Tema: Dolgoživost in prehrana

SlovenijaDružinapred 76 dnevi
Domača brezmesna lazanja Iz moke in jajc zgnetemo testo za testenine, ga razvaljamo na strojček in narežemo na pravokotnike. Skuto zmešamo z blitvo, začimbami, pinjolami in jajcem. Za bešamelno omako v kozici raztopimo maslo, dodamo moko in postopno prilivamo mleko, solimo. Kuhamo 5 minut. V model nalijemo zajemalko bešamela. V slanem kropu kos testa kuhamo 10 sekund, nato ga položimo v model in ponovimo z naslednjim, da imamo dve plasti v modelu, sledi plast nadeva, malo bešamela in malo sira, nato znova testo itd., dokler imamo sestavine. Na vrhu je testo, bešamel in parmezan, pokrijemo z aluminijevo folijo in pečemo pri 200 stopinjah 35 minut. Nato odkrijemo in zapečemo. Sladica iz kozarca Sladko smetano stepemo, vmešamo sir maskarpone in stopljeno čokolado. Kremo pospravimo v hladilnik. Medtem sadje narežemo na kocke, ga sladkamo, odišavimo, namočimo za 10 minut, nato naložimo na dno kozarcev. Čez sadje naložimo za zvrhano žlico piškotov, nato nabrizgamo ohlajeno čokoladno kr...