Vir: Cekin.si

ponedeljek, 20. november

Nove cene pa bodo veljale do vključno 4. decembra.
"To hinavščino je mučno gledati," pravijo kritike nastopa Kate Middleton. Kaj jih je tako razjezilo?
Z današnjim dnem je kljub razburjenju delodajalcev in opozicije v uporabi novela zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti, ki narekuje beleženje dodatnih podatkov o delovnem času in uvaja obvezne elektronske evidence za kršitelje. Inšpektorat bo njeno izvajanje sprva spremljal kot svetovalec, usmerjena akcija bo sledila v letu 2024.
Ne le, da bo dom lepo okrašen, pri tem ne boste porabili niti evra ali pa le nekaj evrov, temveč bo preživeti čas ob skupnem ustvarjanju nekaj najlepšega, kar se bo vsem družinskim članom vtisnilo v spomin. Ker 1. december že trka na vrata, vam predstavljamo nekaj idej, ki vam ne bodo izpraznile denarnice.
Konec leta je priložnost za pogajanja o višji plači in drugih ugodnostih. Kako se na ta pogajanja pripraviti?

nedelja, 19. november

Prvič ste se zaposlili in nimate konkretnih izkušenj z redno zaposlitvijo. Kako se obnašati, kaj je sprejemljivo in kaj ne, kaj obleči, kdaj iti na malico in kolikokrat na krajši odmor ... Prvi mesec na novem delovnem mestu je po navadi zelo stresen.
Bodite še posebej pozorni na te akcije.
K nam prihajajo nizke temperature. Kako je v tem primeru z delom na prostem – npr. za smetarje, poštarje ipd. – in kako morajo biti ogrevani delovni prostori?

sobota, 18. november

December trka na vrata. Z njim pa praznovanja in obdarovanja. Kako se že sedaj pripraviti na zadnji mesec v letu, da bo prijeten in prav nič finančno stresen?
Predstavljamo 10 zgodb, ki pričajo o tem, da ni prav vsak iz pravega testa za visoke milijonske loterijske dobitke. Prepričajte se sami.
Graham Chase Robinson je tožila svojega nekdanjega delodajalca, natančneje produkcijsko hišo Roberta De Nira, zaradi diskriminacije na podlagi spola. Porota je v le nekaj urah razsodila njej v prid.

petek, 17. november

Slovenija se že dlje časa sooča z naraščajočim pomanjkanjem delovnega kadra. Delavcev po podatkih iz raziskave Eurochambres 2022 primanjkuje že v več kot sto panogah, ponekod so podjetja že prisiljena v skrajševanje delovnikov. Vlada napoveduje spremembe, a te zahtevajo svoj čas, ki pa ga delodajalci nimajo. Nekatera podjetja so se zato samoiniciativno zavezala k temu, da ustvarijo privlačne pogoje dela ter tako pritegnejo nove sodelavce. Preverite, kako!
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje napoveduje, da bo v okviru načrtovanih sprememb zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju med dolžnosti delodajalca zapisalo tudi zagotavljanje prehrane dijakom v času praktičnega usposabljanja. Vprašanje na to temo je sicer na podlagi prejete pobude odprl Varuh človekovih pravic.
Par iz Teksasa se je odločil, da bo od hčerke zahteval plačilo najemnine, potem ko se je ta odločila, da ne bo šla na fakulteto.
Milijonar delil nasvet, kako uči otroke, da postanejo bogati.
Povprečna urna postavka se je v primerjavi s preteklim letom v Nemčiji močno zvišala, predvsem v gostinstvu, logistiki in trgovini na drobno.

četrtek, 16. november

Gospodinjski odjemalci elektrike od novembra letos in do konca leta 2024 ne bodo plačali prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije (OVE), je določila vlada. Za povprečnega odjemalca to pomeni za šest evrov nižji račun.
Vse, kar morate vedeti o trenutnih dogajanjih na trgih, preverite v dodanem pogovoru. Adi Omerović je gostil upravljavca premoženja Simona Skubina in finančnega analitika Nikolo Maljkovića iz Optimtraderja.
Lastnik iz Washingtona je tožil svojega najemnika, potem ko je ta, ko ni mogel več plačevati najemnine, celotno hišo oglaševal na platformi Airbnb. Posledice so hude.
Obstaja verjetnost, da gre za prevaro.