Vir: Lokalno.si

petek, 21. junij

Regionalne novice > Dolenjska in PosavjeDolenjski listpred 2 dnevoma, 3 urami in 1 minuto
Predstavniki osmih evropskih držav so prejšnji teden obiskali Krško z okolico in v okviru mednarodnega srečanja na temo solidarnosti in človekovih pravic izvedli številne aktivnosti v sodelovanju z lokalnim prebivalstvom in predstavniki različnih organizacij. preberite več »

torek, 18. junij

V nedeljo, 16.6., je na Log Dragomerju potekala tekma državnega prvenstva v športnem plezanju, kjer smo Dolenjci osvojili prvo medaljo. Zala Dobovšek, članica plezalnega kluba Frikšn, ki deluje v športnem centru Košenice, si je priplezala bronasto medaljo v kategoriji cicibanke, disciplina balvansko plezanje. preberite več »
V četrtek, 20. 6. 2024, ob 19.00 v Kulturnem centru Primoža Trubarja Šentjernej preberite več »
V soboto, 15.6.24, je v Lendavi potekalo državno prvenstvo RS do 17 in 13 let. Med 108 prijavljenimi športniki sta bila tudi dva predstavnika BK Pišec in dosegla vrhunske rezultate: Jan je uspel osvojiti eno medaljo, medtem ko je Mihael kljub dve leti starejši kategoriji osvojil peto mesto. preberite več »

ponedeljek, 17. junij

Slovenci smo že ničkolikokrat pokazali, da smo pripravljeni stopiti skupaj, ko nekdo potrebuje pomoč. Klicem na pomoč najbolj ranljivih se odzivajo številna podjetja. Mednje brez dvoma sodi podjetje Biostile, kjer ob tem poudarjajo kako pomembno je, da je pomoč pravočasna. Merilo družbene odgovornosti pravijo, ne smejo nikakor biti zgolj številke na papirju. Gre za odgovornost do posameznika in širše skupnosti, kjer štejejo tudi dejanja. preberite več »
Ena najpomembnejših stvari je preventiva in ozaveščanje otrok in mladostnikov pa tudi odraslih o nasilju na spletu – Ko do nasilja pride, je treba čim prej o tem spregovoriti in povedati nekomu, ki mu lahko zaupamo preberite več »
V petek okoli 15. ure se je na cesti med Ribnico in Dolenjo vasjo zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila srbskih registrskih oznak zaradi vožnje preblizu robu zapeljal s ceste na travo in nato trčil v betonski podporni zid. Pri tem se je huje telesno poškodoval eden izmed potnikov v vozilu. Polnoletni državljan Turčije je bil z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Ukrajinski voznik ter še dva mladoletna državljana Turčije so se v nesreči lažje poškodovali in so bili s helikopterjem prepeljani v UBKC Ljubljana, kjer vsi udeleženci ostajajo na zdravljenju. Po do sedaj znanih podatkih so turški državljani pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Prav tako zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države, v povezavi s tem je bila državljanu Ukrajine odvzeta prostost. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Fotografije so spodaj v fotogaleriji. preberite več »
Opozarjam vas, da se je v zadnjih letih pojavilo kar nekaj velikih težav tudi na vaši najljubši zelenjadnici, to so novi virusi. Za zdaj jih v zemlji naših njiv in rastlinjakov še niso našli, a vseeno vas prosim, da iz tujine ne prinašate k nam semena nepreverjenih dobaviteljev, sploh pa ne ljubiteljev. Najbolj me skrbi čili, ki je postal zelo priljubljen in ljudje so postali zbiratelji. Pazite se »slepih potnikov«! preberite več »
Lea Mederal Gams in Vili Resnik sta šla tokrat na Nanos, kjer bo v soboto, 22. junija, že tretja letošnja prireditev Laško Gremo v hribe. Poleg Vilija bodo nastopili še Rebeka Dremelj, Tjaša Božič z Veseljaki in Ansambel Viharnik. preberite več »
Novomeščanka se je te dni zjutraj odpravila po opravkih, pa je bila na parkirišču blokovskega naselja neprijetno presenečena – avto kar ni in ni vžgal. »Na pomoč sem hitro poklicala Avtovleko Hren in prišli so v desetih minutah. Res neverjetno hitri in tudi prijazni so bili. Avto so takoj poštimali, saj je ponagajal le akumulator. Kmalu sem se lahko veselo odpeljala. Čeprav neprijetna, a lepa izkušnja in zaslužijo si javno pohvalo,« je dejala. preberite več »
Obramba domovine je bila mnogim generacijam nabornikov ne samo dolžnost, ampak tudi čast, in mnogi med nami so se ob ogledu razstave z nostalgijo spomnili svojega naborništva in služenja vojaškega roka, ki je bilo v Sloveniji zamrznjeno leta 2003. preberite več »
6. junija se je Društvo Sonček Posavje poleg vseh ostalih aktivnosti (jezdenje, gongi, vsakotedenske telovadbe) udeležilo tudi pohoda ''Gibalno ovirani osvajajo gore - GOGO''. Pohod (4km) je potekal od planinskega doma v Komendi skozi Komendsko Dobravo do Cerkljanske Dobrave, kjer sta vse navzoče najprej pozdravila ambasadorja akcije, nato pa je vodja pohoda predstavil nastanek in delovanje planinskega društva Komenda, katero je bilo ustanovljeno l.1997. preberite več »
Z Alenko Veber smo že potovali in spoznavali njeno Babno polje. Zaljubljena vanj je še na nas prenesla ljubezen do te divje in mirne pokrajine. Oddaljena od vsega, a tako polna lepot. Zato smo se veselili tega Četrtkovega srečanja Univerze za starejše RIC Novo mesto, ko nas je kar v učilnici vodila na Potovanje skozi čas po dediščini Notranjskega podolja. preberite več »
Vsakoletni dogodek, ki je namenjen promociji varnega potapljanja, ob podpori lokalne skupnosti organizira potapljaška enota Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s prostovoljci enote za reševanje iz vode v nujnih situacijah Plava Promocija iz Zagreba. preberite več »
V četrtek, 13. junija 2024, se je gledališka skupina Osnovne šole Metlika v sklopu mednarodnih prireditev Pridi zvečer na grad v metliškem kulturnem domu predstavila z igro Zverjasec. Dvorana kulturnega doma je bila premajhna za okrog 500 gledalcev, ki so si želeli ogledati predstavo, zato so ta večer igralci igro odigrali kar dvakrat. Predstavo je spremljal bogat spremljevalni program. Otroci so lahko barvali, ustvarjali, se v kotičkih za poslikavo obraza zamaskirali v svojo najljubšo žival in igrali družabne igre, ki so bile prepletene z motivi iz znane zgodbe Julie Donaldson. preberite več »
V torek, 12. junija, je v Kulturni dvorani Sevnica potekal tradicionalni županov sprejem najuspešnejših učenk in učencev ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja. Župan Srečko Ocvirk je izrekel pohvalo 18 učenkam in učencem osnovnih šol sevniške občine. preberite več »
Nastopili so tekmovalci iz Hrvaške, Srbije, Slovenije, Turčije, Avstrije, Črne gore, Nemčije in Bosne in Hercegovine. SARAJEVO – Minuli vikend je potekalo že 5. mednarodno tekmovanje v paraplavanju Sarajevo Open 2024. Gre za mednarodno tekmovanje uvrščeno v IPC koledar mednarodnih tekem, kjer so nastopili najboljši paraplavalci iz tujine, nekateri med njimi pa bodo tekmovali tudi […]
»Ti meni danes, jaz tebi jutri« je projekt društva Sobivanje. Projekt se posveča socialnim odnosom kot eni nepogrešljivih elementov trajnostnega razvoja. Z izvajanjem projekta želimo razviti oziroma nadgraditi čut za pomen medsebojnih odnosov, odnosa do okolja in narave. preberite več »
Jakob Omrzel nas je včeraj razveselil z novo zmago! V italijanskem mestu Pieve di Soligo je bil na mladinski 36. TF GD Dorigo MO Sogno Veneto MO Ettore e Cristiano Floriani MO Emilio Mazzero (1.1) v cilju za nekaj cm hitrejši od domačina Lorenza Finna (Team Grenke - Auto Eder), tretji je bil z zaostankom 39 sek Erazem Valjavec (Autozai - Contri). 135 km dolgo preizkušnjo, ki je bila precej razgibana (1681 višinskih metrov) in zelo težka, je od naših kolesarjev uspel končati še Nejc Peterlin, ki je bil 38. (+ 8:07 min), Vid Murn, Tim Mervar in Kevin Roa pa dirke niso končali (od 176 kolesarjev na startu jih je dirko končalo samo 44). Leta 2017 je na tej dirki slavil Aljaž Jarc, drugi je bil Filippo Zana, lanski zmagovalec Dirke po Sloveniji. preberite več »
V okviru praznika Občine Mirna Peč vas vabimo, da se nam pridružite na nepozabnem pohodu, ki bo potekal v soboto, 22. junija, med 8. in 14. uro. Začetek bo na ploščadi pred cerkvijo sv. Kancijana v Mirni Peči, zaključek pa pred Muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Vmes bo brenčaško luštno, zabavno, prešerno, okusno in poetično. preberite več »