Vir: Cekin.si

torek, 5. september

Popusti in ugodnosti za upokojence so izjemna priložnost za starejše, da prihranijo denar in uživajo v različnih storitvah ter izdelkih po dostopnejših cenah. Kako izkoristiti te popuste in ugodnosti na najboljši način? Kje jih lahko najdemo, kako se kvalificirati zanje ter kakšne koristi prinašajo upokojencem?

ponedeljek, 4. september

Mohamed al Fajed je bil star 94, nikoli pa ni prebolel smrti sina Dodija, ki je umrl skupaj s princeso Diano. Sedaj pa se začenja bitka za njegovo premoženje. Gre za štiri dediče, ki se ne razumejo najbolje.
Lahko plačate ali pa delate v soboto, ki jo določite ob soglasju delavca in delodajalca. Eno letos in eno naslednje leto. Ob tem se lahko kot solidarnostna delovna sobota šteje tudi kak drug dan.
Načrtovanje dediščine je izredno pomembno za upokojence, saj omogoča urejanje premoženja in zagotavlja finančno varnost za njihove potomce. Pravilno načrtovanje dediščine lahko tudi zmanjša davčne obveznosti in prepreči morebitne spore med dediči. Kako torej načrtovati dediščino kot upokojenec? Ponudili vam bomo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri tej pomembni nalogi.
Forbes je objavil seznam 100 najbogatejših Američank, katerih skupno premoženje znaša kar 124 milijard ameriških dolarjev. Na vrhu seznama že šesto leto zapored kraljuje Diane Hendricks.
Preverite, kako bi delavci delali, če bi imeli možnost krajšega delovnega tedna. Bi tudi vam to bolj ustrezalo?
Tek je ena najbolj priljubljenih in dostopnih oblik športne aktivnosti. Ne le, da ima številne prednosti za fizično in mentalno zdravje, ampak je tudi ena najcenejših možnosti za vzdrževanje aktivnega življenjskega sloga. V tem članku bomo raziskali, zakaj je tek tako cenovno ugodna športna aktivnost, in predstavili nekaj nasvetov, kako se lahko lotite teka brez visokih stroškov.
Nepremičninski trg je lahko zapleten in poln pasti, med katerimi so tudi prevaranti, ki poskušajo izkoristiti ljudi. Če se želite izogniti prevarantom in zaščititi svoje interese, je pomembno, da se zavedate možnih nevarnosti in se ustrezno pripravite. Preverite, kako se izogniti prevarantom na nepremičninskem trgu in zaščititi svoje naložbe.

nedelja, 3. september

Raziskave povezujejo sedenje s številnimi drugimi zdravstvenimi težavami – sedenje je lahko odgovorno za debelost, visok krvni tlak, visok krvni sladkor, odvečno telesno maščobo okoli pasu in nezdrave ravni holesterola.
Revščina in z njo socialna izolacija sta lani ogrožali petino državljanov Nemčije.
Britanski kralj Karel III. je skoraj podvojil bogastvo kraljeve zakladnice, ki zdaj znaša okoli 600 milijonov funtov, kar ga uvršča med najbogatejše Britance. Kako mu je to uspelo? Ključna naj bi bila ločitev od Diane.

sobota, 2. september

Zakaj so urejene meje parcele pomembne oziroma kakšne so lahko posledice, če niso uradno določene? Preverite!
Janet Jackson, ena najbolj znanih pevk na svetu, je bila poročena s skoraj desetletje mlajšim milijarderjem Wisamom al Manom, mediji pa razkrivajo, da se je ločila takoj, ko je izpolnila vse, kar sta se dogovorila v predporočni pogodbi in na ta račun zaslužila 200 milijonov dolarjev.
Iz Avstralije poročajo o nenavadni zgodbi: investitorji so več let rotili neko družino, naj proda svoj dom, saj so na območju gradili naselje. Družina je celo zavrnila 46 milijonov evrov. Poglejte, kako živi sedaj, ko je naselje končano.

petek, 1. september

Študentska leta so čas intenzivnega učenja, raziskovanja in razvoja. Vendar pa lahko študij prinese tudi veliko stresa. Obremenitve s šolskimi obveznostmi, izpiti, projekti in pritisk za doseganje dobrih rezultatov lahko povzročijo tesnobo in stres.
Električni avtomobili postajajo vse bolj priljubljeni, saj so okolju prijazni, energetsko učinkoviti in ponujajo številne prednosti. Ko se odločate za nakup električnega avtomobila, je pomembno, da upoštevate nekaj ključnih dejavnikov.
Upravljanje dolgov je ključno za izboljšanje finančnega položaja posameznika ali gospodinjstva. Dolgovi lahko povzročijo stres, finančno nestabilnost in omejujejo možnosti za prihodnje naložbe. Preverite koristne nasvete za upravljanje dolgov, kako se znebiti dolgov in izboljšati svoj finančni položaj.