FLANCATI, PEČENI V PEČICI
½ kg moke
5 dag masla
5 dag sladkorja
5 rumenjakov
noževa konica muškata
pol žličke nastrgane limonine lupinice
2½ dl mleka
žlička soli
2 žlici ruma
Kvasni nastavek
5 žlic mleka
žlička sladkorja
3 dag kvasa
V presejano moko naredi vdolbino in vlij vanjo vzhajan kvas. Maslo, sladkor in rumenjake penasto umešaj z dišavami, prilij vroče mleko. Pridaj sol in rum ter mlačno zmes vlij v moko h kvasu. Vse dobro zmešaj in zgneti v testo. Vzhajano testo razvaljaj za centimeter debelo in zreži na za dlan velike pravokotnike. Zareži v vsakega 3 zareze centimeter narazen in centimeter od roba. Položi jih na pekač in postavi na toplo, da vzhajajo. Peci pri 180 °C 15 do 20 minut. Pečene postrezi potresene s sladkorjem.