Vir: Cekin.si

Biti samski ima eno veliko prednost – sami in brez sklepanja težkih kompromisov lahko upravljate z lastnim denarjem, kakor vas je volja. Dejstvo pa je tudi, da vas lahko samsko življenje velikokrat stane več, kot bi vas, če bi bili v paru.
GospodarstvoCekin.sipred 11 urami in 52 minutami
Predstavljajte si, da imate na voljo 368 evrov za luksuzno večerjo. Lahko si privoščite pločevinko vrhunskega kaviarja, steklenico ali dve zelo dobrega vina ali večhodni obrok v vrhunski restavraciji. Lahko pa vse to zapravite za en sam ananas.
GospodarstvoCekin.sipred 11 urami in 55 minutami
Ali poznate ta trik natakarjev? Nekdanji pogajalec FBI razkriva, kako dobiti do 70 odstotkov višje napitnine.

Včeraj

GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 4 urami in 39 minutami
V Sloveniji sta se v začetku letošnjega leta drugo četrtletje zapored krepila izvoz blaga in dodana vrednost v predelovalnih dejavnostih. Aprila se je medletna inflacija znižala na tri odstotke, kar je najmanj od oktobra 2021. K njej so še vedno največ prispevale cene storitev, ugotavlja Umar.
GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 4 urami in 52 minutami
Med Splitom in Korčulo je začel pluti trajekt Oliver. Kaj morate vedeti?
GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 6 urami in 57 minutami
Sezona se še ni začela, cene kave pa so že podivjale, poroča hrvaška spletna stran.
GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 7 urami in 57 minutami
Mali vlagatelji so minuli teden z naložbo v delnice družbe GameStop (GME) izgubili okoli osem milijard evrov. Trgovanje je bilo ustavljeno kar 38-krat. Poroča Adi Omerović!
GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 11 urami in 51 minutami
Za delo v ribarnicah na Aljaski lahko zaslužite veliko denarja, a gre za zelo zahtevno delo, ki izčrpa tako telo kot um. 10.000 dolarjev je sicer več kot 9200 evrov.
GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 11 urami in 55 minutami
Premožni Američani so bili vedno gonilo ameriškega gospodarstva, a morda se njihova era počasi končuje. Premoženje ameriških gospodinjstev se je v zadnjih letih povečalo, in sicer kljub visoki inflaciji in povišanim stroškom zadolževanja.

ponedeljek, 20. maj

GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 2 urama in 58 minutami
Poglejte nove cene goriva v Sloveniji in na Hrvaškem.
GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 3 urami in 23 minutami
Zbrali smo nasvete o tem, kako poskrbeti, da boste z nepremičninskim oglasom pritegnili resne kupce.
GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 6 urami in 38 minutami
Vsak od 720 poslancev Evropskega parlamenta, kolikor jih bodo na junijskih volitvah izvolili volivci EU, bo mesečno prejel dobrih 10.000 evrov bruto plače. Poleg tega so evroposlanci upravičeni do raznih nadomestil, delnega kritja zdravstvene oskrbe in starostne pokojnine. Izguba poslanske imunitete medtem še ne pomeni nujno izgube mandata.
GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 11 urami in 40 minutami
Delo s strankami je lahko izjemno izčrpavajoče in stresno, še posebej v konfliktnih ali težavnih situacijah. Nerazrešeni konflikti lahko vodijo v povečan stres, izgorelost in negativno vplivajo na produktivnost in zadovoljstvo zaposlenih. Zato je ključnega pomena, da se naučimo učinkovitih tehnik za obvladovanje stresa in reševanje konfliktov pri delu s strankami.
GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 11 urami in 55 minutami
Hrvaška med Slovenci ostaja zelo priljubljena za poletno dopustovanje, predvsem zaradi bližine in domačnosti. A ker je čedalje dražja, se vse pogosteje odločamo tudi za druge, bolj oddaljene kraje, ki so cenovno primerljivi. Spreminjajo se tudi naše navade pri rezervacijah – ne čakamo več toliko na zadnji hip, temveč počitnice rezerviramo že mesece vnaprej.

nedelja, 19. maj

Psihologi pravijo, da imajo zelo uspešni ljudje pogosto vsaj eno skupno lastnost – njihovi notranji monologi so pozitivni in optimistični. Torej sami s seboj se pogovarjajo na prijazen in pozitiven način.
Družba Singapore Airlines ni edina, ki svojim zaposlenim izplačuje bonuse.

sobota, 18. maj

Neverjetno, a resnično - na Japonskem obstajajo agencije, v katerih lahko najameš ljudi za različna opravila. Tudi za to, da se v tvojem imenu opravičijo nekomu.
Dva nekdanja študenta MIT sta izdelala načrt prevare, s katero sta v pičlih 12 sekundah ukradla neverjetno vsoto.

petek, 17. maj

Na Hrvaškem je pozornost javnosti vzbudil novi minister za turizem Tonči Glavina. Očitno ima s turizmom veliko izkušenj tudi v resničnem svetu.
Američanka v Italiji kupila hišo za en evro in porabila toliko denarja za njeno prenovo.