Vir: Šentjur.net

Včeraj

Regionalne novice > SavinjskaŠentjur.netpred 6 urami in 12 minutami
Primanjkovanje prostora v vrtcih je lahko spodbuden podatek za rodnost, a ob enem nekoliko nadležen za starše, ki čakajo na prosto mesto za svojega malčka. Na Planini pri Sevnici bo stavba vrtca lahko sledila naravnemu prirastu, saj je pridobila nove, sodobnejše in večje prostore. The post Na Planini pri Sevnici večji in sodobnejši vrtec appeared first on sentjur.net .
Regionalne novice > SavinjskaŠentjur.netpred 9 urami in 28 minutami
V mesecu novembru smo v vrtcu Šentjur, enoti Ponikva namenili več pozornosti domači hrani, njeni pridelavi in pripravi. Otrokom težko približamo pomembnost hrane, saj jo imamo v izobilju in si k sreči težko predstavljajo, kako je, ko le te primanjkuje. The post Spoznavali so kako iz zrnja nastane kruh appeared first on sentjur.net .

sreda, 29. november

Regionalne novice > SavinjskaŠentjur.netpred 1 dnem, 9 urami in 5 minutami
Turistična zveza Slovenije je včeraj v Novi Gorici razglasila najlepše in najgostoljubnejše destinacije v državi. V minulih mesecih si jih je ogledovala strokovna komisija, svoje glasove so dodali tudi spletni glasovalci. The post Šentjurska bencinska črpalka med najlepšimi v državi appeared first on sentjur.net .

torek, 28. november

Regionalne novice > SavinjskaŠentjur.netpred 2 dnevoma, 16 urami in 41 minutami
Minula sobota je v šentjurski Ipavčev kulturni center prinesla poseben večer. Vokalna skupina 7 De'ci je svojih prvih deset let sklenila obeležiti s koncertom, ki bo odražal tako domiselnost članov zasedbe ter mojstrstvo šentjurskih glasbenikov. The post Z notami po naročilu in spektaklom 7 de’ci slavili 10 let appeared first on sentjur.net .

ponedeljek, 27. november

Med nami je čaroben jesenski čas, ki nas obdari s paleto čudovitih barv ter raznovrstnih jesenskih pridelkov in plodov. Ta čas nas narava kar sama vabi k raziskovanju in preživljanju časa na prostem. V vrtcu smo se z otroki odpravili v gozd, kjer smo raziskovali z vsemi čutili:  okolico smo vonjali, poslušali smo zvoke iz narave in spoznavali jesenske plodove, ki smo jih našli na gozdnih tleh. The post Jesen v vrtcu appeared first on sentjur.net .

nedelja, 26. november

Šentjur, ki se skozi svojo postindustrijsko dobo rad postavi z bližino železniške proge, bo kmalu znova ponosen na svojo železniško postajo. Od lanskega leta namreč poteka njena celovita obnova, dela pa bodo, kot kaže, končana v kratkem. The post Pri koncu so dela na šentjurski železniški postaji appeared first on sentjur.net .

petek, 24. november

Rogaška Slatina, 18. 11 2023 - Športna dvorana Balinček, Rogaška Slatina je gostila balinarje 2. Tradicionalnega mednarodnega turnirja v balinanju, katerega organizator je bilo Balinarsko društvo (BD) Grobelno. Gosta turnirja sta bila Roman Hriberšek, predsednik Krajevne skupnosti (KS) Grobelno in Niko Petelin, predsednik KD Šentvid pri Grobelnem. The post Balinarsko društvo Grobelno odlično organiziralo turnir appeared first on sentjur.net .

sreda, 22. november

Šentjur, 18. 11. 2023 -  V soboto, se je v Vodružu pri Šentjurju zgodila delovna nesreča. Domačinu, ki je v gozdu,  podiral drevesa,  na območju vzhodno od naselja Vodruž spodrsnilo. Drevo katerega je podiral pa ga je ob padcu udarilo in ga ukleščilo. The post Delovna nesreča in zahtevno reševanje appeared first on sentjur.net .

ponedeljek, 20. november

Ponikva, 12. 11. 2023 - V nedeljo, so se na trgu pred cerkvijo Sv. Martina zbrali krajani Ponikve ter tudi drugi ljudje iz okoliških krajev zaradi krsta mladega vina. Pred cerkvijo so bile postavljene stojnice. Največja je bila tista, ki je privabljala otroke, pri njej pa so si lahko »napasli oči« ob najrazličnejših igračah. The post Zaključek Martinovih dni na Ponikvi in krst mladega vina appeared first on sentjur.net .
Gorica pri Slivnici, 15. 11. 2023 - Člani in članice PGD Slivnica pri Celju, so v mesecu oktobru - mesecu požarne varnosti, opravili kar nekaj aktivnosti. Poleg operativne vaje, so obiskali tudi vrtec, kjer so opravili evakuacijsko vajo in otrokom pokazali vozila in opremo v samih vozilih. The post Za nastali požar je bila kriva sveča appeared first on sentjur.net .

sobota, 18. november

Prevorjani so na drugi Anin večer v letošnji sezoni povabili zaporniškega duhovnika Roberta Friškovca. Gostiteljica večera Marija Frece Perc ga je že uvodoma označila kot zelo posebnega gosta, kako tudi ne, saj je v Sloveniji prvi in edini z nazivom zaporniški duhovnik. The post Zaporniški duhovnik iz Ženeve na Prevorje appeared first on sentjur.net .

petek, 17. november

Slom, 10. 11. 2023 - V Slomškovi rojstni hiši na Ponikvi je 10. novembra potekal že 15. Slomškov simpozij z naslovom Iz dobre šole prirastejo boljši časi. Blaženi škof Slomšek se je dobro zavedal, da poučevanje poleg didaktično-metodične komponente vsebuje tudi močno čustveno in socialno komponento, saj njegova antropologija razume človeka, tako učenca kot učitelja/vzgojitelja, kot nedeljivo celoto telesne, duhovne, čustvene in socialne razsežnosti. The post Že 15. profesionalno usposabljanje pedagoških delavcev na Slomu appeared first on sentjur.net .

četrtek, 16. november

Ponikva, 10.11.2023 -  Tako kot že vrsto let zapored, so tudi letos na Ponikvi slovesno začeli že kar 29. Martinove dneve, katerih naslov je Starodobniki - večni mladeniči. Vsako leto ob praznovanju Martinovega pripravijo tudi razstavo. The post Tudi na 29. Martinovih dnevih podelili priznaja za najlepše urejene domove appeared first on sentjur.net .
Ponikva, 21. oktober 2023 - V soboto, so se v Kulturnem domu na Ponikvi zbrali ljubitelji jabolk in sladkega. Jesen prinaša krajše in hladnejše dneve, zato so večeri kot nalašč za ustvarjanje v kuhinji. Slastne jedi, za katere je bilo poleti prevroče ali pa morda ni bilo na razpolago pravih sestavin, vam bodo polepšale jesenske dni in obogatile jedilnik The post Zbrali so se ljubitelji jabolk in skladkega appeared first on sentjur.net .

sreda, 15. november

Ponikva, 11. 11. 2023 - Na Ponikvi so v sklopu Martinovih dni v soboto gasilci PGD Ponikva organizirali dan odprtih vrat. Gasilci in gasilke so za krajane odprli vrata gasilskega doma, kjer se je zbralo lepo število obiskovalcev, med njimi veliko je bilo otrok, ki so radovedno ogledovali gasilska vozila. The post Ob dnevu odprtih vrat pogasili požar z mokrimi krpami appeared first on sentjur.net .
Celje, 15. november - VOC Celje zimsko službo na državnih cestah opravlja pod okriljem Direkcije RS za infrastrukturo. V skladu s pravilnikom o rednem vzdrževanju javnih cest posipavajo in plužijo cestne površine, ki so po pomembnosti razvrščene v različne razrede. The post S 145 plužnimi enotami VOC pripravljen na zimsko službo appeared first on sentjur.net .

ponedeljek, 13. november

Ni posebna čast napihati, zlasti na Martinovo. Razen, če si profesionalen pihalec. Šalo na stran - letošnje Martinovo se bo članom Pihalnega orkestra Šentjur za dolgo vtisnilo v spomin. Orkester je namreč na Tekmovanju godb Slovenije pometel s konkurenco. The post Pihalci na Martinovo napihali zlato appeared first on sentjur.net .
Javorje, 12. 11. 2023 - Prireditev Martin na star način, je tradicionalna turistično-etnološka in kulturna prireditev, ki jo organizira Društvo sv. Helena iz Javorja. V letošnjem letu so jo izvedli že 15. zapored. Ljubitelji vina, domačih izdelkov in pridelkov so se znova množično podali na javorski hrib, ki ga krasi nekdanja romarska cerkev, ki je bila posvečena že leta 1545. The post Nova vinska kraljica je postala Ana Artnak appeared first on sentjur.net .

sobota, 11. november

Dobje, 10. 11. 2023 - Dobjani se lahko pohvalijo s tem, da pri njih domuje ljubezen do plesa, petja, glasbe in gledalliških predstav. Dolgo časa je bilo stičišče kulture stara osnovna šola, ki stoji pod vrhom Dobja. Ta je kmalu postala premajhna za večje dogodke zato so s skupnimi močmi izgradili nov Kulturni dom, katerega otvoritev je bila leta 1984. The post Kulturno srce Dobja odprlo svoja vrata appeared first on sentjur.net .
Šentjur, 11. 11. 2023 - Plaz je nekontroliran premik večje količine zemlje, blata in kamenja po pobočju hriba navzdol. Nastane zaradi potresov, različnega tresenja zemlje in nenadnih prekomernih zbiranj vode, ki so posledica močnih padavin. The post Evidentiranih je preko 120 plazov, ki čakajo sanacijo appeared first on sentjur.net .