Vir: Slovenec.org

sobota, 20. april

SlovenijaSlovenec.orgpred 2 dnevoma, 4 urami in 26 minutami
V Zagorju ob Savi je potekala zanimiva mednarodna konferenca Inštituta dr. Antona Korošca in Wilfried Martens centra za evropske študije na temo Kako zagotoviti varnost v Evropski uniji. Med govorniki so bili gospodarstvenica mag. Sonja Šmuc, mlada kmetica Anja Kastelic, kmet in evropski poslanec Franc Bogovič, kmet in predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Roman Žveglič in […] The post Oh, ta sveta preproščina appeared first on Slovenec .

petek, 19. april

Pred 100 leti je časopis Slovenec pisal o stopnjevanju napetosti med papežem in fašisti, na domačih tleh pa je olimpijski komite organiziral poseben shod športnikov. The post Pred 100 leti v Slovencu o zvezi Jugoslavije in Francije appeared first on Slovenec .

sreda, 17. april

Kako zagotoviti dovolj varne, zdrave hrane? Bomo ohranili tradicionalno pridelavo hrane ali bomo hrano kmalu tiskali v laboratoriju? Kako zagotoviti dovolj energije po dostopni ceni? Bomo uspeli razogljičenje izvesti na način, da ohranimo konkurenčnost gospodarstva? Ali migracije ogrožajo zemeljsko celovitost in suverenost Slovenije in Evropske unije? Odgovore na ta in podobna vprašanja bomo iskali na […] The post Napoved dogodka: Mednarodna konferenca – Kako zagotoviti varnost v EU? appeared first on Slovenec .

torek, 16. april

Večina držav se je odločila za podaljšanje nadzora vsaj še do poletnih mesecev. Iz Italije pa opozarjajo, da nadzor na mejah ni prinesel nobenih rezultatov. The post Nadzor na notranjih mejah EU se nadaljuje tudi v letu 2024 appeared first on Slovenec .

sobota, 13. april

Rast cen stanovanjskih nepremičnin in zemljišč za gradnjo v letu 2023 ni bila tako izrazita kot v rekordnem letu 2022, a kljub temu kar visoka. The post Leta 2023 prodaja nepremičnin navzdol, cene pa navzgor appeared first on Slovenec .
V današnji kolumni Igor Gošte analizira zadnjo oddajo Tarče, popoplavno obnovo, prazne obljube vlade in odločbo Ustavnega sodišča RS. The post Tarča razblinila sanje, Ustavno sodišče nepoznavanje pravne države appeared first on Slovenec .
V zadnjih desetletjih je vse več otrok z ADHD – motnjo pomanjkanja pozornosti s hiperaktivnostjo ter impulzivnostjo. Strokovnjaki si niso enotni glede vzroka za tako hitro naraščanje te motnje med mladimi, težava je kompleksna. Kateri so torej dejavniki, ki k temu pripomorejo? The post Zakaj je v razvitem svetu vse več otrok z motnjo ADHD? appeared first on Slovenec .

petek, 12. april

Časopis Slovenec je pred 100 leti pisal o štorkljah v Prekmurju ter o predavanju o Ukrajincih v Zagrebu. Našli smo tudi prispevek o izginulih pismih ter opis pripetljaja s tatovi v slovenski vasi. The post Pred 100 leti v Slovencu o izgredih fašistov appeared first on Slovenec .

četrtek, 11. april

Tokrat vam v branje priporočamo kriminalni roman Jureta Godlerja. Ja, res je, Jure Godler ni le televizijski voditelj in satirik. The post Namig za branje: Jure Godler: Doktor Nobody appeared first on Slovenec .

sreda, 10. april

Raziskujemo povišanje cen kakava in čokolade, ki mu ni videti konca. Kaj bo to pomenilo za naše nakupovalne in prehranjevalne navade? The post Cena kakava je najvišja v zgodovini, vendar je panika (verjetno) odveč appeared first on Slovenec .

torek, 9. april

Pogonska goriva se dražijo. Marca se je že zaskrbljujoče povišala stopnja inflacije, dražja goriva pa bi jo lahko pognala še višje. The post Cene bencina in dizla še višje appeared first on Slovenec .
Za dvig cen so poskrbela predvsem dražja rastlinska olja, nekoliko pa so se cene zvišale tudi pri mlečnih izdelkih in mesu. The post Hrana se na svetovnem trgu po sedmih mesecih ponovno draži appeared first on Slovenec .

ponedeljek, 8. april

Zakorakali smo v april, stavke še trajajo, obljube niso izpolnjenje, premier pa ima veliko dela z zavlačevanjem preiskav domnevnih nepravilnosti. The post Začelo se je zavlačevanje appeared first on Slovenec .
Pomanjkanje vitaminov in mineralov povzroči v telesu neravnovesja, saj so nujni za nemoteno delovanje vseh sistemov. Kako se kaže to pomanjkanje in kako si lahko sami pomagate? The post S polnovredno hrano nad pomanjkanje vitaminov in mineralov appeared first on Slovenec .

petek, 5. april

Časopis Slovenec je pred 100 leti med drugim poročal o katastrofalnih vremenskih razmerah, plačilu nočnega dela policistov ter ukinjanju komunistov. The post Pred 100 leti v Slovencu o propadanju pašnih planin appeared first on Slovenec .

sreda, 3. april

Še naprej se bo najbolj splačalo nakupe opravljati v sosednjih Italiji, saj so tam zabeležili eno najnižjih stopenj inflacije med državami z evrom. Po drugi strani sta Avstrija in Hrvaška na vrhu. The post Inflacija v Sloveniji višja, v evroobmočju nižja appeared first on Slovenec .

ponedeljek, 1. april

Tokratni namig za branje je roman Lise Jewell Družina ostane. Gre za pretresljiv, kompleksen in ganljiv roman, ki opisuje, kako daleč smo pripravljeni iti, da bi zaščitili ljudi, ki jih imamo radi. The post Namig za branje: Lisa Jewell: Družina ostane appeared first on Slovenec .

nedelja, 31. marec

V zadnji marčevski kolumni Igor Gošte opozarja, da se v Sloveniji zganemo šele takrat, ko nam gori pod nogami. V vmesnem času pa nemo opazujemo, kako nam vse razpada. The post Razblinjene sanje appeared first on Slovenec .

sobota, 30. marec

Velika noč kot najstarejši krščanski praznik je prežeta z arhaičnimi običaji in simboli in obuja upanje, radost in prenovo duha. Pri nas je žegen simboličnih velikonočnih jedi izpričan že v 14. stoletju. The post Velika noč je zmaga svetlobe nad temo appeared first on Slovenec .

petek, 29. marec

Časopis Slovenec je pred 100 leti pisal o državnem dnevu treznosti, prvi telefonski zvezi med Jugoslavijo in Italijo ter pogrešanem Dalajlami. The post Pred 100 leti v Slovencu o velikih poplavah po Evropi appeared first on Slovenec .