Tema: Por, tofu in bučke

SlovenijaDružinapred 19 dnevi
Ocvrt sojin tofu in bučke v omaki Bučki operemo, jima odrežemo zgornji in spodnji del in narežemo najprej na rezine, nato pa na manjše kockice. Čebulo očistimo in sesekljamo ter popražimo na 3 žlicah olja. Ko začne rumeneti, ji dodamo na kocke narezani bučki, osolimo s pol žličke soli, prilijemo 1 dl vode in pokrito dušimo. Ko se nekoliko zmehčajo, dodamo muškatni orešek, baziliko in malo popra. Premešamo, pokrijemo in pustimo na ugasnjeni plošči (da ostanejo tople). Sojin tofu narežemo na ½ cm debele rezine. Te najprej namažemo z mešanico (2 žlici olja, ½ žličke soli, poper, žlička majarona). Nato jih povaljamo v moki, jajcih in drobtinah ter ocvremo. Če nam na koncu ostane še kaj stepenih jajc, jih vlijemo v vroče olje in porabimo za okrasitev krožnikov. Bučke nadevamo v manjše posodice in jih postrežemo na krožnikih skupaj z ocvrtim tofujem. Namig: Tofu je primerna jed za ljudi z mlečno dieto. Če nimamo diete, lahko namesto tofuja uporabimo sir za žar. V tem primeru v mešanico, s...