Tema: Za prvi vtis

SlovenijaDružinapred 94 dnevi
File trske v limonovi omaki iz pečice Kapre sesekljamo, timijan osmukamo z vejic, to pa zmešamo z maslom, oljem, poprom, sesekljanim česnom, lupinico pol limone in 2 žlicama olja. Limono nato narežemo na rezine, te pa položimo pod kose ribe na pekaču. Rahlo posolimo, vsak kos pa namažemo z malo začimbne maslene mešanice, dodamo še rezine limone, ki so nam ostale. Sem in tja še poškropimo z oljčnim oljem, prilijemo vino in pekač porinemo v pečico. Pečemo pri 200 stopinjah 20 minut. Ponudimo s krompirjevim pirejem. Kumarična solata z mocarelo in drobnjakom Kumaro poskusimo. Grenke konce odstranimo, trdo lupino po potrebi olupimo, čeprav je na začetku sezone in v tej mokri pozni pomladi lupina še precej mehka in sočna ter okusna. Narežemo na rezine, dodamo mocarelo, narezan drobnjak in krepko začinimo. Čim prej ponudimo ob pečeni ribi.