Vir: Cekin.si

ponedeljek, 8. april

Na nepremičninskih oglasih lahko odkrijemo marsikaj. Med drugim tudi v Sloveniji ponujajo garsonjere velikosti okoli 14 kvadratnih metrov z opisi "simpatična", na "top lokaciji", "funkcionalno opremljena". Če ste kdaj potovali, veste, da različni narodi drugače pojmujejo in razumejo udobno bivanje – pri Italijanih so denimo apartmaji načeloma večji kot v Franciji, medtem ko v Aziji prisegajo na minimalizem. Kaj pa sploh je garsonjera in koliko bivalne površine naj bi zajemala ter kako se razlikuje od enosobnega stanovanja?
Porok jamči za odplačilo dolga z vsem svojim premoženjem in je dolžan odplačevati kredit, če ga kreditojemalec ni več zmožen. Finančno tveganje je veliko, zato je pred prevzemom poroštva bistven tehten premislek. Odvetnica Katarina Čeč Labernik pred podpisom pogodb, ki bi lahko vplivale na premoženje – torej tudi prevzem poroštva – obenem svetuje posvet s pravnim strokovnjakom.
Ko začnete svojo prvo zaposlitev, se lahko znajdete v situaciji, ko se soočate s prekomernim delom in premalo prostega časa za počitek. Vendar pa obstajajo nekateri koristni nasveti, ki vam lahko pomagajo uravnotežiti delo in počitek. Tako boste poskrbeli za svoje zdravje.

nedelja, 7. april

Ameriški proizvajalec letal Boeing je ameriškemu letalskemu prevozniku Alaska Airlines zaradi januarskega incidenta z odpadlimi vrati na letalu 737 Max 9 plačal kompenzacijo. Dodatno kompenzacijo pod pogoji, ki so zaupne narave, pričakuje v nadaljevanju poslovnega leta, je še navedel prevoznik.
Do premoženja niso prišli na enostaven način.

sobota, 6. april

Warren Buffett je ameriški podjetnik, ki je s trdim delom zaslužil milijarde. Kljub temu je ves čas poudarjal, da je treba živeti skromno. In kaj je za milijarderja skromnost?
Simmons, ki je v skupini pel in igral bas kitaro, bo skupaj s Paulom Stanleyjem še naprej tesno sodeloval pri stalnem razvoju blagovne znamke in gradiva, ustvarjenega z umetno inteligenco, ki se opira na glasbeno knjižnico del skupine.
Milijarderjev je že zdaj več kot kdaj koli prej (2781), njihovo število pa naj bi se v prihodnjih letih še povečalo, saj se starejša generacija super bogatih ljudi pripravlja, da bo svoje premoženje predala otrokom.

petek, 5. april

Starša bankrotirala, ena sestra bodoča kraljica, druga pa ne ve, kaj bi z denarjem.
Subvencija za nakup električnega kolesa je odlična priložnost! V članku preverite, kdaj bo razpis.
Se v družinskem podjetju sploh da ločiti med službo in prostim časom? Poglejte, kaj je družina Kristan zaupala novinarki informativne oddaje Svet na Kanalu A Barbari Golub Ferenčak! Njihova zgodba o poslu treh generacij je izjemna.
Nacionalno tekmovanje v podjetniških idejah mladih Popri je po besedah organizatorjev znova dokazalo, da mladi znajo in želijo ustvarjati svojo prihodnost. Na letošnje tekmovanje je prispelo 607 prijav, v hudi konkurenci se jih je 103 uvrstilo v finale, ki je potekalo v Novi Gorici.
GospodarstvoCekin.sipred 100 dnevi
Spomladanska utrujenost vam lahko zagode tudi na delovnem mestu. Namesto da posežete po peti skodelici kave, poskusite s temi triki.
GospodarstvoCekin.sipred 100 dnevi
Po veliki noči nastopi čas obhajanja številnih cerkvenih zakramentov, kot sta prvo obhajilo in sveta birma. Če ste povabljeni k nekomu na birmo, se verjetno sprašujete, kaj ob tem dogodku podariti.

četrtek, 4. april

GospodarstvoCekin.sipred 100 dnevi
Ne boste verjeli, a že je znano, kdaj bodo šolske počitnice v naslednjem šolskem letu. V članku preverite, kako bo šolsko leto organizirano za osnovne šole.
GospodarstvoCekin.sipred 100 dnevi
To je 2.118,50 evra. Preverite, zakaj zlato pridobiva na vrednosti.
GospodarstvoCekin.sipred 100 dnevi
Spletni portal Necenzurirano je na podlagi odločitve upravnega sodišča od UKC Ljubljana pridobil poimenski seznam najbolje plačanih za december 2020, na vrhuncu drugega vala epidemije covida-19. Plače z dodatki segajo tudi prek 20 tisočakov. V UKC Ljubljana so ta mesec za plače namenili 33 milijonov evrov, od tega za dodatke 12,5 milijona.
GospodarstvoCekin.sipred 100 dnevi
Slovenski nepremičninski trg potrebuje nove stanovanjske enote. Kaj na tem področju dela stanovanjski sklad?