Vir: Dostop.si

Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 5 urami in 7 minutami
Verjetno si v zadnjem času slišal ljudi, ki govorijo o sajenju in kako koristno je imeti svoj vrt. Če pomisliš, s kupovanjem sadja in zelenjave v trgovinah, podpiraš proizvodne verige, … The post Gojenje hrane: kako začeti z vrtnarjenjem? appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 9 urami in 33 minutami
Tradicionalne mariborske fanfare so v soboto dopoldne napovedale že 28. slovensko zborovsko tekmovanje Naša pesem 2024. Potem ko je predlani potekalo delno revialno, se je letos vrnilo v polni tekmovalni obliki … The post Na državnem tekmovanju Naša pesem slavil APZ Tone Tomšič iz Ljubljane appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 10 urami in 12 minutami
Četrti mesec v aprilu prinaša toplo vreme, močnejše sončne žarke in mnogo razlogov za praznovanje. Ob vseh praznikih, v aprilu praznujemo še svetovni dan Zemlje. Praznujemo ga 22. aprila, prepoznaven … The post Svetovni dan Zemlje skozi zanimivosti o našem planetu appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 10 urami in 55 minutami
Letošnji svetovni dan Zemlje, katerega namen je že več kot pol stoletja osveščati o okoljskih vprašanjih, s katerimi se sooča naš planet, v ospredje postavlja zahtevo po 60-odstotnem zmanjšanju proizvodnje … The post Svetovni dan zemlje v znamenju pozivov k življenju brez plastike appeared first on Dostop.si .

sobota, 20. april

Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 2 dnevoma, 2 urama in 1 minuto
Hej, čisto v redu je, da se pohvališ s svojimi dosežki. To je povsem naravno, pazi le, da to storiš na pravi način! Zakaj se je pomembno pohvaliti? Živimo v … The post Ali se bahaš, če se pohvališ? appeared first on Dostop.si .
Regionalne novice > PodravjeDostop.sipred 2 dnevoma, 6 urami in 17 minutami
Zadnji album Swift je bil na ponudniku pretočnega predvajanja glasbe Spotify v enem dnevu predvajan tolikokrat kot še noben drug album. V manj kot 24 urah je imel več kot … The post Taylor Swift z novimi albumom in novim rekordom na Spotifyju appeared first on Dostop.si .

petek, 19. april

Prek Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana je lani potovalo skoraj 1,3 milijona potnikov ali za skoraj tretjino več kot leto prej. 88 odstotkov vseh potnikov je bilo prepeljanih z rednimi leti. … The post Na slovenskih letališčih lani za tretjino več potnikov appeared first on Dostop.si .
Netflix je v zadnjem lanskem četrtletju močno presegel napovedi analitikov, ki so pričakovali, da se bo število njegovih uporabnikov zvišalo za približno 4,9 milijona. Družba je ob tem napovedala, da … The post Netflix v četrtletju močno okrepil število svojih uporabnikov appeared first on Dostop.si .
DragonHack je najdlje trajajoči in največji študentski hackatlon v Sloveniji. Vsako leto maja poteka na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Ekipe študentov se na tekmovanju preizkusijo v reševanju … The post Konec tedna že 10. največji univerzitetni hackatlon v Sloveniji DragonHack appeared first on Dostop.si .

četrtek, 18. april

Otvoritev in hkrati 60-letnica Študentskega doma 1 na Tyrševi ulici je bila nedvomno priložnost za slavje in refleksijo. Gre za pomemben dan, ne le za Dom 1, temveč za vse … The post Otvoritev prenovljenega Doma 1: 60 let bivanja v Študentskih domovih UM appeared first on Dostop.si .
Včeraj so se v Športni dvorani Vrbanska odvijale finale tekme študentske odbojkarske lige, kjer so študentje svoje odbojkarske moči združili še zadnjič letošnjem študijskem leto. Tekmovale so 4 skupine. Prva … The post Na sporedu ponovno finale študentske odbojkarske lige appeared first on Dostop.si .
Skico so v dražbeni hiši ocenili na nekaj manj kot 10.000 ameriških dolarjev, poroča francoska AFP. Umetnik je narisal marmorni blok, na njem je napisana beseda simile ali podoben v … The post Michelangelova skica prodana za 200.000 ameriških dolarjev appeared first on Dostop.si .
Udeleženci karierne tržnice so se imeli priložnost udeležiti kariernega dialoga na temo vpliva umetne inteligence na delovna mesta. Strokovnjaki so se osredotočali na to, kar je bilo za mlade najpomembneje … The post Karierna tržnica in prihodnost delovnih mest appeared first on Dostop.si .
Gostinec Mario Parlato je bil po lastnih besedah sit natakarjev, zlasti mladih, ki so ga vselej prosili za prost konec tedna. Zato se je odločil investirati v kadre, ki takšnih … The post Italijanski gostinec po neuspešnem iskanju natakarjev zaposlil robota appeared first on Dostop.si .

sreda, 17. april

Igre se bodo začele 26. julija. Za obeleževanje te prelomnice 100 dni do iger bodo organizatorji v prodajo dali novo serijo vstopnic, ki je na voljo od 10. ure dalje.  … The post Danes na voljo več kot 250.000 novih vstopnic za OI appeared first on Dostop.si .
Večurno preživljanje časa na tablici ali telefonu je dandanes skoraj neizogibno, zato se pojavlja nevarnost za sindrom računalniškega vida. COVID je normaliziral veliko vedenj, ki mogoče prej še niso bila … The post Si tudi ti v nevarnosti za sindrom računalniškega vida? appeared first on Dostop.si .
Na SI-CERT opažajo, da so uporabniki omenjenih aplikacij pogosto brez soglasja dodani v različne skupine, ki so namenjene izvajanju kripto investicijskih prevar. Si bil dodan v chat skupino? V teh … The post Goljufi te dodajo v chat skupino appeared first on Dostop.si .
Izrazita hladna fronta je v torek najprej zajela severovzhod države, kjer je že dopoldne začelo deževati, ponekod je padala sodra. Padavine so se nato čez dan razširile nad vso državo. … The post Vremensko dogajanje se je umirilo appeared first on Dostop.si .

torek, 16. april

Unescova pobuda o obeležitvi svetovnega dneva knjige bo naslednje leto štela okroglo, 30. obletnico. V skoraj treh desetletjih se je praznik knjig razširil v več kot 100 držav po svetu. … The post Znan je program ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic appeared first on Dostop.si .
Med poletnimi počitnicami se na pobudo ŠOUM vsako leto zbere približno 40 do 50 študentov, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati pomoči potrebnim. Pomoč nudijo prebivalcem krajev, ki so jih prizadele … The post Študentska delovna brigada letos na Ljubno ob Savinji appeared first on Dostop.si .