Vir: Bambino

četrtek, 22. februar

Otroci se že od malih nog učijo, kako se vključiti v svet okoli sebe. Ena izmed ključnih veščin, ki jim bo prišla prav vse življenje, je umetnost pogajanja. Kako torej otroke naučiti, da bodo znali sklepati kompromise in se uspešno pogajati v vsakdanjih situacijah? Začnimo […] The post Umetnost pogajanja: Kako otroka naučiti sprejemanja kompromisov? appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

sreda, 7. februar

Image by pikisuperstar on Freepik V svetu, kjer kraljuje hitra prehrana, je izziv najti dovolj časa in idej za zdrave možnosti, ki jih bodo otroci z veseljem pojedli. Zdrava prehrana je ključnega pomena za vzdrževanje energije, koncentracije in splošnega zdravja otrok. Pripravili smo nekaj preprostih, […] The post Preprosti in zdravi prigrizki, ki jih otrokom lahko ponudite vsak dan appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

četrtek, 25. januar

Grafomotorika ni le zapleten izraz, temveč ključen element v razvoju otroka. Ko otrok prvič prime v roke svinčnik, se zanj prične popotovanje, ki bo oblikovalo njegovo sposobnost pisanja, risanja in samostojnega izražanja. Ta veščina, ki združuje fino motoriko in vizualno percepcijo, je temelj, na […] The post Grafomotorika – gradniki uspešnega učenja pisanja in risanja pri predšolskih otrocih appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

torek, 23. januar

Kakovosten spanec je izjemno pomemben za otrokovo rast, razvoj in dobro počutje, česar se dobro zavedajo vsi starši, ki so že kdaj poskušali v boljšo voljo spraviti neprespanega in razdraženega otroka. Seveda na krepčilen spanec vpliva mnogo dejavnikov, ki so pri otrocih še toliko bolj […] The post Otroška fantazija – kako izbrati posteljnino, ki bo vzbudila radovednost vaših malčkov? appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

petek, 19. januar

Biti mama je nekaj posebnega in lepega, pa vendar sama nosečnost in porod pustita posledice, ki lahko močno vplivajo na samozavest mamice, ki ji hormoni še vedno delujejo bolj intenzivno. Skrb za celo telo, še posebej kožo in lase, je tako zelo pomembna že v […] The post Trije nasveti, ki bodo poskrbeli, da novopečena mamica ne pozabi na svojo ženskost appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

sreda, 3. januar

Emisije toplogrednih plinov iz prometa naj bi se do leta 2050 podvojile, osebna vozila pa že prispevajo 70 odstotkov k tem emisijam in 50 odstotkov k onesnaženosti zraka v mestih. V mestih po vsem svetu iščejo in preizkušajo nove pristope, s katerimi bi prometne […] The post Uporabniška izkušnja, tudi pri plačevanju, ključna za uspešnost javnega potniškega prometa appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

torek, 12. december 2023

Pri izbiri obutve za malčke je udobje ključnega pomena. Otroška stopala so še vedno v razvoju, zato je nujno, da obutev, ki jo nosijo, podpira zdrav rast in razvoj, hkrati pa zagotavlja varnost in udobje med aktivnostmi, kot sta hoja in igra. Naj se otroška […] The post Izberite udobje, ko izbirate obutev za malčke appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

sreda, 6. september 2023

Da bi bodočim staršem olajšali odločitev o izbiri prave šole za starše, smo se pogovarjali z ustanoviteljico Nosečke – Danajo Oblak, ki je letos spomladi, v sodelovanju s kar 17 strokovnjaki, ustanovila najbolj strokovno spletno Šolo za starše. Danaja že od leta 2013 izobražuje nosečnice in […] The post Šola za starše ni več obvezna – ampak jo zdravniki zelo priporočajo! appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

četrtek, 24. avgust 2023

Mladinske sobe za vsak okus: Naj si vsak izbere tako, da mu je v njej prijetno in mu ta pomaga oblikovati osebnost! Intimno okolje lastne sobe mladostnikom pomeni veliko in še več. Njihove mladinske sobe postajajo zgodba življenja, ki si jo vsak riše sam. […] The post Mladinske sobe za vsak okus appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

sreda, 9. avgust 2023

Narava je pretekli konec tedna znova pokazala svojo moč. Rušilno in uničujočo. Obenem pa nam je ponudila tudi priložnost, da do izraza pride tista najbolj požrtvovalna, srčna in topla plat naše družbe – reševalcev, gasilcev in ostalih prostovoljcev, pa sosedov in prijateljev ter nasploh […] The post NLB s sistemskimi ukrepi, pomočjo za zaposlene in donacijo najhuje prizadetim občinam appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

ponedeljek, 24. julij 2023

Plavanje je osnovna življenjska spretnost, ki je ključnega pomena za varnost in dobrobit naših otrok. Ne samo, da je plavanje izjemno zabavna in sproščujoča aktivnost, ki jo lahko otroci uživajo sami ali s prijatelji, je tudi odlična oblika telesne aktivnosti, ki pomaga krepiti mišice, izboljšuje […] The post KAKO NAUČIMO OTROKA PLAVATI: 4 NASVETI appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

torek, 18. julij 2023

Vsak starš brez dvoma želi zagotoviti največjo možno varnost za svojega otroka. V tem varnostnem paketu je pomemben element tudi pravilno varovanje otroka med vožnjo v avtomobilu. Za to so na voljo otroški sedeži, ki so ob pravilni uporabi učinkovito sredstvo za zaščito otroka pred […] The post 4 Koraki za Pravilno Uporabo Otroškega Sedeža appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

petek, 7. julij 2023

Pozor, pozor, vsi neverjetni mamice in očki! Dobrodošli v čarobni svet, kjer postelja ni bojišče, ampak vrata do čarobnih sanj in mirnega spanca. Dobro spanje je za naše otroke tako pomembno kot zrak, ki ga dihajo. To je gorivo, ki poganja njihovo rast in […] The post Pisana in igriva otroška posteljnina, ki bo navdušila vaše malčke! appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

torek, 20. junij 2023

ZanimivostiBambinopred 251 dnevi
Spodbujanje Pozitivne Samopodobe pri Otrocih Pozitivna samopodoba je ključnega pomena za celostni razvoj otroka. Ta globoko zakoreninjen občutek lastne vrednosti vpliva na otrokovo samozavest, sposobnost soočanja z izzivi, njihovo učenje in splošno zadovoljstvo z življenjem. V vlogi staršev je pomembno, da s svojim vedenjem in […] The post Spodbujanje Pozitivne Samopodobe pri Otrocih appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke.
Spodbujanje Pozitivne Samopodobe pri Otrocih Pozitivna samopodoba je ključnega pomena za celostni razvoj otroka. Ta globoko zakoreninjen občutek lastne vrednosti vpliva na otrokovo samozavest, sposobnost soočanja z izzivi, njihovo učenje in splošno zadovoljstvo z življenjem. V vlogi staršev je pomembno, da s svojim vedenjem in […] The post Spodbujanje Pozitivne Samopodobe pri Otrocih appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .
Poznano je, da je Miele simbol za zanesljivost, trajnost in neprekosljivo kakovost. Z dolgoletno zgodovino in obsežnim naborom izdelkov, ki sega od pomivalnih strojev in sesalnikov do kavnih avtomatov, so Miele izdelki zasnovani za zagotavljanje izjemne učinkovitosti. Zdaj pa je mogoče te vrhunske izdelke […] The post Odkrijte neverjetne ponudbe z Miele Outlet programom appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .
ZanimivostiBambinopred 251 dnevi
  Poznano je, da je Miele simbol za zanesljivost, trajnost in neprekosljivo kakovost. Z dolgoletno zgodovino in obsežnim naborom izdelkov, ki sega od pomivalnih strojev in sesalnikov do kavnih avtomatov, so Miele izdelki zasnovani za zagotavljanje izjemne učinkovitosti. Zdaj pa je mogoče te vrhunske izdelke […] The post Odkrijte neverjetne ponudbe z Miele Outlet programom appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke.
ZanimivostiBambinopred 251 dnevi
Vstop v poletno sezono pomeni tudi prehod na lahkotnejša, zračnejša oblačila, ki lahko olajšajo zahtevna delovna opravila. DASSY kratke delovne hlače ponujajo ravno to: visoko funkcionalnost, udobje in trajnost, ki jo delavci potrebujejo v najbolj vročih mesecih. Materiali DASSY kratke delovne hlače so običajno izdelane […] The post DASSY kratke delovne hlače: Nepogrešljiva oblačila za vroče poletne dni na delovnem mestu appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke.
Vstop v poletno sezono pomeni tudi prehod na lahkotnejša, zračnejša oblačila, ki lahko olajšajo zahtevna delovna opravila. DASSY kratke delovne hlače ponujajo ravno to: visoko funkcionalnost, udobje in trajnost, ki jo delavci potrebujejo v najbolj vročih mesecih. Materiali DASSY kratke delovne hlače so običajno izdelane […] The post DASSY kratke delovne hlače: Nepogrešljiva oblačila za vroče poletne dni na delovnem mestu appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke .

petek, 9. junij 2023

ZanimivostiBambinopred 262 dnevi
  Voziček je ena izmed najpomembnejših naložb za starše, saj zagotavlja udobno in varno vožnjo dojenčka. Pri izbiri pravega vozička je treba upoštevati več dejavnikov, ki bodo poskrbeli za dobro počutje vašega malčka in vam olajšali vsakodnevne aktivnosti. V tem članku vam bomo ponudili nasvete […] The post Kako izbrati pravi voziček za dojenčka: Nasveti za varno in udobno vožnjo appeared first on Bambino.si - Portal za nosečnice in dojenčke.