Vir: Cekin.si

GospodarstvoCekin.sipred 5 urami in 27 minutami
GospodarstvoCekin.sipred 5 urami in 27 minutami
Švica in Islandija sta državi z najvišjimi plačami v EU in EGP, Bolgarija in Romunija pa imata najnižje plače.

Včeraj

GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 5 urami in 27 minutami
Če ga pustite prižganega ves dan, bo porabil bistveno več električne energije.
GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 5 urami in 27 minutami
Višina računa, ki sta ga prejela zakonca, je znašala 5767 evrov, od tega 3743 evrov pribitka zaradi večje porabe.

sobota, 2. december

GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 5 urami in 27 minutami
Letalo je opremljeno z več majhnimi propelerji, ki jih poganjajo elektromotorji, ter lahko vzleta in pristaja navpično.
GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 5 urami in 27 minutami
Ta mesec sta na Hrvaškem dva srečneža prejela višje zneske v tamkajšnjih igrah na srečo. Kaj sta razkrila?

petek, 1. december

December je mesec, ki prinaša številne spremembe, za nekatera znamenja pa bi lahko to pomenilo povišico in napredovanje v službi.
Upamo, da vam bodo te ideje pomagale pri pripravi okusnega in cenovno ugodnega božičnega kosila. Uživajte v pripravi hrane ter druženju z družino in prijatelji.

četrtek, 30. november

Letna inflacija je novembra z oktobrskih 6,9 odstotka nazadovala na 4,9 odstotka, je objavil statistični urad. Na mesečni ravni so se cene življenjskih potrebščin znižale za en odstotek, predvsem zaradi nižjih cen elektrike ob oprostitvi plačila prispevka OVE. Gre za najnižjo letno inflacijo v dveh letih, so zapisali na statističnem uradu.
V Finančnem Popkastu je voditelj Adi Omerović gostil aktivnega trgovca Nenada Stankovića iz Optimtraderja, ki je začel trgovati v času študija ekonomije.
Vlada jim želi na tak način stopiti naproti, da bodo med vsesplošno draginjo lažje prebrodili čas do redne uskladitve.
Čeprav je poklic medicinske sestre v Švici še vedno priljubljen, je v državi skoraj 7000 prostih delovnih mest, ki nestrpno čakajo nekoga, ki bi se prijavil.
Državna štipendija je kot dopolnilni prejemek namenjena dijakom in študentom, ki se izobražujejo in izhajajo iz socialno šibkejših družin. Zoisova štipendija pa je namenjena dijakom in študentom kot spodbuda za doseganje izjemnih dosežkov.
Božično-novoletni prazniki so čas veselja, praznovanja in obdarovanja. Vendar pa se lahko hitro izkaže, da so tudi zelo dragi. Poročilo organizacije za varstvo potrošnikov pravi, da se med praznično sezono porabi ogromno denarja za darila, hrano, potovanja in druge stroške. Obstaja sicer nekaj preprostih načinov, kako lahko porabite manj denarja med božično-novoletnimi prazniki, ne da bi pri tem žrtvovali veselje in tradicijo. Preverite nekaj nasvetov.

sreda, 29. november

Pohitite, saj je nekdo pravilno označil kombinacijo 5+0.
Zakaj ni dobro, da otrok naredi domačo nalogo takoj po prihodu iz šole?
Za neko povprečno nepremičnino morajo odšteti neverjetnih 760.000 evrov. Le kdo si lahko to privošči? Gre za ameriško zvezno državo, kjer naj bi se cedila med in mleko - a očitno le za nekatere.
Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je vložil tožbo proti švedski državi, ker stavka tamkajšnjih poštnih uslužbencev onemogoča dostavo registrskih oznak za njegove nove avtomobile. Na Švedskem se sicer Tesla sooča tudi s stavko svojih delavcev, ki želijo skleniti kolektivno pogodbo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

torek, 28. november

Preverite, kako si bomo morali reorganizirati življenja, da nas nov sistem obračunavanja elektrike ne bo udaril po žepu.