Vir: Cekin.si

GospodarstvoCekin.sipred 5 urami in 32 minutami
Ste tudi vi med tistimi, ki ste že kupili nepremičnino na Hrvaškem? Ali pa jo morda še iščete?
GospodarstvoCekin.sipred 6 urami in 41 minutami
Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije je v uradnem listu objavilo razpis za sofinanciranje pridobivanja praktičnih izkušenj, znanj in kompetenc študentov v delovnem okolju v času študija ter za krepitev sodelovanja in prenosa znanja med visokošolskim sistemom in delovnim okoljem. Na voljo je do približno 15 milijonov evrov.
GospodarstvoCekin.sipred 6 urami in 51 minutami
Slovenski podjetniški sklad je v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom objavil javni poziv za finančne spodbude prek vavčerjev za pridobitev certifikatov. Mikro, malim in srednjim podjetjem so na voljo trije milijoni evrov. Vloge so možne po digitalni poti, skrajni rok je konec marca 2028.
GospodarstvoCekin.sipred 8 urami in 48 minutami
Delavci iz generacije X se odločajo za vse vrste delovnih mest, zlasti ker delodajalci menijo, da so mladi ljudje bolj prilagodljivi.
GospodarstvoCekin.sipred 8 urami in 48 minutami
Treba je stopiti v korak s časom in se prilagoditi novim načinom dela.
GospodarstvoCekin.sipred 8 urami in 49 minutami
V zelo kratkem času se je zgodil občutni preobrat!

Včeraj

GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 11 urami in 19 minutami
Poletje običajno prinaša veselje, sprostitev in dogodivščine, za nekatera astrološka znamenja pa bi lahko bilo to poletje finančno naporno. Kaj pravijo zvezde?
GospodarstvoCekin.sipred 1 dnem, 11 urami in 22 minutami
V skoraj vseh evropskih državah se nagibajo k uvedbi krajšega, štiridnevnega delovnega tedna. A v Grčiji gredo v drugo smer: vlada bo dala možnost delodajalcem, da delovni teden podaljšajo na šest dni. Torej bo to izključno odločitev delodajalca, zaposleni pa pri tem ne bodo imeli besede.

sobota, 22. junij

GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 10 urami in 50 minutami
Koliko Nemca stane dopust na Hrvaškem in koliko v drugih priljubljenih evropskih turističnih destinacijah? To je izračunal nemški zvezni statistični urad.
GospodarstvoCekin.sipred 2 dnevoma, 11 urami in 27 minutami
Slovenski statistični urad je postregel z zanimivi podatki glede plač v javnem in zasebnem sektorju. Kaj morate vedeti, ko se odločate, kje boste iskali službo?

petek, 21. junij

Nekateri delodajalci se izogibajo zakonskim obveznostim, ki jih imajo do delavcev.
Ob koncu šolskega leta se starši vedno znova srečajo z dilemo, ali svoje otroke za učni uspeh nagraditi z denarjem ali ne. Glavna skrb pri tem je, ali bo otrok zaradi tega motiviran na daljši rok. Je denar primerna nagrada za dobre ocene?
Kako lahko portfelj preživi brez naložb v umetno inteligenco, so v Finančnem POPkastu razpravljali z upravljavcem premoženja Simonom Skubinom in finančnim analitikom Nikolo Maljkovićem iz Optimtraderja, ki je pojasnil, da je IWDA pridobila predvsem, ker sledi tehnološkim velikanom. "Ko je Apple objavil novico, da prihaja Apple inteligenca, je delnica poskočila na nove vrhove, Nvidia tudi nadaljuje z rastjo po cepitvi delnice, pomembno je ohraniti potrpljenje in spremljati, kam se bo trend obrnil v prihodnje."
Evropska centralna banka (ECB) je v prizadevanju za spodbujanje gospodarske rasti in umirjanje inflacije z znižanjem stroškov zadolževanja sprejela odločitev o znižanju obrestne mere. Poteza ima pomembne posledice za trg kreditov in obrestnih mer. Kakšen pa bi bil lahko konkreten vpliv na slovenske kreditojemalce?
Zvezde pravijo: štirje člani zodiaka naj bi imela do konca poletja veliko možnosti, da obogatijo. Denarja naj bi bilo toliko, da ne bodo vedeli, kako ga porabiti. Zato zvezde svetujejo previdnost ...

četrtek, 20. junij

Vladna stran je s socialnimi partnerji neformalno začela pogovore o izhodiščih za pokojninsko reformo. Z njo želi zagotoviti vzdržnost pokojninskega sistema in blaginjo upokojencev ter povrniti zaupanje v pokojninski sistem. Zagotavlja, da bo za upokojitev zadostovalo 40 let zavarovalne dobe in do leta 2028 60 let starosti, so dejali po pogovoru.
Predlog sprememb pokojninskega zakona, s katerimi so v SDS želeli za upokojence uvesti božičnico v višini najmanj 50 odstotkov letnega dodatka, je končal zakonodajno pot. Na seji DZ je 42 poslancev nasprotovalo predlogu sprememb, medtem ko jih je 28 glasovalo, da je predlog primeren za nadaljnjo obravnavo.
Štirje člani najbogatejše družine v Združenem kraljestvu so se v Švici znašli na sodišču zaradi obtožb, da so za svojega psa porabili več denarja kot za svoje služabnike.
Podjetništvo je kot življenje samo, polno vzponov in padcev. Raziskave so pokazale, da imajo podjetniki večjo možnost za uspeh, če se po padcu poberejo in poskusijo še enkrat. Neuspehi so namreč najboljši učitelji. Vsak uspešen podjetnik se zaveda, kako pomembno je pogledati nazaj in se učiti iz svojih napak. V članku bomo govorili o petih uspešnih podjetniki, ki so doživeli vsaj en neuspeh, če ne celo več, preden so dosegli tisto, kar so si želeli. Prepričani smo namreč, da se vsak od nas lahko zgleduje po njih, ne glede na področje, na katerem delujemo.
Dubajska vplivnica je menila, da lahko gre, kamor koli ji srce poželi. A na Sardiniji ni tako. Vplivnica je šla na rožnato plažo in o tem še objavila posnetek ...