Vir: Slovenec.org

Včeraj

SlovenijaSlovenec.orgpred 21 urami in 3 minutami
V četrtek, na zadnji dan meseca novembra, so upokojenke in upokojenci prejeli višje pokojnine, sporočajo z ministrstva za delo. Poleg tega bodo za 1,8 odstotka višje tudi decembrske pokojnine. The post Ste prejeli višjo pokojnino? appeared first on Slovenec .

sreda, 29. november

SlovenijaSlovenec.orgpred 1 dnem, 11 urami in 21 minutami
V današnji kolumni Igor Gošte opisuje osebno izkušnjo z zdravstvom. In se sprašuje, kako je tistim, ki ne vedo, ali bodo do operacije sploh preživeli. The post Vse se da, le če se hoče in želi appeared first on Slovenec .
SlovenijaSlovenec.orgpred 1 dnem, 20 urami in 38 minutami
Svetovna zdravstvena organizacija in kitajske oblasti mirijo, da gre za pričakovan porast okužb ob začetku sezone hladnega vremena. The post Ali bi nas moral skrbeti porast dihalnih okužb pri otrocih na Kitajskem? appeared first on Slovenec .

ponedeljek, 27. november

Boris Karlovšek in Igor Gošte. The post Namig za branje: Boris Karlovšek: Krvava odkupnina appeared first on Slovenec .

nedelja, 26. november

Ne gre za tisti glavobol, ki se lahko pojavi dan kasneje, ampak za tistega, ki ga nekateri doživijo že 15 minut po prvem kozarcu. The post Znanstveniki odkrili, zakaj rdeče vino povzroča glavobol appeared first on Slovenec .

sobota, 25. november

»Množimo znanje. Brez težke torbe, le s portalom eTorba,« ob zagonu novega portala za učenje sporoča ministrstvo za izobraževanje. The post Ministrstvo zagnalo nov portal: »Z eTorbo je učenje učinkovitejše, učenci v njem uživate.« appeared first on Slovenec .
V današnji kolumni Igorja Gošteta preberite o kozmičnem dežju, nesrečnih kravah, plačanih strokovnjakih, reformah, ki jih ni, in ugibanjih, kdo bo novi predsednik vlade. The post Nič ni tako, kot se zdi appeared first on Slovenec .

petek, 24. november

Časopis Slovenec je pred 100 leti opozarjal na šibek pomorski promet v Jugoslaviji ter odredbo nekaterih poveljnikov, ki je vojakov prepovedovala kakršenkoli izstop iz vojašnice. The post Pred 100 leti v Slovencu o slabem položaju Slovencev v Nemčiji appeared first on Slovenec .

četrtek, 23. november

Igor Gošte se je časov med rudarji tokrat spominjal z Urošem Ržišnikom. Uroš zadnja leta spomin na rudarska leta ohranja prek glasbe in poezije. The post Med rudarji: Uroš Ržišnik appeared first on Slovenec .
Imate že pripravljen nakupovalni seznam za črni petek? Ali pa boste le obiskali svoje najljubše trgovine in pogledali, kaj ponujajo? V vsakem primeru vam bodo ti nasveti prišli prav. The post Nekaj nasvetov preden se podate na petkovo »črno« nakupovanje appeared first on Slovenec .

sreda, 22. november

Italijanska vlada je izglasovala prepoved mesa, ki bi bilo proizvedeno v laboratoriju, kar je prvo večje nasprotovanje industriji. The post Italija prepovedala laboratorijsko meso appeared first on Slovenec .

ponedeljek, 20. november

Cene bencina in dizla še naprej padajo. Podobno se dogaja tudi na Hrvaškem, kjer razlika med našimi in njihovimi cenami ostaja podobna, kot v preteklosti, in v Italiji. The post Cene goriv potrdile padajoči trend: dizel cenejši za dobrih šest centov appeared first on Slovenec .

petek, 17. november

Slovenec je leta 1923 pisal o ponovnem poskusu atentata na predsednika vlade ter o srbskem bojkotu Hrvatov. The post Pred 100 leti v Slovencu o vinskem trgu v Evropi appeared first on Slovenec .

četrtek, 16. november

Kakšen je pravi razlog, da so se pri Meti odločili za uvedbo nove naročnine, s katero se lahko uporabniki izognejo oglasom? The post Facebook in Instagram: »Plačaj 12 evrov in tvojih podatkov cel mesec ne bomo prodajali naprej« appeared first on Slovenec .
Gost tokratne oddaje Sledi korakov je Sandi Ritter – občinski svetnik, pesnik, avtor skladb in še veliko več, predvsem pa vedno brez dlake na jeziku. The post Sledi korakov: Sandi Ritter in 4:1 appeared first on Slovenec .

sreda, 15. november

»Sposoben kader imamo, žal pa imamo preveč nesposobnih politikov, ki s(m)o jim dali v roke tisto, česar niti najmanj ne znajo. V družbi takih pa hočeš nočeš tudi sposobni utonejo,« pravi Igor Gošte v današnji kolumni. The post Kader je, le nihče ne gre več rad v politično mlakužo appeared first on Slovenec .
Bliža se hladno vreme, ob tem pa moramo poskrbeti tudi za avtomobile, ne glede na to, koliko časa preživimo na cesti. The post Ste na avtomobil že namestili zimske pnevmatike? appeared first on Slovenec .

ponedeljek, 13. november

Tok magme se je dvignil že na 800 metrov globine in to tik pod površjem mesta s 4000 prebivalci. Reka magme je dolga kar 15 kilometrov. The post Islandija v stanju pripravljenosti: na tisoče prebivalcev čez noč zapustilo domove, pripravljajo se na »popolno uničenje« mesta appeared first on Slovenec .

nedelja, 12. november

Za zdrav imunski sistem, ki se mu v tem jesenskem času velja posebej posvetiti, in za izboljšanje stanja pri sodobnih kroničnih boleznih je najpomembneje ohranjati zdravo črevesno mikrobioto. The post Kako se okrepiti pred zimo in pregnati vrsto kroničnih težav appeared first on Slovenec .

sobota, 11. november

Martinovanje ima dolgo in bogato zgodovino. V tem času se je ta praznik spreminjal in preoblikoval ter se danes ustalil predvsem kot praznik dobre kapljice, zabave in obilno obložene mize. The post Martinovo, martinje, sumarčica, šmarčica ali jesenski pust appeared first on Slovenec .