Vir: Demokracija

SlovenijaNova24TVpred 1 uro in 49 minutami
Slika članka
“Depolitizirana” RTVS se sesuva: z mesta člana uprave RTVS odstopil tudi Trček
Z mesta člana uprave Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je odstopil še Andrej Trček, poroča MMC RTVS. Pred prihodom v upravo je delal v pravni pisarni RTVS. Po odstopu predsednika uprave Zvezdana Martića in Simona Karduma, ki je odstopil decembra,...
SlovenijaDemokracijapred 3 urami in 26 minutami
Piše: C. R.  Za Evropsko ljudsko stranko (EPP) je lahko ponavljanje koalicije z levosredinskimi strankami “pot do poraza”, je po udeležbi na srečanju voditeljev vlad in opozicijskih strank iz vrst EPP na družbenem omrežju X zapisal predsednik SDS Janez Janša. Znova se je zavzel za koalicijo, ki bi jo poleg EPP sestavljala ena stranka z […] The post Janša o načrtih Ursule von der Leyen: Ponovitev koalicije EPP z evropsko levico bi vodilo do katastrofe appeared first on Demokracija .
SlovenijaSvet24pred 4 urami in 10 minutami
Slika članka
Vlada razrešila državnega sekretarja ministrstva za obrambo Medveda
Vlada je na današnji dopisni seji na predlog ministra za obrambo Marjana Šarca izdala odločbo, s katero je s 14. julijem razrešila Rudija Medveda s funkcije državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo. Medved je namreč danes podal odstopno izjavo za razrešitev s funkcije, saj se bo upokojil, so sporočili z ministrstva za obrambo. Več na Svet24.si
SlovenijaDemokracijapred 4 urami in 50 minutami
Piše: Milena Srpčič Predvolilne obljube Gibanja Svobode, ki so jim omogočile zmago na volitvah se niso uresničile. Prav tako se ni izpolnila zaobljuba koalicijske pogodbe glede zdravstva, čeprav je Tanja Fajon zagotavljala, da imajo v SD že izdelane načrte. Zdravniki ves čas opozarjajo vlado in ministrico za zdravje na ogroženost zdravstvenega sistema, na nemogoče delovne […] The post (PISMO BRALKE) Zdravstvena reforma in neizpolnjene obljube appeared first on Demokracija .
SlovenijaDemokracijapred 4 urami in 54 minutami
Piše: Franc Bešter Ta članek je odmev na intervju z logopedagogom dr. Sebastjanom Kristovičem v zadnji Demokraciji. Tako kot mnogi tudi on ugotavlja, da je v današnji šoli vedno več nasilja, agresivnosti in slabega stanja pri učencih (vedenjske in duševne motnje, praznina, brezciljnost…). Verjamem, da je danes situacija še veliko slabša kot takrat, ko sem […] The post (PISMO BRALCA) O sodobni šoli appeared first on Demokracija .
SlovenijaDemokracijapred 5 urami in 29 minutami
Piše: C. R.  Na Varuha človekovih pravic se obrača vedno več posameznikov s kritikami dela upravnih enot med stavko, s katero stavkajoči že več mesecev opozarjajo na nizke plače in obremenjenost z velikim pripadom zadev. Minister za javno upravo Franc Props obljublja kadrovske okrepitve na upravnih enotah, sindikalisti medtem zahtevajo njegovo razrešitev. Uporabniki upravnih enot […] The post Stavkajoči na upravnih enotah zahtevajo odstop ministra Propsa appeared first on Demokracija .
SvetPolitikispred 5 urami in 30 minutami
Slika članka
Putin prvič po 24 letih na obisk v Severno Korejo
Ruski predsednik Vladimir Putin bo v torek začel dvodnevni obisk v Severni Koreji, ki po navedbah Zahoda dobavlja orožje Rusiji za vojno v Ukrajini. S tem bo Putin vrnil lanski obisk Kim Jong Una v Rusiji in prvič po letu 2000, ko se je srečal z njegovim očetom, znova obiskal Severno Korejo, poroča francoska tiskovna ...
SlovenijaNova24TVpred 7 urami
Slika članka
Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?
Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel dogajati še en fenomen “novega obraza”? Tretje mesto Vesne med strankami odpira številna vprašanja – na podoben način je pred desetimi leti evropski poslanec Kardeljev vnuk Igor Šoltes z novo stra...
KronikaDemokracijapred 8 urami in 43 minutami
Piše: G. B. Sobotna parada ponosa v Ljubljani je privabila veliko število “antifašistov”, ki so svojo “kulturo” postavili na ogled.  Očitno so obiskali tudi sedež SDS na Trstenjakovi 8 v Ljubljani, saj so svoj “podpis” pustili kar na zidu ob hiši, ki je poimenovana po očetu slovenske državnosti dr. Jožetu Pučniku. In seveda dodali tudi […] The post (FOTO) “Strpni” zagovorniki parade ponosa obiskali tudi sedež SDS in za seboj pustili tole … appeared first on Demokracija .
SlovenijaDemokracijapred 8 urami in 51 minutami
Piše: G. B.  V prvi polovici letošnjega maja leto so na območju Šaleške doline zabeležili zelo žalosten in tragičen dogodek. Osnovnošolka Viktorija, rojena leta 2011, je storila samomor, ker ni več našla izhoda iz položaja, ko je bila v šolskem okolju izpostavljena neznosnemu nadlegovanju, izsiljevanju, posmehovanju, zasmehovanju in drugim oblikam nasilja.  Ob tem se govori, […] The post Medvrstniško nasilje: razmere se vse bolj zaostrujejo, težave priznal tudi Golob, njegova poslanka pa bi odpravila poslanska vprašanja appeared first on Demokracija .
KronikaDnevnikpred 9 urami in 17 minutami
Slika članka
Pirotehnika in droge: Nemška policija pred prvo tekmo zavrnila vstop v državo trem Slovencem
Nemška policija je v soboto zavrnila vstop v Nemčijo trem slovenskim državljanom in jim pred vrnitvijo v Avstrijo izrekla globe ter jih ovadila zaradi več kršitev. Med drugim jim je zasegla tudi nedovoljene navijaške rekvizite.
SlovenijaDemokracijapred 9 urami in 27 minutami
Piše: G. B. Sedaj niti režimski mediji ne morejo več skrivati, da se na upravnih enotah dogaja prava drama. Vrste so gromozanske, kot v času socializma, mnogi čakajo zaman. Tudi tujci, ki želijo dobiti delovno dovoljenje, imajo hude težave, prav tako se zamika izdaja gradbenih dovoljenj.  A kot se zdi, vlade oziroma njenega predsednika Roberta […] The post Na upravnih enotah prava katastrofa, Golob pa se pred septembrom reforme plačnega sistema ne namerava lotiti! Pač pa arogantno soli pamet appeared first on Demokracija .
SlovenijaDemokracijapred 9 urami in 50 minutami
Piše: Franc Bešter V tem prispevku se hočem osredotočiti predvsem na duhovni in moralni propad v naši kulturi. Tu bom izhajal iz teze, da vsaka civilizacija začne graditi na neki religijski podlagi in da vsaka začne sčasoma propadati, dokler dokončno ne propade. To dejstvo namreč kaže tudi na (vsaj delni) vzrok tega propada: ta je […] The post (PISMO BRALCA) Začeti z dušo appeared first on Demokracija .
SvetDemokracijapred 10 urami in 2 minutama
Piše: C. R. Sedanji predsednik ZDA Joe Biden iz vrst Demokratske stranke ni svojega mandata označil samo s katastrofalno migrantsko politiko na južni meji temveč njegovo predsedovanje zaznamujejo tudi dobesedni padci in drugi znaki tega, da je morda prestar za položaj, ki ga zaseda. Odkar je Biden postal predsednik ZDA, sploh pa v zadnjih časih, […] The post (VIDEO) Ameriški predsednik Biden vse bolj zmeden, tokrat mu je na pomoč priskočil Obama appeared first on Demokracija .
ŠportDemokracijapred 10 urami in 9 minutami
Piše: C. R. Boston je pripravljen na veliko slavje. V noči na torek oziroma ob 2.30 po slovenskem času se bo v TD Gardnu začela peta tekma finala košarkarske lige NBA, po kateri lahko Celtics postanejo ekipa z največ naslovi v zgodovini tekmovanja. Boston si prvo mesto deli z Los Angeles Lakers – oba sta […] The post Najcenejša vstopnica za ogled Luke Dončića v TD Gardnu na voljo za 1714 dolarjev appeared first on Demokracija .
KronikaDemokracijapred 10 urami in 32 minutami
Piše: C. R.  Zadnji konec tedna je bil za može postave iz PU Novo mesto zelo naporen. Imeli so namreč ogromno opravkov z razgrajači, ki so rogovili kot še nikoli. Izstopajo zlasti romska naselja, v povezavi z njimi so zabeležili tudi incident v zdravstveni ustanovi.  Iz področja javnega reda so policisti PU Novo mesto zadnji […] The post Toliko razgrajačev dolenjski policisti še niso imeli v enem vikendu – v glavnem razgrajali v romskih naseljih! appeared first on Demokracija .
SlovenijaDemokracijapred 11 urami in 41 minutami
Piše: C. R. Dušnopastirski urad – Referat za cerkveno glasbo in Krščanska kulturna zveza vabita na svečano sv. mašo MISSA PRO JUVENTUTE v Gospo sveto, v soboto, 29. 6. 2024, ob 19.00.   Projektni zbor, s pevkami in pevci iz dvojezičnih far Južne Koroške, bo pod vodstvom Veronike Karner in ob spremljavi izbranih glasbenikov, predvajal dele iz maše […] The post (PREJELI SMO) Missa pro Juventute v cerkvi Gospa Sveta na avstrijskem Koroškem appeared first on Demokracija .
SlovenijaDemokracijapred 11 urami in 59 minutami
Piše: Moja Dolenjska Nedavno se je v kapelico v Temenici pri Ivančni Gorici zaletela cisterna in jo povsem porušila. A Marijin kip, ki je stal v sredini kapelice, je ostal povsem nepoškodovan. Domači župnik Izidor Grošelj (župnija Šentvid pri Stični) je prepričan, da je to še en dokaz obstoja Boga, poročajo Slovenske novice. Kot so […] The post Čudež na Dolenjskem: Marijin kip ostal nepoškodovan appeared first on Demokracija .
SlovenijaDemokracijapred 12 urami in 10 minutami
Piše: Franc Bešter Zakaj so ta znanja naše dobe (znanost, tehnika) povzročila ta propad? Ker v tej (moderni) družbi povzročajo okužbo z racionalizmom, materializmom, modernizmom, kar vse vodi v ateizem, se pravi v masovni odpad od krščanstva, to pa povzroča duhovno in moralno krizo. Opustošenje v dušah, nered v družbi. Tu smo pri vzrokih propadanja […] The post (PISMO BRALCA) Pojmovanje civilizacije appeared first on Demokracija .
SlovenijaDemokracijapred 12 urami in 13 minutami
Piše: Moja Dolenjska Včerajšnjo nogometno tekmo med Slovenijo in Dansko na evropskem prvenstvu v Nemčiji je prenašala tudi RTV Slovenija, pri tem pa si med odmorom privoščila vsaj za nacionalno televizijo nedopustno napako. Gledalcem so namreč postregli s statistiko tekme v prvem polčasu, ki pa ni bila v slovenščini, ampak v hrvaščini. Napake se dogajajo, […] The post Niso normalni: nacionalna RTV gledalcem postregla kar s statistiko v hrvaščini appeared first on Demokracija .