Vir: Šentjur.net

Regionalne novice > SavinjskaŠentjur.netpred 6 urami in 24 minutami
Maribor, 20. 4. 2024 - Naša pesem je slovensko največje zborovsko tekmovanje, kjer se predstavi elitna družba pevskih sestavov. Tudi tokrat so ga organizatorji Javnega sklada RS za kulturo izvedli v Unionski dvorani v Mariboru. The post Zarja na Naši pesmi osvojila srebrno plaketo appeared first on sentjur.net .
Regionalne novice > SavinjskaŠentjur.netpred 8 urami in 34 minutami
Šentjur, 18. 4. 2024 - Na OŠ Franja Malgaja Šentjur bo 22.5. 2024 potekal že četrti strokovni posvet izvajalcev dodatne strokovne pomoči Slovenije. Posvet povezuje strokovnjake s področja izvajanja osnovnošolskega programa s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo. The post Vabilo na posvet izvajalcev dodatne strokovne pomoči za otroke appeared first on sentjur.net .
Regionalne novice > SavinjskaŠentjur.netpred 8 urami in 34 minutami
Dobje, 13. april 2024 - V občini Dobje so izvedli čistilno akcijo. Bila je zelo uspešna, saj je bilo ob koncu napolnjenih kar nekaj vreč z odpadki, ki so kvarili izgled naravnega okolja. Akcija se je začela ob 9.00 pred gasilskim domom PGD Dobje, kjer so udeleženci dobili smetarske vreče in rokavice ter se dogovorili za lokacije čiščenja. The post Čistilna akcija v Dobju appeared first on sentjur.net .
Regionalne novice > SavinjskaŠentjur.netpred 13 urami in 30 minutami
V tokratnem intervjuju predstavljamo mladega Šentjurčana Jakoba Pertinača (20), ki igrice na računalniku igra že pred tem, ko je začel hoditi v osnovno šolo. Igranje mu je predstavil brat, sam pa je nadaljeval njegovo "kariero". The post Intervju Jakob Pertinač: “Igre niso slaba stvar za otroke …” appeared first on sentjur.net .

Včeraj

Regionalne novice > SavinjskaŠentjur.netpred 22 urami in 45 minutami
Rače, 13. 4. 2024 - V Račah je v tamkajšnji športni dvorani, prostorih šole in na zunanjem igrišču potekal 22. državni kviz gasilske mladine, na katerem so nastopili najboljši mladi gasilci iz vse Slovenije. S kvizom na občinski, regijski in državni ravni preverjajo znanja ter spretnosti mladih gasilcev, utrjujejo njihove medsebojne odnose in izmenjujejo izkušnje. The post Pionirji in mladinci GZ Šentjur na državno tekmovanje appeared first on sentjur.net .
Ponikva, 6. 4. 2024 - V soboto je na Ponikvi že petnajstič zapored zadišalo po domačih kmečkih salamah. Turistično olepševalno društvo Ponikva je organiziralo že 15. Salamijado, ki je že tradicionalno potekala v Kulturnem domu Ponikva. The post Na Ponikvi izbrali najboljšo salamo appeared first on sentjur.net .

petek, 19. april

Šentjur, 13. 4. 2024 - Pevci Moškega pevskega zbora skladateljev Ipavcev Šentjur so svoj letni koncet izvedli po sveti maši v sakralnem ambientu cerkve sv. Jurija v Šentjurju. "V tem prostoru so se zagotovo porodile tudi številne zamisli za kakšno lepo melodijo, ki so jo v note spravili naši Ipavci - skladatelji, katerih ime so si ponosno nadeli pevci šentjurskega moškega pevskega zbora," je uvodoma povedala moderatorka dogodka Anita Koleša. The post “Mladeniči” prepevali na letnem koncertu appeared first on sentjur.net .

četrtek, 18. april

Šentjur, 17. 4. 2024 - Začenja se največja turistična prireditev pri nas - Šentjurjevo. Uvod v ta sklop dogodkov pa pripravi Mestna skupnost Šentjur s slavnostno akademijo s podelitvijo priznanj. Uvodoma so pevci Vokalne skupine 7 de'ci zapeli neformalno himno Mestne skupnosti Šentjur - Slovenec sem, pesem, ki jo je leta 1882 na besedilo Jakoba Gomilška uglasbil Gustav Ipavec. The post S priznanji mesta otvorili Šentjurjevo appeared first on sentjur.net .
Ponikva, 16. 4. 2024 - V torek, 16. aprila, okoli 10 ure, so bili gasilci in policisti obveščeni o požaru v Unišah, na območju Policijske postaje Šentjur. Zagorelo je v objektu, del katerega je tudi mizarska delavnica. Po dosedanjih ugotovitvah je do požara prišlo na motorju dozirnega polža za sekance. The post Zagorelo na motorju dozirnega polža za sekance appeared first on sentjur.net .
Sveti Štefan, 19. 3. 2024 - Člani Vinogradniškega društva "Štefan" Sveti Štefan so pripravili in izpeljali najpomembnejši dogodek v njihovem letnem koledarju – ocenjevanje vin, ki je prineslo obilico lepih ocen, raznolikih okusov in zmagoslavja. The post Šampion Svetega Štefana je postala modra frankinja Jožeta Artnaka appeared first on sentjur.net .
Trst, 4. april 2024 - Klavirski aktiv Glasbene šole Šentjur je skupaj z učenci - mladimi pianisti - v četrtek, 4. aprila, gostoval na Glasbeni Matici v Trstu. Namen dogodka je bil predstavitev klavirske glasbe skladateljev Ipavcev. The post Ipavčeve klavirske skladbe v Trstu appeared first on sentjur.net .

torek, 16. april

Ljubljana, 8. 4. 2024 - V ponedeljek, 8. aprila, sva se mladi parlamentarki Pia Seničar z OŠ Dramlje in jaz kot novinarka z OŠ Planina pri Sevnici odpravili na 34. nacionalni Otroški parlament v Ljubljano. Spremljala naju je gospa Albina Karmuzel, na avtobusu pa smo se pridružile učencem in njihovim spremljevalcem iz mariborske smeri. The post Prejeli smo: Na nacionalnem Otroškem parlamentu o duševnem zdravju appeared first on sentjur.net .

ponedeljek, 15. april

Na Skomarju že petindvajseto leto pripravljajo literarne večere, na katerih se predstavijo ustvarjalci, ki pišejo in objavljajo različna literarna dela. Izvedbo teh večerov omogočajo Kulturno umetniško društvo Vladko Mohorič Zreče, družba Weiler in posamezniki prostovoljci, ki poskrbijo, da dogodki na hribovitem in idiličnem Skomarju obiskovalcem ostanejo v lepem spominu. The post Skomarska hiša gostila šentjursko literatinjo appeared first on sentjur.net .
Blagovna, 12. 4. 2024 - Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov občina Šentjur in Dobje je priložnost, da se na enem odru pokaže prihodnost šentjurskega petja. V letošnjem letu lahko z lahkoto trdimo, da je ta zelo obetajoča. The post Kjer besedam spodleti, glasba govori! appeared first on sentjur.net .
Grobelno, 15. 3. 2024 - Člani in članice Balinarskega društva (BD) Grobelno so se z gosti zbrali na rednem občnem zboru. Ko je verifikacijska komisija ugotovila, da je večina članov prisotnih in ker je večina članov poravnala članarino so imeli tudi pravico glasovanja. The post Člani Balinarskega društva Grobelno predstavili odlične dosežke appeared first on sentjur.net .

petek, 12. april

Šentjur, 9. 4. 2024 - Naj prostovoljec/prostovoljka je osrednja prireditev Tedna Zdravega mesta, ki letos poteka od 4. do 11. aprila. Prireditev pa že vrsto let organizirata Občina Šentjur in Mladinski center Šentjur, ki deluje pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko. The post “Da bi bilo zaradi tega, kar počnem, vsaj še komu lažje in boljše.” appeared first on sentjur.net .

četrtek, 11. april

Šentjur, 26. 3. 2024 - Gasilci Gasilske zveze Šentjur, so se zbrali že na 69. skupščini Gasilske zveze Šentjur.  Delegati vseh šentjurskih prostovoljnih gasilskih društev ter vodstvo Gasilske zveze Šentjur je skozi poročila pregledalo delovanje zveze in njene aktivnosti ki so se dogajale skozi preteklo leto. The post Naši gasilci opravili kar 399 intervencij appeared first on sentjur.net .
Šentjur, 6. 4. 2024 - Cerkev sv. Jurija v Šentjurju počasi postaja prizorišče večine letnih koncertov šentjurskih pevskih zborov in vokalnih skupin. Ne zgolj samo zaradi odlične akustike sakralnega prostora, temveč tudi zaradi odprtosti domačega župnika Mitje Markoviča in seveda stroškov, povezanih z najemom dvoran. The post Jakobčani osvajali z ljubezenskimi skladbami appeared first on sentjur.net .

sreda, 10. april

Ponikva, 22. 3. 2024 - Svoja dela sta na razstavi prikazali Romana Šibal in njena mama Marica Plavčak. Obiskovalcem sta ponudili različne vrste vezenin in dela, v  katera so skozi talent prepletla obilico ljubezen do tovrstnega ustvarjanja. The post Združena ustvarjalnost matere in hčere appeared first on sentjur.net .

ponedeljek, 8. april

Dolga Gora, 23. 3. 2024 - Ob materinskem dnevu v Dolgi Gori so  v soboto, 23. marca, pripravili tradicionalno prireditev v počastitev materinskega dne. Člani in članice Kulturno umetniškega društva Trta so se odločili, da letošnjo prireditev pripravijo nekoliko drugače. Obiskovalci so se najprej z vlakom virtualno peljali do Železniške postaje Dolga Gora, kjer se je ob izstopu njihovo potovanje pravzaprav šele začelo. The post Potovali so po Dolgi Gori in se ob tem spomnili mamic ter babic appeared first on sentjur.net .