlica ruma
Nadev
7 dag masla
2 jajci
12 dag sladkorja
zavitek vaniljevega sladkorja (ali nekaj kapljic vaniljevega izvlečka)
10 dag jedilne čokolade
15 dag zmletih orehov
1 žlica drobtin
Premaz
1 jajce
V skodelici razdrobi kvas, dodaj po žličko sladkorja in moke ter žlico mlačnega mleka. Zmešaj in pusti, da vzhaja. Moko presej v skledo, ob strani dodaj sol, na sredini naredi jamico in daj vanjo rumenjaka, rum, limonino lupinico, sladkor in vzhajan kvas. Med gnetenjem postopoma prilivaj toplo mleko. Ko se sestavine pomešajo, počasi dodaj raztopljeno maslo in gneti tako dolgo, da se testo loči od rok in sklede. Skledo pokrij in pusti na toplem, da testo vzhaja. Za nadev penasto umešaj maslo in mu postopoma primešaj rumenjaka, sladkor, vaniljev sladkor, raztopljeno čokolado in trd sneg beljakov. Testo razvaljaj, namaži z nadevom t...