Bučna juha s karijem ali česnom
Bučo hokaido razpolovimo in ji odstranimo semena, nato jo narežemo na večje kose. Lupiti je ni treba, to je ena redkih zimskih buč, ki ji ni treba odstraniti lupine. V manjši količini slane vode ali jušne osnove jo skuhamo do mehkega, nato pretlačimo s paličnim mešalnikom. Med kuhanjem jo začinimo s karijem in česnom.
Juho razredčimo do želene gostote, solimo in ponudimo z grobo sesekljanimi praženimi bučnimi semeni.
Kremne rezine
Vsak kos testa razvaljamo na velikost pekača in še za prst čez na vsaki strani, ga na gosto prebodemo z vilicami in vsak kos zase pri 220 stopinjah spečemo do rahle rjave barve.
Za kremo rumenjake s polovico sladkorja in vaniljo stepemo z metlico, prilijemo sok limone, rum, vmešamo škrob in mleko ter postopno 3 zajemalke toplega mleka. Razredčeno zmes vlijemo v lonec k mleku in med krepkim mešanjem segrevamo 5 minut, da se lepo zgosti in skuha. Preložimo v večjo skledo.
Beljake zdaj posebej čvrsto stepemo, dal...