Kislo zelje
Sestavine za 4 osebe
1 čebula
2 žlici olja
1 kg kislega zelja
4 stroki česna
1 žlička popra v zrnju
2 lovorjeva lista
sol
1 žlica ocvirkov
Na olju, ki mu dodamo žlico ocvirkov, prepražimo sesekljano čebulo, dodamo kislo zelje, grobo narezane stroke česna, poper v zrnju in lovorjeva lista. Zalijemo z vodo, da prekrije kislo zelje, osolimo z žličko soli in kuhamo 30 minut.
Po približno 15 minutah poskusimo, ali je zelje dovolj slano. Po potrebi ga še dosolimo.
Pečenice in krvavice
Sestavine za 4 osebe
2 celi pečenici
2 celi krvavici
Pečenici 20 minut kuhamo v vreli vodi, nato pa ju zlato rumeno popečemo na nekaj žlicah olja.
Krvavici lahko spečemo v pečici pri 180 stopinjah (30 do 40 minut) ali pa v pokriti ponvi.