Vir: Revija Energetik

sreda, 14. februar

Barva marelice, imenovana »Apricot Dream 370C«, je izbrana kot JUB-ova Barva leta 2024. Osnovna tema te barve je nostalgija, ki jo čustveno doživljamo s prijetnimi in melanholičnimi spomini na preteklost, pomešanimi z občutki topline, ljubezni, zadovoljstva in hrepenenja. Z marelično barvo leta tako družba JUB že šesto leto zapored napoveduje najnovejše modne barvne trende, ki […] The post Sanjska marelica – Apricot Dream – je JUB-ova Barva leta 2024 first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

torek, 28. november 2023

Z menjavanjem letnih časov se spreminjajo vozne razmere na cestah. Iz Petrola vas z visokokakovostnimi gorivi Q Max tudi v zimskem času vabimo na zanimive izlete, pri tem pa poudarjamo zanesljivost in varnost v zahtevnejših vremenskih pogojih. Svet je prepreden s potmi. Nekatere nas vodijo naravnost, druge imajo veliko zavojev in križišč. Morda raje ubiramo […] The post Goriva Q Max poganjajo vaše življenjske poti first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .
Kaj imata skupnega tuš WC in dizajn? Bi si mislili, da ne veliko? Dokazali bomo nasprotno. Kajti če mislite, da je tuš WC gromozanska in grda naprava, verjetno še niste videli modernih, privlačnih stranišč s prho. Prvi tuš WC je iznašel Hans Maurer iz Švice proti koncu 50-ih let prejšnjega stoletja. Njegov »Closomat« naj bi […] The post Inovativna zasnova tuš WC-jev first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .
Maribor, 26. oktober 2023 – Družinsko podjetje Lumar in zlata slovenska olimpijka Janja Garnbret združujeta moči v želji po izničevanju ogljičnega odtisa. Napredno družinsko podjetje, ki velja za vodilnega na trgu pri gradnji sodobnih energetsko varčnih skoraj nič-energijskih objektov iz naravnih materialov, ter športnica, ki premika meje mogočega, sta v želji po zmanjševanju vplivov na […] The post Lumar in Janja Garnbret za življenje brez emisij first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

petek, 6. oktober 2023

JUB v humanitarnem projektu za prizadete v poplavah skupaj z ZPMS in Sekcijo slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri OZS V podjetju JUB so se po uničujočih poplavah, ki so v začetku avgusta prizadele Slovenijo, s svojimi izdelki odločili pomagati družinam in posameznikom, ki so se zaradi vdora vode ter zdrsov plazov znašli v hudi stiski […] The post Barve spremenijo dom: obnavljajmo skupaj first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

četrtek, 5. oktober 2023

Podjetje KRONOTERM s ponosom sporoča, da so nedavno prejeli prestižno priznanje na področju energetske učinkovitosti in trajnostnega razvoja. Švica, država z izjemno okoljsko ozaveščeno družbo, je njihovo sanitarno toplotno črpalko ECO na podlagi neodvisnih testiranj uvrstila na zavidljivo prvo mesto med vsemi preizkušenimi sanitarnimi toplotnimi črpalkami evropskih ponudnikov. Priznanje, ki ga je podelilo ugledno švicarsko […] The post Prestižno priznanje: Kronoterm z ECO sanitarno toplotno črpalko na vrhu evropske energetske učinkovitosti first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

sreda, 4. oktober 2023

7. konferenca trajnostne gradnje, 27. september 2023 Slovensko združenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija je v zadnjem tednu septembra organiziralo 7. konferenco trajnostne gradnje, ki jo je v prostorih ZAG spremljalo več kot 100 udeležencev inženirske in arhitekturne stroke s področja gradbeništva in urejanja prostora ter drugih strokovnjakov, ki so upravljavsko, okoljsko in ekonomsko vpeti v […] The post Trajnostne gradbene rešitve za stavbe prihodnosti first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

ponedeljek, 2. oktober 2023

Jeseni bodo v Bruslju zastopali Slovenijo na izboru najboljših evropskih podjetij na področju trajnostnega delovanja – Nagrado v višini 10.000 EUR bodo razdelili družbeno odgovornim projektom Podjetje Lumar, ki v letošnjem letu obeležuje 30 let svojega delovanja, je postalo prvi slovenski prejemnik nagrade SME EnterPRIZE za trajnostno poslovno prakso na področju okolja, ki jo podeljuje […] The post Lumar prvi slovenski prejemnik nagrade SME EnterPRIZE za trajnostno poslovno prakso first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

četrtek, 28. september 2023

Načrtovanje popolne osvetlitve v kopalnic Kopalnica je prvo pristanišče zjutraj in zadnje zvečer pred spanjem. Kopalnica z domačim vzdušjem je najboljši način, da dan začnete pozitivno in ga pripeljete do sproščujočega zaključka. Harmonična kopalniška osvetlitev ima pri tem bistveno vlogo. Naš vodnik vam lahko pomaga najti pravo razsvetljavo za vašo kopalnico. Nasveti za optimalno osvetlitev […] The post Optimalna osvetlitev kopalnice first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

četrtek, 20. julij 2023

V podjetju KRONOTERM so počaščeni, da lahko z vami delijo veselo novico, da je njihova toplotna črpalka KRONOTERM ADAPT prejela nagrado Green Product Award 2023 Editor’s Choice v kategoriji Stavbne komponente! Direktor podjetja Bogdan Kronovšek je ob prejemu nagrade navdušen, da so trud in inovativnost podjetja pri razvoju trajnostnih, tihih in oblikovno dovršenih toplotnih črpalk […] The post Kronoterm adapt prejemnik prestižne nagrade Green Product Award 2023 first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

četrtek, 6. julij 2023

Družba JUB je v mesecu maju s svojimi barvami iz družine JUPOL in v sodelovanju z ljubljanskim območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS Ljubljana) podprla vodstvo postojnske porodnišnice ter društva Slojenčki, ki sta si že vrsto let prizadevala polepšati glavni vhod in prenoviti veliko avlo v pritličju porodnišnice Postojna. Dela so deset dni v […] The post Z barvami JUPOL prenovili še avlo postojnske porodnišnice first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .
Kanalete Geberit CleanLine50 in aktivirne tipke Geberit Sigma70 so prejele prestižno in mednarodno priznano nagrado Red Dot Award 2023 v kategoriji oblikovanja izdelkov. Kanaleta CleanLine50 je na Frankfurtskem sejmu ISH prejela tudi nagrado za inovativnost Design Plus. Veliko veselja za podjetje Geberit. Nova tuš kanaleta Geberit CleanLine50 je prejela kar dve nagradi: Red Dot Award […] The post Oblikovalske nagrade za Geberit CLEANLINE50 in Geberit SIGMA70 first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

četrtek, 1. junij 2023

Letos praznujemo 30 letnico obstoja strokovne revije energetikov in inštalaterjev, ki je namenjena vsem, ki se ukvarjajo z energetiko, ogrevanjem, hlajenjem, prezračevanjem in gradbeništvom. Revija je izšla prvič leta 1993. V njej najdete aktualne novice, strokovne članke, katere pišejo ugledni strokovnjaki, predstavitve novih izdelkov in storitev ter nasvete za učinkovito in varčno rabo energije. Revija […] The post Revija Energetik št. 151 first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov.

ponedeljek, 24. april 2023

Futuria propan, ki ga ponuja družba Butan plin, je sedaj kot samostojen vir na voljo v Zeleni jeklenki. Družba Butan plin je novost – propan iz obnovljivih virov v Slovenijo pripeljala že leta 2021. Odslej pa so na voljo Zelene jeklenke, ki omogočajo uporabo izključno tega 100-odstotnega obnovljivega vira. Futuria propan (prej biopropan) pomembno zmanjšuje […] The post Plin iz popolnoma obnovljivih virov za dom ali posel že na našem trgu first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

petek, 21. april 2023

Kronotermova toplotna črpalka ADAPT v kategoriji Stavbne komponente je bila nominirana za mednarodno nagrado Green Product Award 2023. Prestižna nagrada se vsako leto podeljuje produktom, ki s svojo tehnološko inovativnostjo, dovršenim oblikovanjem in trajnostno zasnovo pomembno doprinesejo k ohranjanju okolja. Toplotno črpalko ADAPT, dobitnico več domačih in tujih nagrad, je nominirala strokovna žirija, ki bo razglasila tudi […] The post Kronotermova toplotna črpalka ADAPT v kategoriji Stavbne komponente nominirana za mednarodno nagrado Green Product Award 2023 first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .
Ljubitelji in ljubiteljice slovenskega smučanja so v Petrolovi dobrodelni akciji z doniranjem »smučarskih centov« zbrali 110.005,91 evra, ki jih bo Smučarska zveza Slovenije razdelila med smučarske klube. S tem bo finančno razbremenila mlade upe in jim tako omogočila še boljše pogoje za treninge ter razvoj. Poleg družbe Petrol in partnerjev akcije je cente doniralo več […] The post V dobrodelni akciji »Smučarski centi« zbranih 110.005,91 evra za mlade smučarske upe first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

petek, 7. april 2023

Geberit Sigma70 aktivirna tipka Nova tipka za aktiviranje splakovanja Geberit Sigma70 predstavlja minimalistično, lebdečo obliko in najvišje estetske standarde. Inovativno aktivirno tipko odlikujejo zelo natančen mehanizem ter arhitekturne barve in materiali. Natančen dizajn Aktivirno tipko Geberit Sigma70 odlikuje čista oblika brez okvirja. Lebdeči dizajn je zdaj poudarjen z rahlo ukrivljeno in izbočeno obliko. To omogoča […] The post Dizajn, ki pričara občutek lebdenja first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov.

četrtek, 6. april 2023

JUB v humanitarni akciji za podporo Zvezi prijateljev mladine Slovenije pri barviti prenovi prostorov otroškega obmorskega letovišča Skladno s svojo dolgoletno tradicijo se je družba JUB tudi letošnjo pomlad odzvala klicu k dobrodelnosti in bo v humanitarni akciji Pomežik soncu®, ki bo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije potekala do konca meseca aprila, zbirala […] The post Skupaj pomežiknimo soncu in prenovimo otroško letovišče Pacug first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .

sreda, 22. marec 2023

Revija Energetik to leto praznuje 30 let izhajanja. Ponosni smo, da smo edina najstarejša strokovna revija s področja instalaterstva in energetike ter gradbeništva. Strokovno zanimiva in sodobna revija je v velik ponos vsem, ki aktivno ustvarjajo zanimive vsebine. Velika zahvala gre zvestim oglaševalcem s katerimi ustvarjamo uspešne podjetniške in razvojne zgodbe. Sekcija instalaterjev – energetikov […] The post Revija Energetik obeležuje dva pomembna jubileja first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov.

četrtek, 23. februar 2023

JUB in OZS v sodelovanju s partnerskimi podjetji nadaljujeta z regijskimi  izobraževalnimi dogodki za profesionalne izvajalce Družba JUB, ki veliko pozornosti usmerja v redna izobraževanja in usposabljanja profesionalnih izvajalcev s področja zaključnih del v gradbeništvu, z letošnjim letom nadgrajuje aktivnosti, ki jih je v sodelovanju s Sekcijo slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri OZS ter partnerskimi […] The post Do certifikata OZS poleg slikopleskarjev letos tudi fasaderji first appeared on Strokovna revija instalaterjev-energetikov .