Vir: Cekin.si

nedelja, 26. november

Kljub pozitivnim vidikom, ki jih umetna inteligenca lahko prinese svetu, je Gates v preteklosti govoril o tveganjih, ki jih prinaša umetna inteligenca, če se zlorablja.
Filmski igralci zaslužijo več kot kdaj koli prej. Dokaz za to je znesek, ki ga je Leonardo DiCaprio zaslužil z vlogo v novem filmu Martina Scorseseja.

sobota, 25. november

Dolgo so napovedovali, sedaj je končno tudi vse znano – kdaj bo treba prvič plačati vstopnino v Benetke in koliko? Kdo bo plačila oproščen?
Ste med tistimi, ki nočejo niti slišati za neuspeh?

petek, 24. november

Kaj vi menite? Kdo ima večjo prednost – študent na javni ali na zasebni šoli?
Simon Cowell je odločen – delati ob petkih je popolnoma nesmiselno.

četrtek, 23. november

Morda se plača 4000 evrov neto sliši kot odlična priložnost za sproščeno življenje, a v tej državi bi bili s tem denarjem na "robu preživetja".
V tokratnem Finančnem Popkastu je profesor za mednarodne finance z Ekonomske fakultete v Ljubljani dr. Mojmir Mrak analiziral aktualna geopolitična tveganja v svetu.
Včasih delodajalci v zaposlitvenem oglasu med drugim navedejo tudi predvideno plačilo in na Zavodu za zaposlovanje si prizadevajo, da bi podatek postal obvezen. A so prednosti in slabosti, kar je podrobneje obrazložila strokovnjakinja za kadre Laura Smrekar.
Stoterica najpremožnejših je premoženje glede na lani povečala za osem odstotkov na 8,7 milijarde evrov, kar je največ doslej.
Otroci po vsem svetu doživljajo krizo duševnega zdravja, saj so že od malih nog pod pritiskom, da se morajo vpisati na najboljšo fakulteto, ker naj bi bila to edina pot do uspeha.
Prekaljeni podjetnik in milijarder je pokazal močno željo po nadaljevanju, tudi ko mu je bilo najtežje.

sreda, 22. november

Sam Altman se vrača na funkcijo glavnega izvršnega direktorja podjetja OpenAI, so sporočili iz tega podjetja, ki je lani vzpostavilo slavnega klepetalnega robota umetne inteligence ChatGPT. Upravni odbor OpenAI je Altmana minuli teden nepričakovano odpustil, kar je v podjetju in širše sprožilo veliko razburjenje.
Nekateri še vedno skrivajo denar doma. Ne zavedajo pa se, da lahko v hipu ostanejo brez vsega.
To morate vedeti, če ste se odločili poiskati srečo zunaj Slovenije.
Nemška združenja potrošnikov so sporočila, da so vložila tožbe proti dobaviteljema toplote EON in Hansewerk Natura, češ da sta s povišanjem cen kršila zakonodajo.
Za uspešno krmarjenje med študijem, delom in zabavo mladi slej ko prej potrebujejo tudi bančni račun in banko, ki jih pri tem podpira.

torek, 21. november

Ne le pri nas, v zadnjih letih tudi v drugih evropskih mestih cene najema nepremičnin letijo v nebo. A eno je, ko zaradi nizke ponudbe in velikega povpraševanja rastejo na celotnem trgu, drugo pa, ko nekdo napihuje cene njihovih nepremičnin, ker misli, da lahko, poroča hrvaški portal TPortal, ki pri tem omenja zagovornike prostega trga, ki menijo, da v tem ni nič spornega – če nepremičnina najde svojega kupca ali najemnika, so vsi zadovoljni in očitno cene niso previsoke. Ali takšna logika sploh vzdrži? Dobro je vedeti, da v nekaterih nemških mestih ni dovoljeno napihovati cene.
Na finančnih trgih je bilo prejšnji teden veliko zanimivih dogodkov. Za vas jih je zbral Adi Omerović.