Tomić ustvaril Argetin namazNa nedavni tradicionalni prireditvi, ko je Argeta predstavila nove okuse svojih prestižnih mesnih namazov Argeta Exclusive – tokrat je bilo to v vinski kleti Posavskega muzeja Brežice –, je bil tudi chef Oštarije Debeluh Jure Tomić . Pridružil se je namreč vrhunski kulinarični družini, ki oblikuje te posebne Argetine okuse in v kateri je zdaj 12 izjemnih regionalnih kulinaričnih chefov. Med njimi so tudi: Luka Košir, Gregor in David Vračko, Nina Čarman, Igor Jagodic in Filip Matjaž . V sodelovanju z Argeto je tudi Tomič ustvaril nov okus tega priljubljenega namaza. Gre za pašteto z okusom teletine, obogateno s črno trobento in cvetom koromača. Jure sicer pravi, da je najpomembnejša sestavina kulinarike gostoljubnost, zato pri Debeluhu pogosto lahko srečamo prepoznavne obraze. »Včasih se zgodi, da več časa preživim s svojimi gosti za mizo kot pa v kuhinji,« pravi smeje ta kulinarični mojster. Prav zato je Argeta v sodelovanju s Tomićem pripravila virtualni tečaj gostoljubnosti in ga obogatila z zanimivim priročnikom. Druženje je glasbeno obogatil Petar Grašo , ki je tudi sam velik ljubitelj Tomićeve kuhinje in pogost gost pri brežiškem Debeluhu. Na fotografiji je ob Tomiću (levo) in Grašu (desno) tudi direktorica raziskav in razvoja v strateškoposlovni enoti delikatesnih namazov v Atlantic Drogi Kolinski. preberite več »