Vir: Cekin.si

četrtek, 16. maj

Odpiranje novega bančnega računa je proces, ki mora nedvomno potekati preudarno in premišljeno. Sploh ker bo izbira banke vplivala na vaše vsakodnevne transakcije in finančno varnost, od kakovosti, varnosti pa vse do raznolikosti storitev. Pri izbiri banke in odprtju računa je treba upoštevati kar nekaj dejavnikov, ki bodo nedvomno zagotovili brezskrbno upravljanje s financami in zadovoljstvo na dolgi rok.
Baby Lasagna žanje uspehe. Tudi tako, da bo prejel finančno nagrado. A jo je zavrnil ...
Odličen pogovor Adija Omerovića z Brankom Železnikom, finančnim svetovalcem pri družbi BPD Equito. O tem, da brez razvitega kapitalskega trga ne moremo imeti socialne države. "Meni je socializem 'kul' in nisem eden od tipičnih kravatarjev. Celo verjamem, da večina finančnikov želi spodbujati vzajemno zgodbo, ki je ključ do uspeha za vse. Po Marxu je kapital eden od treh produkcijskih faktorjev. Brez kapitala ni mogoče angažirati preostalih dveh, ki sta delo in zemlja. Ljudem je treba najprej pomagati, da razumejo, in ni dovolj, da jim samo razdeliš certifikate, zato smo imeli turbokapitalizem in zdaj imamo slabo konotacijo besede kapital," je dejal Železnik.
Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen bo italijanskim kupcem vozil, opremljenih z nezakonito odklopno napravo za zniževanje stopnje vračanja izpušnih plinov ob nižjih temperaturah, izplačal odškodnino. 60.000 potrošnikov bo prejelo odškodnino v skupnem znesku 50 milijonov evrov, je sporočila Evropska potrošniška organizacija (BEUC).
NLB je objavila namero za objavo javne prevzemne ponudbe za odkup vseh delnic družbe Addiko Bank. Za delnico bo ponudila 20 evrov, zmanjšano za morebitna prihodnja izplačila dividend. Z objavo ponudbe želi NLB v Addiko pridobiti znaten večinski delež, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz banke.
V zadnjem času je zaznati določene spremembe na nepremičninskem trgu v Sloveniji. Čeprav cene v glavnem še vedno rastejo, se stanje stabilizira in je rast bolj umirjena. Trenutna gibanja, trende in napovedi gibanja cen nepremičnin sta osvetlila poznavalca Boštjan Udovič in Alen Komić.
Podaljšanje junijskih mesečnih subvencioniranih vozovnic se bo samodejno izvedlo v sistemu integriranega javnega potniškega prometa in bo za upravičence brezplačno.
Fiona Harvey je zdaj znana že po vsem svetu. Ona naj bi bila resnična zalezovalka, ki so jo upodobili v priljubljeni seriji, ki je obnorela občinstvo. Harveyjeva je gostovala tudi pri voditelju Piersu Morganu in zdaj pravi, da jo je ta "izkoristil". Zahtevala bo denar.

sreda, 15. maj

Prehod v trajnostno družbo je eden najpomembnejših izzivov sodobnega sveta. Posvetiti se mu moramo vsi: tako posamezniki kot tudi organizacije, podjetja ter gospodarstvo nasploh. Ob tem se seveda spodobi, da trajnostne poslovne prakse ne ostanejo neopažene. Preverite, kako lahko vaši trajnostni uspehi odmevajo po vsej Evropi, pa tudi, kako ustrezno zaščititi svoj posel!
Poglejte, koliko je družina Michaela Schumacherja zaslužila s prodajo.
V oglasu nato zapišejo, da gre za sobo, ki pa je odlična priložnost za investicijo – oddajanje prek Airbnb.
Če iščete zaposlitev – ne glede na to, ali ste trenutno brezposelni ali zaposleni z željo po novih kariernih ciljih – se morate osredotočiti na to, da najdete dobro zaposlitev. To pomeni, da boste z veseljem hodili na delovno mesto in da boste zaslužili toliko, da boste lepo živeli. A kako do dobre zaposlitve?
Realnost je takšna, da večina zaposlenih z eno plačo težko preživi. Zato so se zaposleni prilagodili novim razmeram, delodajalce pa to jezi.
Podobne razmere so tudi pri nas.

torek, 14. maj

"Angleški navijači se z nami vedno zabavajo in naše osebje jim je vedno hvaležno. Komaj čakamo, da nas obiščejo v Kölnu," pravijo v bordelu.
Nimate izpita kategorij C ali D? Nič hudega, pravijo v Ljubljanskem potniškem prometu.
Kaj se mora zgoditi, da se starejši odločijo, da njihovi otroci ne bodo podedovali prav ničesar?
ADHD imajo tudi odrasli - kakšni so znaki, da se zaposleni na delovnem mestu morda sooča z ADHD?
Prvič ste se zaposlili in nimate konkretnih izkušenj z redno zaposlitvijo. Kako se obnašati, kaj je sprejemljivo in kaj ne, kaj obleči, kdaj iti na malico in kolikokrat na krajši odmor ... Prvi mesec na novem delovnem mestu je po navadi zelo stresen.
Devet milijonov, kolikor je prejela občina Mengeš, je veliko denarja, s katerim se lahko doseže marsikaj.