Tema: Svinjska ribica in čokoladna potica

SlovenijaDružinapred 3 dnevi
Čokoladna potica 30 dag moke ½ žličke soli 2 dag kvasa 3 dag sladkorja 3 dag masla 2 rumenjaka 2 do 3 dl mleka nastrgana limonina lupinica 1 žlica ruma Nadev 7 dag masla 2 jajci 12 dag sladkorja zavitek vaniljevega sladkorja (ali nekaj kapljic vaniljevega izvlečka) 10 dag jedilne čokolade 15 dag zmletih orehov 1 žlica drobtin Premaz 1 jajce V skodelici razdrobi kvas, dodaj po žličko sladkorja in moke ter žlico mlačnega mleka. Zmešaj in pusti, da vzhaja. Moko presej v skledo, ob strani dodaj sol, na sredini naredi jamico in daj vanjo rumenjaka, rum, limonino lupinico, sladkor in vzhajan kvas. Med gnetenjem postopoma prilivaj toplo mleko. Ko se sestavine pomešajo, počasi dodaj raztopljeno maslo in gneti tako dolgo, da se testo loči od rok in sklede. Skledo pokrij in pusti na toplem, da testo vzhaja. Za nadev penasto umešaj maslo in mu postopoma primešaj rumenjaka, sladkor, vaniljev sladkor, raztopljeno čokolado in trd sneg beljakov. Testo razvaljaj, namaži z nadevom t...