Vir: Delo in dom

Včeraj

ZanimivostiDelo in dompred 12 urami in 21 minutami
Slika članka
Tretjina zaposlenih na Otoku (še vedno) občasno dela v pižamah
V Združenem kraljestvu 33 odstotkov zaposlenih dela v pižamah, je pokazala ta teden objavljena raziskava zaposlovalnega podjetja Indeed.
ZanimivostiDelo in dompred 14 urami in 54 minutami
Slika članka
Je med primeren za pse?
Je med primeren za pse in na kaj moramo biti pozorni, če ljubljenčkom dajemo prehranska dopolnila.
ZanimivostiDelo in dompred 18 urami in 53 minutami
Slika članka
Kupci so jih prepoznali kot strokovnjake, vredne zaupanja!
Visoki stroški ogrevanja lahko v zimskih mesecih precej osiromašijo denarnico.
ZanimivostiDelo in dompred 19 urami in 54 minutami
Slika članka
Kolumna: Skriti strošek nove hiše, ki ga nisem pričakovala in me je dobesedno vrgel na rit
Lastnica hiše dobro leto po vselitvi v novo nizko energijsko montažno hišo z nami deli izkušnjo s skritimi stroški, ki jih prinašajo novodobni sistemi in aparati. Na leto namreč za menjavo filtrov odšteje skoraj eno minimalno plačo.

sreda, 29. november

ZanimivostiDelo in dompred 1 dnem, 18 urami in 44 minutami
Slika članka
Bela hiša se je spremenila v praznično pravljico
Bela hiša se je spremenila v praznično pravljico z 98 božičnimi drevesi, 34.000 okraski, 72 venci in okoli 142.000 lučkami.
ZanimivostiDelo in dompred 1 dnem, 20 urami in 32 minutami
Slika članka
Svetovalnica: Ali sosed lahko prenese lastništvo kmetijskega zemljišča na drugo osebo, ne da bi objavil ponudbo na upravni enoti
Pravnica odgovarja na vprašanje bralke, ali lahko sosed prenese lastništvo kmetijskega zemljišča na drugo osebo, ne da bi objavil ponudbo na upravni enoti?
ZanimivostiDelo in dompred 1 dnem, 20 urami in 58 minutami
Slika članka
5 preprostih idej za adventne venčke
V nedeljo bomo prižgali prvo svečo na adventnem venčku. Klasični venček s štirimi svečami je dobil številne različice, ki zgolj po obliki spominjajo na tradicionalno okrasje. Poiskali smo pet povsem preprostih idej za praznične venčke, ki jih lahko izdelate sami.

torek, 28. november

ZanimivostiDelo in dompred 2 dnevoma, 18 urami in 10 minutami
Slika članka
Nagrada piranesi 2023 za revitalizacijo na Ptuju
Konec tedna so potekali 40. Piranski dnevi arhitekture, na katerih so podelili mednarodne arhitekturne nagrade piranesi. Glavno nagrado piranesi 2023 so prejeli arhitekti iz studia Elementarna in Koletkitva Tektonika za revitalizacijo Stare steklarske in Vrazovega trga s pripadajočimi ulicami na Ptuju.
ZanimivostiDelo in dompred 2 dnevoma, 21 urami in 39 minutami
Slika članka
Tako odstranite praske s steklenih kuhališč
Malce nepozornosti pri kuhanju lahko hitro povzroči prasko na steklokeramični plošči.

ponedeljek, 27. november

Slika članka
V osmih letih našteli 1250 novih vrst insektov
Prostovoljci in strokovnjaki so na 37 hektarjev veliki mestni kmetiji v britanskem mestu Bath v zadnjih osmih letih odkrili 1250 novih vrst insektov.
Slika članka
Ergonomska eleganca: izbira pohištva za udobno in elegantno domačo pisarno
V zadnjem obdobju smo priča trendu priljubljenosti urejanja domačih pisarn in dela od doma. Jasno je, zakaj je delo od doma tako priljubljeno med delodajalci in tudi delojemalci, zato je skrajni čas, da tudi sami spremenite del stanovanja v domačo pisarno.
Slika članka
Te korake prve pomoči morate nujno poznati, če ste lastnik psa
Pomembno je, da vemo, kako za svojega pasjega prijatelja poskrbeti v nujnih primerih.
Slika članka
Stanovanje z razgledom na Ljubljanski grad
Prostorno stanovanje v središču Ljubljane obiskovalca razvaja z razgledi skozi velike steklene površine. Sodoben in eleganten interier stanovanja je oblikovala arhitektka Vivijana Zorman.

nedelja, 26. november

Slika članka
Svetovalnica: Kako pridobiti dokumente po etažiranju stavbe
Strokovnjakinja odgovarja na vprašanje bralke, kako pridobiti gradbeno in uporabno dovoljenje za prodajo posamezne enote večstanovanjske stavbe po tem, ko so že izvedli etažiranje.

sobota, 25. november

Slika članka
Premislite, preden se odločite za hranjenje psa s surovo hrano
Če razmišljate o prehodu na surovo prehrano za svojega psa, je pomembno, da to skrbno načrtujete, saj morate zagotoviti, da pes dobi vse potrebne hranilne snovi. Poskrbeti morate, da je obrok uravnotežen in zdrav.
Slika članka
Sobici za dva fanta
Pri opremljanju otroških sob smo lahko izjemno kreativni, oprema naj bo prilagojena otrokovim potrebam. Lep primer sta sobici dveh bratcev različnih karakterjev, temu primerni pa sta tudi rdeči niti njunih sobic. Premišljeno izbrano pohištvo tako obema služi kot individualno zatočišče, hkrati pa prostor za skupno druženje, kadar si tega želita, in ločeno preživljanje prostega časa, ko to potrebujeta.

petek, 24. november

Slika članka
Avstralska ribiška mesta se soočajo z invazijo podgan
Na obale ribiških mest v avstralski zvezni državi Queensland je naplavilo gore podgan, živih in mrtvih. Prebivalci so pretreseni in ne vedo, kako naj se znebijo glodavcev, s katerimi imajo sicer v zvezni državi težave že zadnjih nekaj mesecev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Slika članka
40. Piranski dnevi arhitekture
V Avditoriju Portorož pod častnim pokroviteljstvom Anne Ramos, direktorice Fundacije Mies van der Rohe, danes poteka jubilejna 40. mednarodna arhitekturna konferenca Piranski dnevi arhitekture. Gre za arhitekturni dogodek z najdaljšo tradicijo na svetu, ki se odvija vse od leta 1983. Tema letošnje konference je Kontekst. Koncept. Konsenz., ki povzema vsebine vseh dosedanjih srečanj. Na njih s predavanji sodeluje devet arhitektov iz Slovenije in tujine, med njimi tudi Wang Shu, Pritzkerjev nagrajenec iz leta 2012. Ob 18. uri bo podelitev mednarodne arhitekturne nagrade Piranesi, na kateri bodo podeljeni nagrada Piranesi, dve častnih priznanj Piranesi in eno častno študentsko priznanje Piranesi. Ob 20. uri bo v razstavišču Monfort sledilo odprtje mednarodne arhitekturne razstave Piranesi 2023. Poleg slednje bo v Galeriji Herman Pečarič do 20. januarja 2024 na ogled tudi razstava PDA 40: Odprti arhivi, ki so jo pripravili Robert Potokar in Staša Baranja iz Fundacije Piranesi ter Špela Kuhar, Galerija Dessa.
Slika članka
Kam obesimo slike, ki niso cenena dekoracija
Pogosto imamo priložnost brati priporočila za obešanje slik, a se običajno ukvarjajo z vizualnimi učinki, upoštevajoč razmerja, barvno skladnost in podobno, ali pa nam svetujejo po tehnični plati: obešala, žebljičke, vijake … Redkeje pa izvemo, kdaj lahko klima v bivalnem prostoru škodi slikam ali slika bivalni klimi. So tudi takšni primeri? Preberite v nadaljevanju.
Slika članka
Takšne so kopalnice v slovenskih domovih
Majhne, velike, funkcionalne, estetske, trendovske, brezčasne – takšne so kopalnice v slovenskih stanovanjih in hišah, ki jih že več kot desetletje predstavljamo na naših straneh. Poiskali smo nekaj primerov slovenskih kopalnic, ki so del že predstavljenih domov.