Vir: Časoris

ZanimivostiČasorispred 5 urami in 29 minutami
Slovenija je dežela čebel in čebelarstva. Čebele so simbol pridnosti in varčnosti. Zakaj so pomembne za naše preživetje in kako lahko pomagaš pri njihovem ohranjanju?

Včeraj

ZanimivostiČasorispred 17 urami in 29 minutami
V življenju učencem ne bo vedno pozvonil zvonec – takrat se bodo morali znajti, pojasnjuje ravnateljica Karmen Simonič Mervic, pišejo sedmošolke Elija, Ema in Brina.
ŠportČasorispred 1 dnem, 5 urami in 29 minutami
Žiga Lin Hočevar je pri 16 letih postal najmlajši evropski prvak med kanuisti. Njegova zmaga v Tacnu je izjemna, saj je premagal najboljša kanuista na svetu.

nedelja, 19. maj

ZanimivostiČasorispred 2 dnevoma, 5 urami in 29 minutami
Letos smo prvič izvedli podnebni tek, kampanjo za ozaveščanje o podnebnih spremembah, pišejo učenci Osnovne šole Jela Janežiča. Kaj so pripravili? Kakšno pesem so napisali?

sobota, 18. maj

Ob pogledu na nov šolski red smo učenci zavzdihnili in se naglas ali pa sami pri sebi vprašali, če nam bodo po novem prepovedali se smejati ali – dihati, pišejo učenci OŠ Črni Vrh.

petek, 17. maj

Zakaj imajo volivci večji vpliv na izvolitev poslancev kot na domačih volitvah in kako lahko evropski državljani volijo in kandidirajo izven svoje domovine, izveš v našem volilnem priročniku!
Spet nov teden in nov kviz za otroke. Kako ti bo šlo tokrat? Znaš odgovoriti na vsa vprašanja? Veš, kako si lahko pomagaš? Zakoplji se v prispevke tega tedna in gotovo ti bo uspelo!
Otroška igra, ki se dogaja na prostem, na edinstven način oblikuje tvoje strategije za življenje. Teh ne moreš pridobiti pri drugih dejavnostih, izveš v novi knjigi NA ULICE!

četrtek, 16. maj

Pripravili smo letak, ki povzema raziskovalne izsledke o varovalnih dejavnikih za preprečevanje medvrstniškega nasilja. Namenjen je strokovnjakom, učiteljem in vodstvom šol.
Domen je dijak 4. letnika Gimnazije Vič, ki piše pesmi. Prepričan je, da se morajo mladi čim prej soočiti z občutki utesnjenosti, ki jih doživljajo zaradi svoje ambiciozne prihodnosti.
Ni prav, da na ulicah protestirajo otroci. Zanje se moramo zavzeti odrasli in zahtevati dostojno prihodnost za vse, poudarja dr. Gregor Torkar.

sreda, 15. maj

Tema letošnjega dne družin je: družina in podnebne spremembe. Le kako je oboje povezano?

torek, 14. maj

Ob Časorisovem 9. rojstnem dnevu sem pripravila zapis o tem, kaj mi je všeč v njem in kako se mladi dandanes informiramo, piše Časorisova mlada novinarka Nina Hartman.
We were on the edge of our seats until the very end after the final votes were counted. It was close between Baby Lasagna from Croatia, whom many predicted to win, and Nemo from Switzerland.
Častno zlato palmo bodo podelili legendarni ameriški igralki Meryl Streep. Koliko filmov pa je v tekmovalnem delu?

ponedeljek, 13. maj

Razvili sva aplikacijo Phoneout, ki mlade spodbuja h gibanju ter hkrati k zmanjšanju uporabe družbenih omrežij, pišeta Lea in Iris, sedmošolki z OŠ Elvire Vatovec Prade.
Njihovo poimenovanje izhaja iz ljudskega vremenskega koledarja. Ta pravi, da so do sredine maja možne ohladitve s slano. Mu verjameš?

nedelja, 12. maj

Švica je odločno vodila ves čas glasovanja, saj je prejela veliko glasov strokovnih žirij. A prepričala je tudi gledalce in poslušalce in zmagala tretjič v zgodovini.

sobota, 11. maj

ZanimivostiČasorispred 10 dnevi
Smučarska sezona je bila letos precej krajša kot ostala leta. Zato nas je zanimalo, kaj se bo zgodilo s smučiščem, če snega v prihodnjih zimah ne bo, pišejo učenke OŠ Gabrovka - Dole.

petek, 10. maj

ZanimivostiČasorispred 10 dnevi
KOBI v šoli je od marca na voljo vsem šolam. Učitelj lahko za skupino učencev spremlja napredek pri branju in prilagaja svoje poučevanje.