Vir: Mladi podjetnik

četrtek, 16. maj

GospodarstvoMladi podjetnikpred 2 dnevoma, 20 urami in 18 minutami
Državni sektretar Matevž Frangež je ta teden na konferenci Podim predstavil izhodišča Slovenske startup strategije. Cilj strategije, ki je nastajala v sodelovanju z aktivnimi deležniki ekosistema, je do leta 2030 doseči preboj Slovenije med najbolj privlačna okolja za startup podjetja. Celoten prispevek Bomo leta 2030 ustvarili dvakrat več startupov kot danes? je objavljen na Mladipodjetnik.si .

torek, 14. maj

Slovenski podjetniški sklad je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport objavil javni poziv V2 – Vavčer za patente, modele, znamke. Podjetja bodo lahko s pomočjo vavčerja sofinancirala stroške, ki se nanašajo na pripravo prijave oziroma na prevod prijave ter za registracijo oziroma vzdrževanje patenta, modela, znamke v tujini. Celoten prispevek V2 – Vavčer za patente, modele, znamke je objavljen na Mladipodjetnik.si .

ponedeljek, 13. maj

Zavarovalnica Generali že četrto leto zapored spodbuja mala in srednje velika evropska podjetja pri njihovem trajnostnem razvoju. Njihov natečaj SME EnterPRIZE nagrajuje najboljše v trajnostnih praksah ter junakom trajnosti omogoča, da se predstavijo širši evropski javnosti. Celoten prispevek Nagradni natečaj SME EnterPRIZE zavarovalnice Generali – tudi vaši trajnostni dosežki so lahko nagrajeni je objavljen na Mladipodjetnik.si .

petek, 10. maj

Na konferenci, ki bo 29.5.2024 potekala v Ljubljani, bodo navdihujoči govorci in predstavniki proizvodnih podjetij s primeri lastne prakse prikazali, kako inovirajo procese, nadzirajo stroške in odpravljajo ozka grla. Na konferenco vabljeni predvsem direktorji in vodje. Celoten prispevek Konferenca za proizvodna podjetja – GOSS 2024 je objavljen na Mladipodjetnik.si .

sreda, 8. maj

Danes se startupi soočajo s težko nalogo, kako pritegniti pozornost bodočih strank. Tradicionalni tržni pristopi so včasih nezadostni in neuspešni, predvsem ko gre za privabljanje novih potrošnikov. Celoten prispevek Kako virtualna realnost vpliva na startup podjetja? je objavljen na Mladipodjetnik.si .
V Sloveniji, kjer je potreba po inštrukcijah za matematiko velika, Matura AI prinaša rešitev, ki omogoča hitrejši dostop do kvalitetnega izobraževanja kadarkoli in kjerkoli in je kar 100-krat cenejša od osebnega inštruktorja. Celoten prispevek Matura z AI inštruktorjem: “Če ne opraviš, ti vrnem denar” je objavljen na Mladipodjetnik.si .

petek, 3. maj

Pametni nadzornik za vodo Aquaro, ki ga je razvilo slovensko podjetje, se je podal na platformo za množično financiranje Kickstarter, kjer je že v prvih dneh dosegel zastavljeni finančni cilj. Celoten prispevek Aquaro uspešno zaključuje svojo Kickstarter kampanjo je objavljen na Mladipodjetnik.si .

petek, 26. april

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil javno povabilo, namenjeno pridobitvi zaposlitve za nedoločen čas in krepitev veščin ob pomoči mentorja za mlajše od 30 let, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih. Delodajalci za njihovo zaposlitev prejemajo mesečno subvencijo, ki se izplačuje 18 mesecev. Celoten prispevek Hitrejši vstop mladih na trg dela je objavljen na Mladipodjetnik.si .
Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil javno povabilo, namenjeno zbiranju ponudb delodajalcev za izvedbo projekta v okviru programa Zaposli.me, ki obsega vključevanje brezposelnih oseb iz ciljne skupine v subvencionirane zaposlitve za neprekinjeno obdobje. Celoten prispevek Zaposli.me 2024 je objavljen na Mladipodjetnik.si .

sreda, 24. april

Odprtje lastnega podjetja predstavlja vznemirljiv in izzivalen korak in od posameznika zahteva premišljeno načrtovanje in pripravljenost na izzive. Preberite si pet ključnih nasvetov za uspešno odprtje podjetja. Celoten prispevek 5 nasvetov za uspeh pri odprtju lastnega podjetja je objavljen na Mladipodjetnik.si .

torek, 23. april

Slovenski podjetniški sklad (SPS) je razpisal 66 milijonov evrov garancij za zavarovanje bančnih kreditov. Namen razpisa je hitrejše, lažje in ugodnejše pridobivanje bančnih kreditov mikro, malih in srednje velikih podjetij za izvedbo projektov s področja digitalizacije ter zelenega in krožnega gospodarstva. Celoten prispevek Garancije za bančne kredite s subvencijo obrestne mere je objavljen na Mladipodjetnik.si .
Optimizem spodbuja pozitivno miselnost, ki je ključna pri premagovanju poslovnih izzivov. Podjetnikom omogoča, da na neuspehe gledajo le kot na začasne ovire. Spodbuja jih k inovacijam in iskanju novih rešitev in priložnosti. Celoten prispevek Optimizem: ključna lastnost za uspešno podjetništvo je objavljen na Mladipodjetnik.si .

petek, 19. april

Znamka Kefirko, znana po svojih inovativnih izdelkih za domačo fermentacijo in pripravo kefirja, sira, drož, kombuče in drugega, je na platformi za množično financiranje Kickstarter 16. aprila predstavila svojo 5. kampanjo, tokrat za novi Kombuča Fermentor. Celoten prispevek Fermentirajmo kombučo – Kefirko ponovno na Kickstarter je objavljen na Mladipodjetnik.si .

četrtek, 18. april

Slovenski podjetniški sklad poziva zainteresirane start-up mentorje, da oddajo vlogo za vpis na Seznam start-up mentorjev, ki ga upravlja Sklad. Celoten prispevek Javni poziv za start-up mentorje (JP) je objavljen na Mladipodjetnik.si .
Slovenski podjetniški sklad je objavil vavčerje V1, s katerim bo spodbudil mikro, mala in srednje velika podjetja k udeležbi v izhodnih gospodarskih delegacijah. V obdobju od 2024 do 2028 bo v ta namen na voljo 0,5 mio EUR sredstev. Celoten prispevek Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino (V1) je objavljen na Mladipodjetnik.si .
Zavezanci, ki so prejeli informativni izračun dohodnine v začetku aprila, imajo do 29. aprila 2024 čas za oddajo ugovora. V primeru da izračuna še niste prejeli, ga boste v naslednjem svežnju informativnih izračunov. Le-ta bo odpremljen 31. maja 2024. Celoten prispevek Rok za ugovor zoper informativni izračun dohodnine je 29. april 2024 je objavljen na Mladipodjetnik.si .
Slovenski podjetniški sklad je objavil razpis, s katerim želi prispevati k izboljšanju podpornega okolja za inovativno zagonsko podjetništvo preko zagotavljanja brezplačnih podpornih storitev za inovativne potencialne podjetnike in inovativna zagonska podjetja. Celoten prispevek Javni razpis za izvedbo celovitih podpornih storitev (JR 2024–2025) je objavljen na Mladipodjetnik.si .

ponedeljek, 15. april

V primeru da so nenapovedani dohodki, prejeti iz tujine, edini dohodki davčnega zavezanca, le-ta ne bo prejel Informativnega izračuna dohodnine in mora sam vložiti napoved za letno odmero dohodnine. Celoten prispevek Prijavite svoje dohodke iz tujine je objavljen na Mladipodjetnik.si .

petek, 12. april

Predstavljamo vse informacije o izplačilu regresa na enem mestu. Gre za znesek, do katerega je, tako kot do letnega dopusta, upravičena vsaka zaposlena oseba, v osnovi pa je namenjen pokrivanju stroškov počitnic in letnega oddiha. Celoten prispevek Vse o izplačilu regresa – za leto 2024 je objavljen na Mladipodjetnik.si .

torek, 9. april

Vstopite v svet zdravih financ na ekskluzivnem dogodku v Mariboru, kjer boste imeli priložnost raziskati najboljše prakse, strategije in orodja za izboljšanje finančne stabilnosti vašega podjetja. Celoten prispevek Štajerska gospodarska zbornica: Zdrave finance podjetja je objavljen na Mladipodjetnik.si .