Tema: Svinjske prsi in flancati

SlovenijaDružinapred 63 dnevi
FLANCATI, PEČENI V PEČICI ½ kg moke 5 dag masla 5 dag sladkorja 5 rumenjakov noževa konica muškata pol žličke nastrgane limonine lupinice 2½ dl mleka žlička soli 2 žlici ruma Kvasni nastavek 5 žlic mleka žlička sladkorja 3 dag kvasa V presejano moko naredi vdolbino in vlij vanjo vzhajan kvas. Maslo, sladkor in rumenjake penasto umešaj z dišavami, prilij vroče mleko. Pridaj sol in rum ter mlačno zmes vlij v moko h kvasu. Vse dobro zmešaj in zgneti v testo. Vzhajano testo razvaljaj za centimeter debelo in zreži na za dlan velike pravokotnike. Zareži v vsakega 3 zareze centimeter narazen in centimeter od roba. Položi jih na pekač in postavi na toplo, da vzhajajo. Peci pri 180 °C 15 do 20 minut. Pečene postrezi potresene s sladkorjem.