Vir: Časoris

Včeraj

ZanimivostiČasorispred 21 urami in 23 minutami
A ni škoda, da bi v življenju od sedmih dni živeli samo za dva? Tista dva med vikendom? Tršica Nina pravi, da moramo možgane vreči na finto in svet bo v hipu postal drugačen.

sobota, 2. december

ZanimivostiČasorispred 1 dnem, 21 urami in 23 minutami
Razvili smo se v okolju, kjer se je bilo treba osredotočati na hitro premikanje, intenzivne barve in druge dražljaje, ki zbudijo radovednost. Zato smo lahke žrtve industrije, ki to zlorablja.

petek, 1. december

ZanimivostiČasorispred 2 dnevoma, 9 urami in 23 minutami
Spet nov teden in nov Časorisov kviz za otroke. Kako ti bo šlo tokrat? Znaš odgovoriti na vsa vprašanja? Veš, kako si lahko pomagaš? Zakoplji se v prispevke tega tedna in gotovo ti bo uspelo!
ZanimivostiČasorispred 2 dnevoma, 21 urami in 23 minutami
Preden zakorakamo v veseli december, je treba poskrbeti za ustrezno praznično vzdušje. V prihodnjih dneh se bodo prižigi lučk po Sloveniji kar vrstili.

četrtek, 30. november

Podjetje Hofer in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje sta lani ustanovila sklad SKUPAJ za FER otroštvo. Z njim želimo otrokom programa Botrstvo zagotoviti bolj perspektivno otroštvo.
ŠportČasorispred 3 dnevi
Slovenske rokometašice danes začenjajo svoje osmo sodelovanje na svetovnih prvenstvih v rokometu. Kakšne cilje imajo?

sreda, 29. november

Le 69 odstotkov slovenskih osmošolcev se je strinjalo, da je demokracija najboljša oblika politične ureditve, kar je manj od mednarodnega povprečja (74 odstotkov).

torek, 28. november

S priznano klimatologinjo dr. Lučko Kajfež Bogataj sva se pogovarjali v okviru festivala Liffe, pišeta Lejla Zgonik Jenič in Ana Brodnjak z OŠ Valentina Vodnika.
Etiquette is a set of rules for good behavior. It helps us to fit into the society in which we live.
Namesto hitrega ogleda na televiziji ali na spletu se lahko na Animateki povsem potopiš v svet filmske umetnosti.

ponedeljek, 27. november

Zasvojenost niso samo droge, alkohol in tobak. Zasvojenostim, ki niso povezane s kemikalijami, pravimo nekemične odvisnosti. Mednje spada tudi prekomerna raba zaslonov.
ŠportČasorispred 6 dnevi
Ob vseh vrhunskih športnikih se Slovenija lahko pohvali tudi s številnimi odličnimi judoisti. Trenutno je najboljša v državi Andreja Leški. Zakaj judo svetuje tudi mladini?

sobota, 25. november

Oktobra smo se učenci in učitelji OŠ Valentina Vodnika udeležili ozaveščevalne in zbiralne akcije, ki se je imenovala Prinesi še delujoče gospodinjske aparate.

petek, 24. november

Po svetovnih medijih se je razširila nevsakdanja novica o pobegli strupenjači. Želeli smo jo preveriti, zato smo se obrnili na lokalnega mladega novinarja Tyga Van Der Heijdna iz partnerskega medija Omorep Tlburg.
Spet nov teden in nov Časorisov kviz za otroke. Kako ti bo šlo tokrat? Znaš odgovoriti na vsa vprašanja? Veš, kako si lahko pomagaš? Zakoplji se v prispevke tega tedna in gotovo ti bo uspelo!
Večina nas je z leti ozavestila, da se plastika ne razgradi, zato smo se je začeli izogibati. Mnoge korporacije žal prav našo skrb za okolje izkoriščajo za svoj dobiček.

četrtek, 23. november

ZanimivostiČasorispred 10 dnevi
O dogajanju tam je Časorisova mlada novinarka Nuša Bohak povprašala 11-letno Nežo in 13-letnega Matijo, ki dogajanje spremljata od daleč, vendar sta z njim tesno povezana.
ZanimivostiČasorispred 10 dnevi
Začel se je že 39. Slovenski knjižni sejem. Na njem se bodo srečali avtorji, bralci in založniki. Čaka nas kar 266 dogodkov, kar je več kot kadar koli prej.

sreda, 22. november

ZanimivostiČasorispred 11 dnevi
Slika članka
Elektronski učni viri odslej prosto dostopni
eTorba je nacionalni učni portal, ki učiteljem, učencem, njihovim staršem in vsem zainteresiranim posameznikom omogoča dostop do relevantnih in kakovostnih učnih gradiv.
ZanimivostiČasorispred 11 dnevi
Razvijanje in učenje lepega obnašanja se začne že zgodaj v otroštvu. Včeraj smo praznovali svetovni dan pozdrava, ko se spomnimo, kako pomemben je ta za počutje in dobre odnose.