Vir: Šentjur.net

Včeraj

Regionalne novice > SavinjskaŠentjur.netpred 1 dnem, 3 urami in 42 minutami
Šentjur, 12. 7. 2024 - V petek. se je kavarna Pri Kulturni pip`ci obarvala malo v črno, saj je Društvo Epik teater na Epikomični večer povabilo "črne viteze" humorja. Sašo Stare, Marko Žerjal, Alen Borišek in Aljaž Poredoš so se številnemu občinstvu predstavili z najboljšim materialom z nekoliko temačnejšo vsebino. The post Črni humor Pri Kulturni pip’ci appeared first on sentjur.net .

torek, 16. julij

Regionalne novice > SavinjskaŠentjur.netpred 1 dnem, 21 urami in 48 minutami
Nekoliko nepričakovano je to dopoldne hrvaško trgovsko podjetje Studenac sporočilo, da je podpisalo pogodbo za prevzem šentjurskega trgovca Kea. Podjetje v lasti Boštjana Kukovičiča se je v zadnjih letih razširilo na več delov Slovenije, trenutno ima 31 trgovin in 250 zaposlenih. The post Pogodba podpisana: Kea v roke hrvaškega trgovca? appeared first on sentjur.net .

petek, 12. julij

Hotunje, 6. 7. 2024 -  V soboto so v organizaciji društva podeželske mladine Šentjur potekale že 38. državne in 15. mednarodne kmečke igre. Te veljajo za največji dogodek podeželske mladine, ki ga vsako leto organizirajo pri Zvezi slovenske podeželske mladine (ZSPM) skupaj z zmagovalnim društvom zadnjih iger. The post Ponovna zmaga domačemu društvu DPM Šentjur appeared first on sentjur.net .
Šentjur, 30. 6. 2024 - Vrt Ipavčeve hiše je zadnjo junijsko nedeljo ponovno zaživel, kot je nekoč ko so se na tem mestu pod takrat še ne tako mogočno lipo družila družina Ipavec in ostali. Na tem mestu so klepetali, sklepali dogovore ter velikokrat prepevali in zaplesali. The post V vseh nas bije slovensko srce appeared first on sentjur.net .

četrtek, 11. julij

Medvode, 30. 6. 2024 -  Na nedavnem državnem prvenstvu v hip hopu, ki je potekal minuli vikend v Športni dvorani Medvode, so nadobudni plesalci kluba Plesni center TBA dosegli izjemne rezultate. Njihove izvrstne točke in neukrotljiv talent so okronali s tremi zlatimi medaljami, enim srebrom in dvema bronoma! The post Prvakinje vabijo v svojo plesno družino appeared first on sentjur.net .

sreda, 10. julij

Šentjur, 10. 7. 2024 - Od ponedeljka, 8. julija 2024, je pogrešana mladoletna Julija Senica iz Lokarij pri Šentjurju. Julija je visoka okoli 165 cm, srednje postave in ima dolge rjave lase. Ko so jo nazadnje videli je bila oblečena v kratke črne hlače in črno majico. The post Preklic iskanja Julije Senica z Lokarij appeared first on sentjur.net .
Z jutrišnjem dnem vodenje Policijske postaje Šentjur, po pooblastilu načelnika policijske postaje, prevzema Bojan Šipek, ki je svojo policijsko pot kot policist začel na Policijski postaji Laško, kjer je vrsto let opravljal tudi dela vodje policijskega okoliša. Zadnjih 8 let je kot pomočnik načelnika delal na Policijski postaji Šentjur. Dosedanji dolgoletni načelnik Policijske postaje Šentjur […]
Maribor, 6. 7. 2024 - Na 21. Balkanskem prvenstvu na katerem je sodelovalo 20 držav in skoraj 400 atletov, v atletiki za mlajše mladinke in mladince je v reprezentanci Slovenije nastopila tudi članica Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur Urška Ogrizek. The post Atletinja Šentjurja četrta in peta na Balkanskem prvenstvu appeared first on sentjur.net .
Ponikva, 25. 6. 2024 - Na dan državnosti se je 35 pohodnikov podalo na Pohod po Slomškovi romarski poti. Skupaj so prosili za blagoslov na poti, se okrepčali in se povzpeli do Novakov, kjer je Slomšek napisal znamenito pesem Glejte že sonce zahaja. The post Po Slomškovi romarski poti appeared first on sentjur.net .
Štore, 30. 6. 2024 - Konec meseca junija so v Štorah gostili regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji, ki so ga organizirali člani Prostovoljnega gasilskega društva Štore v sodelovanju z Gasilska zvezo Celje in Celjsko gasilsko regijo. The post Stopničke na regijski orientaciji appeared first on sentjur.net .

ponedeljek, 8. julij

Šentjur, 4. 7. 2024 - Od četrtka, 4. julija 2024, je pogrešan 40-letni Jurij Slakan iz Primoža pri Šentjurju. Pogrešani je visok okoli 170 cm in je srednje postave. Ima kratko pristrižene rjave lase. Vse, ki so ga opazili prosimo, da nam to sporočijo na telefonsko številko Policijske postaje Šentjur 03 746 41 50. na interventno številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00. The post Preklic iskanja 40-letnega Jurija Slakana appeared first on sentjur.net .
Kulturno društvo Gorica pri Slivnici je minuli teden gostilo tretji Rafkov večer. Zdaj že tradicionalni večer spomina na duh in delo teologa, filozofa, duhovnika in literata Rafka Vodeba, ki je živel v Turnem, je tokrat v goste pripeljal dramskega igralca in pisca Gregorja Čušina. The post Gregor Čušin: Samo če moliš, se lahko tudi pritožuješ appeared first on sentjur.net .

sobota, 6. julij

Upravna enota Šentjur pri Celju z avgustom uvaja novost pri prijavah smrti. Gre za del debirokratizacije nekaterih postopkov na upravnih enotah, Šentjur pa bo prvi v vrsti spremembe, ki bi se naj do konca leta razširila po vseh ostalih upravnih enotah. The post Na šentjurski upravni enoti novost, ki je prva v državi appeared first on sentjur.net .
Včeraj se je ekipa Plezalnega kluba Rifnik Šentjur odpravila tja, kamor srce vleče vse ljubitelje skalnatih strmin. Na indijski strani strehe sveta začenjajo pettedensko odpravo, ki, kot pravijo plezalci, pomeni tudi pristno plezalsko izkušnjo. The post Naši plezalci osvajajo skrivnostno goro v Himalaji appeared first on sentjur.net .

petek, 5. julij

Gorica pri Slivnci, 28. 6. 2024 - Slivniško jezero je vedno privabljalo številne obiskovalce. Najbolj "obljuden" pa je del kjer danes stoji lokal Ramna. Na tem mestu, čeprav je se poleg priljubljenega lokala vsako leto odvija nekaj tradicionalnih prireditev in ena izmed njih je Ramna Jazz, ki ga organizirajo člani in članice Big banda Šentjur. The post Ritmi jazza prepravili Ramno appeared first on sentjur.net .
Pevke in pevci Mešanega pevskega zbora (MePZ) Zarja s Planine so  pripravili zadnji koncert v letošnji pevski sezoni na idilični lokaciji pri cerkvi Sv. Križa. Koncert je bil izveden v sklopu Šentjurskega poletja. The post Sezono zaključili s koncertom na idilični lokaciji appeared first on sentjur.net .
Lokarje, 25. 6. 2024 - Na praznični dan. 25. junija so člani PGD Lokarje organizirali že 18. tradicionalni kolesarski maraton »Od gasilskega doma do gasilskega doma«. Maraton je vsako leto rekreativnega značaja. The post Kolesarji vztrajni kljub muhastemu vremenu appeared first on sentjur.net .

sreda, 3. julij

Rifnik, 21. 6. 2024 - Poletni solsticij je v letu 2024 nastopil pri nas 20. junija, ob 22:50 uri. Sončev obrat ali solsticij je astronomski dogodek, ki označuje najdaljši dan leta, kot tudi začetek koledarskega poletja na severni polobli. The post Na Rifniku čakali prvi poletni sončni vzhod appeared first on sentjur.net .

torek, 2. julij

V Podjetniškem inkubatorju Aurea v Gorici pri Slivnici so to dopoldne sprejeli drugo skupino v projektu PONI Savinjska - podjetno nad ideje. Gre za skupni projekt več razvojnih agencij, s katerim skušajo z različnimi potrebnimi znanji opolnomočiti tiste, ki vstopajo v svet podjetništva. The post Enajsterica mladih podjetnikov v Aurei na svojo poslovno pot appeared first on sentjur.net .
Zadnji junijski ponedeljek in prvo po sončevem obratu je bil letos naklonjen dejavnostim na prostem. Kresna noč je namreč vsako leto vremensko preizkušana, letos pa se je na dan pred dnevom državnosti poklopilo več silnic. The post Kresna noč po poteh stare slave appeared first on sentjur.net .