Vir: Cekin.si

GospodarstvoCekin.sipred 50 minutami
Letna inflacija je novembra z oktobrskih 6,9 odstotka nazadovala na 4,9 odstotka, je objavil statistični urad. Na mesečni ravni so se cene življenjskih potrebščin znižale za en odstotek, predvsem zaradi nižjih cen elektrike ob oprostitvi plačila prispevka OVE. Gre za najnižjo letno inflacijo v dveh letih, so zapisali na statističnem uradu.
GospodarstvoCekin.sipred 3 urami in 3 minutami
V Finančnem Popkastu je voditelj Adi Omerović gostil aktivnega trgovca Nenada Stankovića iz Optimtraderja, ki je začel trgovati v času študija ekonomije.
GospodarstvoCekin.sipred 3 urami in 30 minutami
Vlada jim želi na tak način stopiti naproti, da bodo med vsesplošno draginjo lažje prebrodili čas do redne uskladitve.
GospodarstvoCekin.sipred 7 urami in 17 minutami
Čeprav je poklic medicinske sestre v Švici še vedno priljubljen, je v državi skoraj 7000 prostih delovnih mest, ki nestrpno čakajo nekoga, ki bi se prijavil.
GospodarstvoCekin.sipred 7 urami in 17 minutami
Državna štipendija je kot dopolnilni prejemek namenjena dijakom in študentom, ki se izobražujejo in izhajajo iz socialno šibkejših družin. Zoisova štipendija pa je namenjena dijakom in študentom kot spodbuda za doseganje izjemnih dosežkov.
GospodarstvoCekin.sipred 7 urami in 17 minutami
Božično-novoletni prazniki so čas veselja, praznovanja in obdarovanja. Vendar pa se lahko hitro izkaže, da so tudi zelo dragi. Poročilo organizacije za varstvo potrošnikov pravi, da se med praznično sezono porabi ogromno denarja za darila, hrano, potovanja in druge stroške. Obstaja sicer nekaj preprostih načinov, kako lahko porabite manj denarja med božično-novoletnimi prazniki, ne da bi pri tem žrtvovali veselje in tradicijo. Preverite nekaj nasvetov.

Včeraj

GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 3 urami in 26 minutami
Pohitite, saj je nekdo pravilno označil kombinacijo 5+0.
GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 7 urami in 17 minutami
Za neko povprečno nepremičnino morajo odšteti neverjetnih 760.000 evrov. Le kdo si lahko to privošči? Gre za ameriško zvezno državo, kjer naj bi se cedila med in mleko - a očitno le za nekatere.
GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 7 urami in 17 minutami
Zakaj ni dobro, da otrok naredi domačo nalogo takoj po prihodu iz šole?
GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 7 urami in 17 minutami
Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je vložil tožbo proti švedski državi, ker stavka tamkajšnjih poštnih uslužbencev onemogoča dostavo registrskih oznak za njegove nove avtomobile. Na Švedskem se sicer Tesla sooča tudi s stavko svojih delavcev, ki želijo skleniti kolektivno pogodbo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

torek, 28. november

GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 2 urama in 52 minutami
Preverite, kako si bomo morali reorganizirati življenja, da nas nov sistem obračunavanja elektrike ne bo udaril po žepu.
GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 3 urami in 16 minutami
Naložbeni portfelj Billa Gatesa je vreden dobrih 42 milijard dolarjev, kar je 38,4 milijard evrov.
GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 3 urami in 27 minutami
Ko vrednost delnic hitro rastočih podjetij pade zaradi slabih novic, pametni vlagatelji priložnost izkoristijo. Finančni pregled za vas pripravlja Adi Omerović.
GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 4 urami in 19 minutami
V Italiji je mogoče kupiti nepremičnino po ugodnih cenah. Seveda pa je pred nakupom v tujini pomembno tudi raziskati in razumeti lokalne tržne razmere, izpolniti pravne, administrativne in birokratske zahteve ter se zavedati tudi davčnih posledic. Nasvete za potencialne kupce je podal nepremičninski posrednik Aljaž Kovač, medtem ko so davčni vidik pojasnili na FURS. Preverite!
GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 7 urami in 17 minutami
Cene nepremičnin v ZDA so visoke, zato je cenovna dostopnost stanovanj za povprečnega državljana zelo nizka. A zdi se, da je še huje v Kanadi, ki jo pretresa stanovanjska kriza, zelo podobna tisti v Nemčiji. Vrednost hiš se je od leta 2011 podvojila, država pa drsi proti recesiji, za kar je po mnenju ekonomistov delno kriv nepremičninski trg.

ponedeljek, 27. november

Na zaposlitvenem razgovoru ne lažite, je prvo pravilo. A pri katerih vprašanjih je treba odgovarjati ... recimo temu diplomatsko?
Trend selitev v to državo je še posebej izrazit med medicinskimi sestrami.

nedelja, 26. november

Kljub pozitivnim vidikom, ki jih umetna inteligenca lahko prinese svetu, je Gates v preteklosti govoril o tveganjih, ki jih prinaša umetna inteligenca, če se zlorablja.
Filmski igralci zaslužijo več kot kdaj koli prej. Dokaz za to je znesek, ki ga je Leonardo DiCaprio zaslužil z vlogo v novem filmu Martina Scorseseja.

sobota, 25. november

Dolgo so napovedovali, sedaj je končno tudi vse znano – kdaj bo treba prvič plačati vstopnino v Benetke in koliko? Kdo bo plačila oproščen?