Vir: Dostop.si

Včeraj

Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 15 urami in 45 minutami
Znanstveniki so ugotovili, da lahko obrazna mimika, manire, dejanja, reakcije in načini govora signalizirajo, da nekdo laže. A spoznanje nikakor ni enostavno. Torej, kako lahko to storiš na najlažji način? … The post Kako ugotoviti, ali nekdo laže, po mnenju »človeškega detektorja laži« appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 15 urami in 52 minutami
Osamljenost lahko doživimo po dveh poteh – nenadoma ali postopoma. Nenaden občutek osamljenosti je zelo pogost, kadar sovpada z izgubo bližnje osebe ali intimnega odnosa. Lahko pa se osamljenost razvije … The post Osamljenost – muči tudi tebe? Kako si lahko pomagaš? appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 16 urami in 21 minutami
The Young Associates Programme (YAP) išče posameznike z vizijo, da bodo po končani nalogi nadaljevali študij na konkurenčnih podiplomskih programih. Gre za dvoletni program, ki naslavlja dodiplomske študente, ki si … The post Young Associates Programme za dodiplomske študente, ki jih zanima delo v Parizu appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeKulturaDostop.sipred 17 urami in 30 minutami
Dogajanje je v tej komični predzgodbi o Tedu postavljeno v leto 1993, ko je trenutek slave medvedka Teda (Seth MacFarlane) že zdavnaj minil. Zdaj Ted spet živi doma v Framinghamu … The post Serija Ted bo na SkyShowtime na voljo od 22. februarja dalje appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 17 urami in 56 minutami
Simptomi in vzroki SAD  Sezonska razpoloženjska motnja se kaže s podobnimi simptomi kot depresivna motnja, vključno z vztrajno žalostjo, izgubo zanimanja ali zadovoljstva, spremembami v spanju, utrujenostjo in težavami s … The post Zimska depresija ali SAD: kaj je, zakaj nastane in kako jo blažimo? appeared first on Dostop.si .
ŠportRegionalne novice > PodravjeDostop.sipred 18 urami in 29 minutami
Skupno je Luka Dončić s svojim že 60. trojnim dvojčkom v karieri prehitel slovitega Larryja Birda in zasedel deveto mesto na večni lestvici. A Slovenec je 60 trojnih dvojčkov dosegel … The post Dončić s trojnim dvojčkom že ob polčasu – prvič v zgodovini NBA! appeared first on Dostop.si .

sreda, 6. december

Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 1 dnem, 14 urami in 29 minutami
Pravljica o mavričnih ljudeh, Metulj, Nekaj več … Skoraj zagotovo ni junaka, ki ne bi poznal vsaj enega hita legendarnih Velenjčanov, ki so si leta 1982 nadeli še bolj legendarno … The post INTERVJU: Šank Rock otvorili praznično sezono na Štuku appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 1 dnem, 15 urami in 21 minutami
Za evropske volitve, ki bodo potekale med 6. in 9. junijem 2024, je tokrat zanimanje med državljani EU večje kot pol leta pred zadnjimi volitvami pred petimi leti. Tokrat se … The post Do evropskih volitev še pol leta: med Evropejci več zanimanja kot prejšnjič appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeKulturaDostop.sipred 1 dnem, 16 urami in 21 minutami
Zac Efron bo svojo zvezdo dobil 11. decembra. Kot slavnostni govorci so na prireditev povabljeni režiser Sean Durkin ter Efronova igralska kolega Jeremy Allen White in Miles Teller. Sredi decembra … The post Svojo hollywoodsko zvezdo bo dobil Zac Efron appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 1 dnem, 16 urami in 29 minutami
“Letošnji koncerti bodo zazveneli kot glasbeni časovni stroj, ki nas bo popeljal skozi njegovo dolgoletno glasbeno ustvarjanje. Ustaljenemu glasbenemu organizmu, bandoma Mali bogovi in Beltinška banda, se bodo pridružili različni glasbeniki, … The post Vlado Kreslin ob 70. letnici s tremi koncerti o generaciji 1953 appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 1 dnem, 16 urami in 37 minutami
Projekt SpaceDent združuje študente dentalne medicine, strojništva in elektrotehnike Univerze v Ljubljani (UL), ki so opravili preliminarno raziskavo, v kateri so primerjali varno uporabo zobozdravstvenih inštrumentov v simulirani breztežnosti in … The post Slovenski študenti dokazali, da bi zobozdravniki lahko delali tudi v breztežnosti appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 1 dnem in 17 urami
Videoposnetkov je sto. Nastali so v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno ter so pod naslovom Itak, da se da dostopni na spletni strani družbe Zeos in na njenem YouTube kanalu, … The post Sam popravi svoj aparat! To se res da? Itak, da se da! appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 1 dnem, 17 urami in 28 minutami
S prvo adventno nedeljo smo vstopili v čas adventa in pričakovanja. V najlepšem času v letu mesta po Sloveniji zažarijo v lučkah, na trgih se lahko razvajamo ob ponudbi prazničnih … The post Kako se ustvarja podoba adventa v našem mestu? appeared first on Dostop.si .
ŠportRegionalne novice > PodravjeDostop.sipred 1 dnem, 17 urami in 42 minutami
Nogometni klub Olimpija bo do konca jesenskega dela Prve lige Telemach odigral še dve domači tekmi, stanje zelenice v Stožicah pa je bilo v zadnjih tednih čedalje slabše. Lastnik stadiona … The post Zelenice v Stožicah nimajo časa urediti in revitalizirati appeared first on Dostop.si .

torek, 5. december

Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 2 dnevoma, 13 urami in 3 minutami
Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM že 24. leto organizira mednarodno konferenco SCiM (Student conference in Maribor), ki vsako leto gosti okoli 60 študentov iz več kot 30 držav. Rdeča nit … The post Imaš znanje, ki ga želiš deliti? Postani vodja delavnice na SCiMu! appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 2 dnevoma, 13 urami in 7 minutami
Po številnih krajih se bodo na predvečer godu zvrstili sprevodi Miklavža, ki bo s svojimi spremljevalci parkeljni in angelčki prišel med otroke in jim razdelil sladkarije, parklji pa bodo strašili … The post Si bil priden? Danes ponoči pride Miklavž s parkeljni appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 2 dnevoma, 13 urami in 15 minutami
Elektronske cigarete za enkratno uporabo so priljubljene med mladimi, saj imajo različne okuse in so poceni, imajo pa lahko visoko vsebnost nikotina. Minister za zdravje Aurelien Rousseau je po poročanju … The post Francija bo prepovedala e-cigarete za enkratno uporabo oz. puffe appeared first on Dostop.si .
ŠportRegionalne novice > PodravjeDostop.sipred 2 dnevoma, 13 urami in 23 minutami
Liga bo bolj podobna moški ligi prvakov Spremembe je izvršni odbor Uefe potrdil v soboto po dolgotrajnih pogajanjih z Združenjem evropskih nogometnih klubov, državnimi zvezami, ligami in klubi ter upošteval … The post Uefa z 2025/26 razširja ligo prvakinj in uvaja novo klubsko tekmovanje appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeZnanost in ITDostop.sipred 2 dnevoma, 13 urami in 34 minutami
Znanje upada Na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje so predstavili prve rezultate mednarodne raziskave v okviru Programa mednarodne primerjave dosežkov učencev in učenk (PISA) 2022, ki se izvaja pod okriljem … The post Slovenski 15-letniki podpovprečno bralno pismeni, tudi generalno znanje upada appeared first on Dostop.si .

ponedeljek, 4. december

V hladnih zimskih dneh nas nič ne pogreje bolj kot skodelica vroče čokolade. Danes ta slaven napitek okrašujemo z vsemi možnimi dodatki in prelivi, uživali pa so ga mnogo prej, … The post Slastna zgodovina vroče čokolade appeared first on Dostop.si .