Vir: Mladi podjetnik

ponedeljek, 27. november

GospodarstvoMladi podjetnikpred 2 dnevoma, 21 urami in 37 minutami
MP hub . je najsodobnejši coworking prostor v Ljubljani, ki se nahaja na prijetni lokaciji v Šiški nasproti centra Aleja, v mirni soseski s pogledom na zelene površine. Na voljo je 75 sodobno opremljenih coworking mest ter 11 zasebnih pisarn, ki omogočajo produktivno delo v prijetnem okolju z brezplačnim parkiranjem v okolici. Celoten prispevek MP hub. coworking v Ljubljani je objavljen na Mladipodjetnik.si .

petek, 24. november

Na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! je potekal finalni izbor Mladi podjetnik leta 2023. Pet finalistov je predstavilo svoje zgodbe in se potegovalo za naziv Mladi podjetnik leta, ob tem pa smo lahko poslušali tudi panelno razpravo na temo podjetništva z zanimivimi gosti. Celoten prispevek Mladi podjetnik leta 2023 je Seudin Softić iz podjetja Autotech! je objavljen na Mladipodjetnik.si .

četrtek, 23. november

Največji skok na lestvici najbogatejših Slovencev je tokrat uspel Igorju Lahu z družino s 385 milijoni evrov premoženja oziroma 119 milijoni več kot lani. S tem se je povzpel pred Izo Sio in Sama Logina, ki sta bila doslej devetkrat zapored prepoznana kot najpremožnejša Slovenca in še vedno bi bila, če njunega premoženja ne bi razdelili na dva dela, potem ko sta se zasebno razšla. Celoten prispevek Najbogatejši Slovenci 2023 je objavljen na Mladipodjetnik.si .

sreda, 22. november

»Izbor Mladi podjetnik leta spremljam že leta in sem si od nekdaj želela sodelovati pri tem projektu,« nam je zaupala Petja Škufca, ki stoji za podjetjem Clariteca in je ena izmed petih kandidatov, uvrščenih v finale. Celoten prispevek Finalisti MP leta 2023 – Izdelki Clariteca za čistejšo kožo je objavljen na Mladipodjetnik.si .

torek, 21. november

Predstavljamo še enega izmed finalistov izbora Mladi podjetnik leta 2023, ki se nam bodo pridružili na osrednjem dogodku v petek, 24. novembra. Tokrat beseda teče o podjetju Deltahub. Celoten prispevek Finalisti MP leta 2023 – Deltahub lajša bolečine v zapestju je objavljen na Mladipodjetnik.si .

ponedeljek, 20. november

»Podati se v podjetniške vode ni zgolj samo ideja, ampak se za njo skriva tudi vizija, realizacija, analiza, kakovost končnega izdelka in pa seveda povratna informacija končnih kupcev,« sporočajo iz podjetja Autotech d.o.o., ki deluje na področju avtomatizacije in robotike. Celoten prispevek Finalisti MP leta 2023 – Autotech stremi k pametnim tovarnam je objavljen na Mladipodjetnik.si .

petek, 17. november

»Želimo si kompetentne družbe, ki bo dohajala hiter razvoj, za to pa so najbolj pomembni posamezniki, mladi, ki prihajajo na trg dela,« nam je svoje poslanstvo opisal Luka Vončina iz Wise Up d.o.o.. Celoten prispevek Finalisti MP leta 2023 – z Wise Up do boljših ocen na maturi je objavljen na Mladipodjetnik.si .

četrtek, 16. november

Mladi podjetnik Leon Panjtar iz podjetja SaleSqueze d.o.o. je eden izmed petih finalistov, ki je uspel prepričati komisijo in tako nadaljuje boj za naziv Mladi podjetnik leta 2023. Celoten prispevek Finalisti MP leta 2023 – SaleSqueze poenostavlja prodajo je objavljen na Mladipodjetnik.si .
Za poslovneža je poslovna ponudba zelo pomemben dokument. Gre za pisni dokument, ki se lahko pošlje nenapovedano ali pa na zahtevo naročnika. Večina podjetij, katerih poslovanje temelji na storitvah, deluje na podlagi poslovnih predlogov. Celoten prispevek Kako v 5 preprostih korakih napisati učinkovito ponudbo? je objavljen na Mladipodjetnik.si .

sreda, 15. november

Pospešeno izgubljamo mlade, ambiciozne ljudi, namesto da bi jih privabljali. To je eno izmed ključnih sporočil osrednjega dogodka teden dni trajajočega Festivala podjetništva. Celoten prispevek Festival podjetništva: »Izgubljamo mlade, ambiciozne ljudi” je objavljen na Mladipodjetnik.si .

torek, 14. november

Strokovna komisija je izbrala 5 podjetnikov oziroma podjetniških ekip, ki se bodo v petek, 24. novembra, v okviru brezplačnega dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! udeležili finalnega dela izbora Mladi podjetnik leta 2023. Celoten prispevek Kdo so finalisti izbora Mladi podjetnik leta 2023? je objavljen na Mladipodjetnik.si .

četrtek, 9. november

Ugled vašega podjetja je njegova največja vrednost. V času, ko se informacije širijo s svetlobno hitrostjo, lahko vaš ugled zelo hitro pripomore k napredku poslovanja, ali pa ravno nasprotno: k njegovemu propadu. Naučite se strategij, da zaščitite dober ugled. Celoten prispevek 9 korakov za dober ugled podjetja in pridobitev strank je objavljen na Mladipodjetnik.si .

torek, 7. november

Delo od doma je za marsikoga hkrati blagoslov in prekletstvo. Neomejen dostop do domačega hladilnika in drugih dobrot, izogib jutranji in popoldanski vožnji v gneči ter možnosti sproščanja na domačem naslonjaču so nekatere izmed prednosti. Kaj pa se zgodi s produktivnostjo? Celoten prispevek 4 načini za povečanje produktivnosti pri delu od doma je objavljen na Mladipodjetnik.si .

ponedeljek, 6. november

Kje preživeti petek, 24. novembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot je Kristalna palača v Ljubljani. Na ta dan bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih (mladih) podjetnikov razglasili zmagovalca izbora Mladi podjetnik 2023 ter se nato podružili ob pogostitvi ter pijači. Celoten prispevek Dogodek: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! 2023 je objavljen na Mladipodjetnik.si .

ponedeljek, 30. oktober

Pogovarjali smo se z Rokom Staričem, prejemnikom laskavega naziva Mladi podjetnik leta 2018. Govorili smo o njegovi zmagi, napredku v zadnjih petih letih in njegovih trenutnih aktualnih podjetniških podvigih. Celoten prispevek Nasvet Roka Stariča za uspeh: “Vztrajnost, nasmeh in dober marketing” je objavljen na Mladipodjetnik.si .

petek, 27. oktober

Disney bo občutno povečal svoje investicije v zabaviščne parke. Zakaj se je družba odločila za takšno potezo in kakšen zaključek lahko iz tega potegnemo mi? Celoten prispevek Disney bo v zabaviščne parke vložil 60 milijard dolarjev je objavljen na Mladipodjetnik.si .
V svetu start-upov je eden največjih izzivov, s katerimi se srečujejo podjetniki, ne glede na stopnjo njihove uspešnosti, prepoznavanje in vrednotenje svojih dosežkov. To izhaja iz nenehnega podrejanja zastavljenemu cilju. Celoten prispevek Zadovoljni podjetniki praznujejo majhne dosežke je objavljen na Mladipodjetnik.si .
Industrija iger na srečo, ki je vredna več milijard evrov, velja za eno izmed najbolj osupljivih in dobičkonosnih panog na svetu. Sodi med redke dejavnosti na svetu, ki je leta 2020 med pandemijo podvojila svoj dobiček, medtem ko so druge industrije okoli nje propadale. Celoten prispevek Hazardiranje z visokimi vložki v Sloveniji: Vznemirjenje in tveganje je objavljen na Mladipodjetnik.si .

sreda, 25. oktober

Jesenski Startup vikend Maribor, na katerem je razvijalo svoje podjetniške ideje več kot 40 udeležencev, je presegel vsa pričakovanja, tako po zrelosti idej, kot tudi zagnanosti podjetnikov, ki so v samo 3 dneh naredili izjemen napredek in tako stopili korak naprej k realizaciji in vstopu produktov na trg. Celoten prispevek 18 inovativnih podjetniških idej dokazuje, da smo Slovenci podjeten narod je objavljen na Mladipodjetnik.si .

torek, 24. oktober

Raziskali smo razloge, ki podjetnika pripeljejo do tega, da razširi svojo ekipo. Prvi korak v to smer je lahko težek in poln skrbi, vendar če se tega pravilno lotimo, bo podjetju prineslo ogromno koristi. Celoten prispevek Kako in kdaj naj podjetnik poišče pomoč in razširi ekipo? je objavljen na Mladipodjetnik.si .