Tema: Vedno bolj mrzlo

SlovenijaDružinapred 10 dnevi
Gobova kremna juha Krompir skuhamo do mehkega in pretlačimo v redek pire. Posebej na maslu prepražimo narezano čebulo, dodamo narezane gobe, jih rahlo solimo in pražimo dalje, da spustijo nekaj vode. Zdaj v lonec prilijemo kuhan pretlačen redek krompirjev pire, dodamo še sladko smetano, vse pa obilno začinimo z majaronom in strtim česnom. Po potrebi in želji dodatno razredčimo z vodo ali mlekom. Pustimo, da juha znova zavre, nato jo kmalu ponudimo. Kostanjevo-lešnikovi kolački Kostanj zmeljemo, presejemo, da dobimo čim bolj fino kostanjevo moko. Pomešamo jo z mletimi lešniki, škrobom, kakavom in pecilnim praškom. Jajci in sladkor zmešamo z metlico, nato primešamo suhe sestavine, da dobimo gladko gosto tekočo zmes. Po potrebi primešamo mleko. Zmes naložimo v modelčke za mafine in pečemo pri 180 stopinjah 20 minut. Po želji nanje nabrizgamo kremo iz stepene smetane, malo sladkorja in sira maskarpone.