Vir: Cekin.si

četrtek, 16. november

Že razmišljate o nakupu božično-novoletnih daril in koliko vas bodo ta stala? Na srečo je tu črni petek, ki pri Shoppsterju zopet prinaša nore prihranke. Prihranite kar do 50 % in to kar iz udobja domačega naslonjača! Pripravite nakupovalno košarico, črni petek je tu.
Obstaja verjetnost, da gre za prevaro.
Ta skandinavska država lahko preostali svet marsikaj nauči.

sreda, 15. november

Slika članka
Mercator naj bi danes prevzel Tuš
V slovenski trgovini se obetajo velike spremembe. Mercator oziroma njegov lastnik, hrvaška skupina Fortenova, bo po neuradnih podatkih Dela in Financ namreč danes prevzel maloprodajo in veleprodajo Tuša, ki je že nekaj časa v velikih težavah. Transakcija je vredna okoli 30 milijonov evrov.
Obstajajo tudi taki, ki se jim ni treba evidentirati. Več v prispevku!
Delnice družbe Novo Nordisk so se v ponedeljek podražile za tri odstotke, ko se je trg odzval na podatke, ki jih je proizvajalec zdravil predstavil konec preteklega tedna in so pokazali nove prednosti njegovega priljubljenega zdravila Wegovy.
YouTuber, ki je pustil službo v občinskem svetu in začel igrati priljubljeno računalniško igro Football Manager, pravi, da se je njegova plača od takrat, ko je pustil službo, podvojila.
Spletni kalkulator je orodje, ki omogoča izračun dnevnih, mesečnih in letnih stroškov, ki jih prinašajo nakup, vzdrževanje in uporaba avtomobila. Ob povprečnem dohodku z dodatkom za prevoz na delo (skupaj približno 1600 evrov) posameznik za avtomobil dela dan in pol v tednu!

torek, 14. november

Slovenski BDP se je v tretjem četrtletju v primerjavi z enakim obdobjem lani realno okrepil za 1,1 odstotka, je objavil statistični urad. V devetih mesecih skupaj je bila medletna rast 1,3-odstotna. Po desezoniranih podatkih se je gospodarska dejavnost medletno okrepila za 1,6 odstotka, v četrtletni primerjavi pa nazadovala za 0,2 odstotka.
Francoski avtomobilski proizvajalec Renault bo v tem tednu predstavil nov mestni električni avtomobil Ampere, ki ga bodo po pričakovanjih izdelovali v tovarni v Novem mestu v Sloveniji, so neimenovani viri povedali tiskovni agenciji Reuters.
Nov teden, nov finančni svet z Adijem Omerovićem.
Svet Agencije za energijo je na pobudo pristojnega ministrstva in dobaviteljev električne energije začetek uporabe nove metodologije obračunavanja omrežnine za elektrooperaterje prestavil. Razlog so dodatne aktivnosti dobaviteljev, ki so povezane z regulacijo cen elektrike.
Slovenija je pristopila k skupni izjavi 48 držav in davčnih jurisdikcij glede izvajanja novega mednarodnega standarda o avtomatični izmenjavi informacij na področju kripto sredstev, so sporočili z ministrstva na finance. Pristop so utemeljili s potrebo po učinkovitem globalnem sistemu izmenjave informacij, tudi s ciljem zajezitve davčnih goljufij.
V svetu, kjer je bogastvo mogoče meriti na več načinov, od finančnega uspeha do duhovnega obilja, imajo zvezde svoje favorite za prihajajoče leto. Glede na premike zvezd in astrološke napovedi v naslednjih 12 mesecih tri horoskopska znamenja izstopajo kot kandidati, ki bi lahko obogateli.

ponedeljek, 13. november

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) bo tistim, ki izpolnjujejo pogoje za vključitev v zavarovanje za dolgotrajno oskrbo, začel pošiljati odločbe o vključenosti. Pošiljali jih bodo postopoma, predvidoma do konca letošnjega leta.
Svet investiranja v vzajemne sklade in trgovanja s finančnimi instrumenti je za marsikoga privlačen, a še zmeraj neznan.
Čustvena inteligenca je ključna veščina, ki jo je mogoče razviti na delovnem mestu in prinaša številne koristi tako posameznikom kot organizacijam. Gre za sposobnost prepoznavanja, razumevanja in upravljanja lastnih čustev ter empatije in učinkovitega komuniciranja z drugimi.
Ne glede na to, kako radi imate svoje delo in koliko smisla vam prinaša, je na vašem seznamu opravil verjetno nekaj postavk, ki se vam zdijo dolgočasne.

nedelja, 12. november

Premalo spanja pomembno vpliva na naše takojšnje počutje in dolgoročno zdravje. Kateri poklici imajo s tem največ težav?
Število intimnih odnosov je tema, o kateri se pogosto razpravlja, in to z dobrim razlogom. Medtem ko si nekateri ne predstavljajo dneva brez seksa, drugi v strasteh uživajo enkrat na mesec.