Vir: Automobil

sobota, 13. januar

Slika članka
Toyota GR Yaris: izboljšave na večjo “eksplozivnost”
Toyota je glede na dosedanji uspeh te športne različice ji je dodala še malo »popra« zaradi česar je zdaj še močnejša in robustnejša. Izboljšanje tega majhnega športnega avtomobila s štirikolesnim pogonom po navdihu relijev, ni bilo enostavno, vendar je z različico GR 2024 japonskim inženirjem to le uspelo. Vso pozornost so posvetili številni komponentam avtomobila, [...] The post Toyota GR Yaris: izboljšave na večjo “eksplozivnost” appeared first on Automobil .
Slika članka
Hyundai i20: osvežitev tudi za slovenske ljubitelje korejske znamke
Hyundaijev najnovejši i20, prav tako kot ostali te korejske znamke, še vedno prihaja iz tovarne v turškem Izmiru in tako nadaljuje dosedanjo nekajletno tradicijo. Eleganten in športen dizajn osveženega i20, tako zunanjosti in notranjosti, združuje čustvene in dinamične poteze z iskanjem harmonije med proporci, arhitekturo, stilom in tehnologijo. Želi ohraniti dinamičen in s svojim nizkim [...] The post Hyundai i20: osvežitev tudi za slovenske ljubitelje korejske znamke appeared first on Automobil .

petek, 12. januar

Slika članka
Audi Q8 e-tron edition Dakar po navdihu najpomembnejšega puščavskega rallyja na svetu.
Povišano podvozje in opcijske folije posebnega modela v spomin prikličejo vozilo RS Q e-tron z električnim pogonom in pre­tvornikom energije, zasnovano za rally Dakar. Terenske lastnosti tega ekskluzivnega SUV-ja so v kombinaciji z visokim in takoj razpoložljivim navorom kot nalašč za iste, ki želijo na električni pogon križariti tudi po neutrjenih cestah, v iskanju posebnih [...] The post Audi Q8 e-tron edition Dakar po navdihu najpomembnejšega puščavskega rallyja na svetu. appeared first on Automobil .

četrtek, 11. januar

Slika članka
Renault Megane Conquest s svežo kombinacijo dinamičnega oblikovanja in napredne tehnologije
Megane Conquest je tržnim standardom prispeval svoj pogled na kupejevski dizajn športnega terenca. Najbolje opremljeni modeli, R.S. Line in E-Tech engineered stavijo na uspeh z dosedanjim 53-odstotnim deležem prodaje v Evropi v letu 2023. Hibridni pogon E-Tech full hybrid 145, z 63-odstotnim deležem prodaje v prvi polovici leta 2023, je privlačil kupce s svojo vožnjo [...] The post Renault Megane Conquest s svežo kombinacijo dinamičnega oblikovanja in napredne tehnologije appeared first on Automobil .
Slika članka
Volkswagen v Sloveniji z novim električnim ID.7
Volkswagen stopnjuje svojo električno preobrazbo in po modelih ID.3, ID.4 in ID.5 predstavlja slovenskemu trgu povsem na novo razviti model  ID.7. Mednarodna žirija ga je nedavno razglasila za “Nemški avto leta 2024” Napreden prostorski dizajn definira ID.7 kot vrhunski električni Volkswagen, namenjen predvsem daljšim potovanjem za daljša potovanja in nemoteno mestno vožnjo. Limuzinski  aerodinamični dizajn [...] The post Volkswagen v Sloveniji z novim električnim ID.7 appeared first on Automobil .

torek, 9. januar

Slika članka
Novi Golf GTI pred vrati proizvodnje – CES napoveduje tudi umetno inteligenco
Volkswagen bo 24. januarja uradno predstavil prenovljeno osmo generacijo Golfa. Hkrati z razkritjem nemška znamka na sejmu CES v Las Vegasu razkriva prvi vpogled v svojo najbolj športno različico Golfa GTI. Gre za konceptni avtomobil, ki kljub kamuflaži, dejansko že čaka na pragu proizvodnje. Fotografije prav tako razkrivajo, kaj lahko pričakujemo od ostalih različic kompaktnega [...] The post Novi Golf GTI pred vrati proizvodnje – CES napoveduje tudi umetno inteligenco appeared first on Automobil .

ponedeljek, 11. december 2023

Slika članka
Renault 5 E-Tech: samo nekaj podrobnosti pred uradnim razkritjem na salonu v Ženevi 2024
Samo nekaj podrobnosti, za zdaj, na prvih fotografijah in le informacija o moči električnega motorja. Vse ostalo bo Renault javnosti prvikrat razkril 26. februarja 2024 na avtomobilski razstavi v Ženevi. Renault 5 E-Tech electric bo naprodaj z dvema različnima akumulatorjema, od katerih bo eden imel zmogljivost 52 kWh in zagotavljal doseg do 400 kilometrov [...] The post Renault 5 E-Tech: samo nekaj podrobnosti pred uradnim razkritjem na salonu v Ženevi 2024 appeared first on Automobil .

nedelja, 10. december 2023

Slika članka
Novi Transit Custom za večjo produktivnost enotonskih dostavnih vozil
Povsem novi Transit Custom, na voljo po vsej Evropi in odslej tudi pri nas, želi nadaljevati uspeh najbolje prodajanega evropskega dostavnika z inovativnimi rešitvami in naprednimi digitalnimi izkušnjami za večje zadovoljstvo svojih uporabnikov. Med novostmi velja omeniti predvsem novo platformo vozila, namenjeno večji zmogljivosti prevoza tovora, izboljšanemu udobju, ki vključuje tudi voznika in vrsto učinkovitih [...] The post Novi Transit Custom za večjo produktivnost enotonskih dostavnih vozil appeared first on Automobil .