Vir: Revija Energetik

torek, 28. november

GospodarstvoRevija Energetikpred 1 dnem, 7 urami in 10 minutami
Z menjavanjem letnih časov se spreminjajo vozne razmere na cestah. Iz Petrola vas z visokokakovostnimi gorivi Q Max tudi v zimskem času vabimo na zanimive izlete, pri tem pa poudarjamo zanesljivost in varnost v zahtevnejših vremenskih pogojih. Svet je prepreden s potmi. Nekatere nas vodijo naravnost, druge imajo veliko zavojev in križišč. Morda raje ubiramo […] The post Goriva Q Max poganjajo vaše življenjske poti first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .
GospodarstvoRevija Energetikpred 1 dnem, 7 urami in 44 minutami
Kaj imata skupnega tuš WC in dizajn? Bi si mislili, da ne veliko? Dokazali bomo nasprotno. Kajti če mislite, da je tuš WC gromozanska in grda naprava, verjetno še niste videli modernih, privlačnih stranišč s prho. Prvi tuš WC je iznašel Hans Maurer iz Švice proti koncu 50-ih let prejšnjega stoletja. Njegov »Closomat« naj bi […] The post Inovativna zasnova tuš WC-jev first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .
GospodarstvoRevija Energetikpred 1 dnem, 7 urami in 56 minutami
Maribor, 26. oktober 2023 – Družinsko podjetje Lumar in zlata slovenska olimpijka Janja Garnbret združujeta moči v želji po izničevanju ogljičnega odtisa. Napredno družinsko podjetje, ki velja za vodilnega na trgu pri gradnji sodobnih energetsko varčnih skoraj nič-energijskih objektov iz naravnih materialov, ter športnica, ki premika meje mogočega, sta v želji po zmanjševanju vplivov na […] The post Lumar in Janja Garnbret za življenje brez emisij first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

petek, 6. oktober

JUB v humanitarnem projektu za prizadete v poplavah skupaj z ZPMS in Sekcijo slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri OZS V podjetju JUB so se po uničujočih poplavah, ki so v začetku avgusta prizadele Slovenijo, s svojimi izdelki odločili pomagati družinam in posameznikom, ki so se zaradi vdora vode ter zdrsov plazov znašli v hudi stiski […] The post Barve spremenijo dom: obnavljajmo skupaj first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

četrtek, 5. oktober

Podjetje KRONOTERM s ponosom sporoča, da so nedavno prejeli prestižno priznanje na področju energetske učinkovitosti in trajnostnega razvoja. Švica, država z izjemno okoljsko ozaveščeno družbo, je njihovo sanitarno toplotno črpalko ECO na podlagi neodvisnih testiranj uvrstila na zavidljivo prvo mesto med vsemi preizkušenimi sanitarnimi toplotnimi črpalkami evropskih ponudnikov. Priznanje, ki ga je podelilo ugledno švicarsko […] The post Prestižno priznanje: Kronoterm z ECO sanitarno toplotno črpalko na vrhu evropske energetske učinkovitosti first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

sreda, 4. oktober

7. konferenca trajnostne gradnje, 27. september 2023 Slovensko združenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija je v zadnjem tednu septembra organiziralo 7. konferenco trajnostne gradnje, ki jo je v prostorih ZAG spremljalo več kot 100 udeležencev inženirske in arhitekturne stroke s področja gradbeništva in urejanja prostora ter drugih strokovnjakov, ki so upravljavsko, okoljsko in ekonomsko vpeti v […] The post Trajnostne gradbene rešitve za stavbe prihodnosti first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

ponedeljek, 2. oktober

Jeseni bodo v Bruslju zastopali Slovenijo na izboru najboljših evropskih podjetij na področju trajnostnega delovanja – Nagrado v višini 10.000 EUR bodo razdelili družbeno odgovornim projektom Podjetje Lumar, ki v letošnjem letu obeležuje 30 let svojega delovanja, je postalo prvi slovenski prejemnik nagrade SME EnterPRIZE za trajnostno poslovno prakso na področju okolja, ki jo podeljuje […] The post Lumar prvi slovenski prejemnik nagrade SME EnterPRIZE za trajnostno poslovno prakso first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

četrtek, 28. september

Načrtovanje popolne osvetlitve v kopalnic Kopalnica je prvo pristanišče zjutraj in zadnje zvečer pred spanjem. Kopalnica z domačim vzdušjem je najboljši način, da dan začnete pozitivno in ga pripeljete do sproščujočega zaključka. Harmonična kopalniška osvetlitev ima pri tem bistveno vlogo. Naš vodnik vam lahko pomaga najti pravo razsvetljavo za vašo kopalnico. Nasveti za optimalno osvetlitev […] The post Optimalna osvetlitev kopalnice first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .