Vir: Cekin.si

petek, 10. maj

Kaj imajo skupnega pilot, bombni tehnik, potapljač, zdravstveni tehnik, veterinar, kuhar, elektrotehnik in bojni reševalec? Vsi so lahko zaposleni pri istem delodajalcu, ki pod eno streho združuje več kot 60 različnih poklicev. Ne verjamete? Prepričajte se sami: 14. maja v in ob dvorani Tabor!
Poglejte, koliko bo stala avtobusna karta in kdo jo bo dobil brezplačno.
Marsikdo je zastrigel z ušesi, ko je slišal, da namerava vlada dvigniti plače direktorjev v javnem sektorju. Preverite, za koliko.
Postanite pozoren nakupovalec s temi nasveti.
Španska vlada takšnemu načrtu nasprotuje.

četrtek, 9. maj

Vodja odnosov z javnostmi pri največjem kitajskem iskalniku je razburila javnost s svojimi izjavami, ki poveličujejo miselnost, da je treba ves čas delati in da je delodajalec na prvem mestu. Celo grozila je svojim podrejenim, da jih bo ovirala pri iskanju nove zaposlitve. In vse to je objavila na javnem profilu.
Na nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT v zadnjih letih beležijo porast lažnih Facebook strani, ki se izdajajo za podjetja. Pred takšno lažno stranjo je opozorilo podjetje Big Bang Slovenija. Tako Big Bang Slovenija kot SI-CERT odsvetujeta klikanje na povezave na tovrstnih profilih in pozivata k njihovi prijavi.
Gost Finančnega POPkasta je bil tokrat Aleš Ipavec, predsednik uprave Ljubljanske borze. Slovenija je trenutno na zemljevidu trgov na obrobju, skupaj z Vietnamom, Kazahstanom in podobnimi eksotičnimi državami, zato je ključna strategija razvoja kapitalskega trga, ki bo dolgoročno začrtala pot našega izvozno naravnanega gospodarstva.
V Argentini se odvija huda gospodarska kriza, z revščino pa se spopada skoraj polovica prebivalstva te države.
Kako delavcem omogočiti, da delajo čim dlje in brez poškodb?
V podjetju so pripravili načrt za poplačilo upnikov. Načrt mora sicer odobriti še stečajno sodišče v ZDA.

sreda, 8. maj

Srečnež je domov odnesel 51 milijonov, devet pa jih gre občini, kjer ima dobitnik prijavljeno stalno prebivališče.
Zapuščeno turško mestece oziroma propadli milijonski gradbeni projekt Burj Al Babas namesto bogatih prebivalcev sedaj privablja zgolj radovedne turiste.
Več kot 195.000 prodanih dnevnih vstopnic je v preizkusnem obdobju Benetkam prineslo že več kot 975.000 evrov prihodkov, kažejo podatki, ki jih je objavila občinska uprava. Rezultati so nekoliko presegli pričakovanja beneških oblasti.
33-letna Elle je razkrila, katerih splošno pričakovanih ciljev ni izpolnila. Medtem ko so mnogi zaključili, da vse to ni glavna osnova za srečo v življenju, so bili drugi veliko bolj kritični.

torek, 7. maj

Norveški upravitelj skladov Nicolai Tangen pravi, da so ameriške delnice precej bolj zanimive od evropskih, ker so poslovneži v ZDA tudi precej bolj ambiciozni od evropskih podjetnikov. Razmerje med delom in zdravim življenjem je v Evropi precej bolj pomembno kot v ZDA, zato trdi, da Američani bolj trdo delajo. Preverite, kaj je še ugotovil Adi Omerović, ko je pod drobnogled vzel finančne trge.
Cene pogonskih goriv na bencinskih servisih zunaj avtocestnega omrežja so se opolnoči znižale.
Le kdo si ne želi zaslužkov, ki jih prinašajo turisti? A če jih je preveč, je ravno nasprotno – lokalni prebivalci trpijo, mesto propada ...
Čeprav je poudaril, da večina podjetij ne vohuni za svojimi zaposlenimi, to ne pomeni, da tega ne morejo početi, pravi direktor. Naštel je tri nasvete, ki jih upošteva tudi sam.