Tema: Rumeno

SlovenijaDružinapred 195 dnevi
Koruzna sladka pogača Vse sestavine zmešamo v gladko zmes, ki jo vlijemo v srednje velik pravokoten ali okrogel tortni model. Postavimo v segreto pečico in pri 200 stopinjah pečemo 25 do 30 minut. Sladko različico ponudimo toplo kot okusen kos peciva z maslom in marmelado, slano pa kot prilogo – odlična je tudi s skledo solate za večerjo. Koruzni slani ocvrtki Jajca in maščobo zmešamo z metlico, dodamo moko in še dodatke. Gladko zmes pustimo 10 minut počivati, da se zgosti. Dobiti moramo gosto tekočo zmes, po potrebi dodamo za žlico moke ali mleka. Nalijemo jo v vrečko za brizganje, nato brizgamo majhne kupčke v vroče olje in jih hrustljavo ocvremo. Odcedimo in ponudimo kot slan prigrizek ali prilogo, sladkano pa kot sladico. Opomba: Z bolj gosto zmesjo dobimo kupčke in manjše ali večje ocvrtke, z redkejšo pa nekakšne ocvrte vlivance.