Vir: Računalniške novice

Znanost in ITRačunalniške novicepred 2 urama in 3 minutami
Slika članka
Trdi disk kapacitete 28 terabajtov postal resničnost!
Visoko kapaciteto za trdi disk s prodajno oznako Ultrastar DC HC680 je nadobudnim inženirjem podjetja Western Digital uspelo doseči z uporabo napredne tehnologije SMR (Shingled Magnetic Recording). Več Trdi disk kapacitete 28 terabajtov postal resničnost! objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 3 urami in 28 minutami
Slika članka
Microsoft Paint vam bo odslej kar sam narisal sliko
Microsoft je z umetno inteligenco opremil programsko opremo Paint operacijskega sistema Windows 11. Ta je na voljo preko razvojnega programa Windows Insiders in temelji na osnovi umetne inteligence DALL-E 3 podjetja OpenAI. Več Microsoft Paint vam bo odslej kar sam narisal sliko objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 3 urami in 29 minutami
Slika članka
HONOR slavi neslišane junake: o prazničnem veselju in požrtvovalnostih tistih, ki nam omogočajo nemotene praznike
V času praznikov se svet osredotoča na ljubezen, povezanost in darila, med nami pa so tudi neslišani junaki, posamezniki, ki praznujejo praznike na edinstven način. Več HONOR slavi neslišane junake: o prazničnem veselju in požrtvovalnostih tistih, ki nam omogočajo nemotene praznike objavljeno na Računalniške novice .

Včeraj

Znanost in ITRačunalniške novicepred 18 urami in 1 minuto
Slika članka
Kaj nam bo prinesel težko pričakovani Galaxy A55?
Neuradne informacije namigujejo, da bo imel Galaxy A55 na voljo 6,5-palčni zaslon z ločljivostjo Full HD+ in osveževalno hitrostjo 120 Hz. Telefon naj bi med prvimi v svojem razredu dobil tudi AMOLED zaslon, kar je v primerjavi z LCD zaslonom predhodnika ogromna razlika. Več Kaj nam bo prinesel težko pričakovani Galaxy A55? objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 19 urami in 24 minutami
Slika članka
Kompaktna prenosna konzola AYANEO Pocket S nas bo pustila brez besed!
Na trgu prenosnih igralnih konzol pa postaja vse bolj pestro. Kmalu se bo konkurenci pridružila najnovejša igralna konzola AYANEO Pocket S. Več Kompaktna prenosna konzola AYANEO Pocket S nas bo pustila brez besed! objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 22 urami in 40 minutami
Slika članka
Bo Windows 12 na voljo že tekom naslednjega leta?
Novi Windows 12 naj bi glede na trenutne spletne govorice uporabnikom prinesel številne prednosti. Med vsemi bo najbolj izstopal povsem prenovljeni grafični vmesnik. Več Bo Windows 12 na voljo že tekom naslednjega leta? objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 1 dnem, 1 uro in 7 minutami
Slika članka
Kako trpežen je prepogljivi OnePlus Open?
Ker pa je pametni mobilni telefon eden izmed najbolj »zlorabljenih« elektronskih pripomočkov na svetu, je zanesenjak Zack Nelson s psevdonimom »JerryRigEverything« sprejel odločitev, da preskusi odpornost novosti v praksi Več Kako trpežen je prepogljivi OnePlus Open? objavljeno na Računalniške novice .

sobota, 2. december

Znanost in ITRačunalniške novicepred 1 dnem, 16 urami in 9 minutami
Slika članka
Minisforum MS-01 za prave ljubitelje iger
Podjetje Minisforum nas je tokrat presenetilo z najavo kompaktnega namiznega računalnika s prodajno oznako MS-01, ki bo na voljo za svetovni trg. Več Minisforum MS-01 za prave ljubitelje iger objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 1 dnem, 19 urami in 34 minutami
Slika članka
Poceni telefon Vivo Y100i za naprednejše!
Pametni mobilni telefon Vivo Y100i se ponaša s kakovostnim 16,9-centimetrskim oziroma 6,64-palčnim zaslonom ločljivosti 2.388 x 1,080 in frekvenco 60 sličic na sekundo. Preostala strojna oprema obsega še relativno zmogljivi mobilni procesor MediaTek Dimensity 6020 in 12 gigabajtov sistemskega pomnil Poceni telefon Vivo Y100i za naprednejše! objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 1 dnem, 22 urami in 44 minutami
Slika članka
Odprtokodna prenosna igralna konzola le še vprašanje časa!
Na trgu prenosnih igralnih konzol pa postaja vse bolj pestro. Kmalu se bo konkurenci pridružila nadvse edinstvena prenosna igralna konzola. Računalniški zanesenjak Dan McKenzie je namreč nedavno javnosti predstavil edinstveno prenosno igralno konzolo, ki je odprtokodna. Več Odprtokodna prenosna igralna konzola le še vprašanje časa! objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 2 dnevoma, 1 uro in 54 minutami
Slika članka
Prenovljeni Xiaomi Redmi Book 14 za naprednejše!
Xiaomi je napovedal nov prenosnik za kitajski trg, in sicer prenovljeni Xiaomi Redmi Book 14, ki so ga pred kratkim dodali na proizvajalčevo spletno stran. Prenosnik je na voljo v dveh različicah. Več Prenovljeni Xiaomi Redmi Book 14 za naprednejše! objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 2 dnevoma, 2 urama in 22 minutami
Slika članka
Synology z izboljšavami za upravljanje podatkov
Synology je objavil pomembne izboljšave svojih rešitev za upravljanje podatkov s predstavitvijo operacijskega sistema DSM 7.2.1. Več Synology z izboljšavami za upravljanje podatkov objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 2 dnevoma, 3 urami in 23 minutami
Slika članka
Zadnji kibernetski napad uspel zaradi malomarnosti. Ukrepajte čim prej!
V zadnjem tednu je bil izveden eden največjih kibernetskih napadov v Sloveniji. Napad je posledica malomarnega ravnanja z digitalno varnostjo. Preprečite, da se to zgodi vam! Zadnji kibernetski napad uspel zaradi malomarnosti. Ukrepajte čim prej! objavljeno na Računalniške novice .

petek, 1. december

Znanost in ITRačunalniške novicepred 2 dnevoma, 16 urami in 23 minutami
Slika članka
Prepustite se nepozabnemu vzdušju Mastercard praznične vasice
Mastercard praznična vasica danes ponovno odpira svoja vrata. Čarobnemu decembrskemu vzdušju se boste v njenem zavetju lahko prepustili že drugo leto zapored, tokrat na novi lokaciji na Novem trgu v Ljubljani. Poleg odlične hrane in pijače vas bo v dobri družbi očaral tudi pogled na čudovito ... Več Prepustite se nepozabnemu vzdušju Mastercard praznične vasice objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 2 dnevoma, 17 urami in 53 minutami
Slika članka
Microsoft Copilot – vaša desna AI roka.
AI tehnologija spreminja naša življenja, tako poslovno kot zasebno. Microsoft Copilot ponuja ogromno priložnosti uporabe umetne inteligence v Wordu, Excelu, Powerpointu, Teamsih … Microsoft Copilot – vaša desna AI roka. objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 2 dnevoma, 18 urami in 38 minutami
Slika članka
Zakaj so obnovljeni prenosniki odlična izbira? Ker za svoj denar dobite največ
Obnovljenih prenosnikov se še vedno drži stigma rabljene opreme, a uporabniki vse bolj spoznavajo prednosti takšnega nakupa. Zakaj? Ker za svoj denar dobijo največ, tako preprosto je. Več Zakaj so obnovljeni prenosniki odlična izbira? Ker za svoj denar dobite največ objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 2 dnevoma, 19 urami in 23 minutami
Slika članka
Test Samsung Galaxy S23 FE – nima veliko prednosti pred Galaxy A sovrstniki
Samsung Galaxy S23 FE naj bi bil ustvarjen za oboževalce (FE = Fan Edition), ne vidim pa veliko značilnosti, ki bi jih lahko označil kot uslišane želje. Več Test Samsung Galaxy S23 FE – nima veliko prednosti pred Galaxy A sovrstniki objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 2 dnevoma, 19 urami in 27 minutami
Slika članka
Kompaktni računalnik s procesorjem AMD Phoenix
Na osnovi procesorjev družine Ryzen 7040 je podjejte Geekom pripravilo nadvse zanimivi kompaktni namizni računalnik. Ta je na voljo v dveh različicah, in sicer s procesorjema Ryzen 9 7940H in Ryzen 7 7840H. Več Kompaktni računalnik s procesorjem AMD Phoenix objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 2 dnevoma, 19 urami in 51 minutami
Slika članka
Apple v celoti odpovedal razvoj lastnega 5G modema
Modemski čipi 5G so ključne komponente, ki omogočajo napravam klicanje in povezovanje z internetom. Apple se že nekaj časa trudi razviti lastne modemske čipe 5G, da bi zmanjšal odvisnost od (dragih) zunanjih proizvajalcev, kot je Qualcomm, in optimiziral povezljivost prihodnjih iPhonov. Več Apple v celoti odpovedal razvoj lastnega 5G modema objavljeno na Računalniške novice .
Znanost in ITRačunalniške novicepred 2 dnevoma, 20 urami in 11 minutami
Slika članka
S Slojenčki in projektom T-2 ♥ življenje letos dobrodelno za šest slovenskih porodnišnic
Družba T-2 je v okviru projekta T-2 ljubi življenje eden največjih podpornikov dobrodelne akcije, ki na njihovo pobudo v slovenskem prostoru poteka že od leta 2018. Več S Slojenčki in projektom T-2 ♥ življenje letos dobrodelno za šest slovenskih porodnišnic objavljeno na Računalniške novice .