Vir: Lokalno.si

petek, 10. maj

Slika članka
DL: Pohvale zdravstvenim delavcem
Jani Selak iz Šentjerneja se je oglasil s pohvalnimi besedami o družinski zdravnici Mirjani Ninkov iz Zdravstvene postaje Šentjernej, ki je tudi njegova osebna zdravnica. »Vedno je odzivna in prijazna, vedno te sprejme, ko jo potrebuješ. Njena vrata so bolnikom vedno odprta, tudi ta stavka se pri njenem delu nič ne pozna. Pohvale gredo še njeni medicinski sestri – skupaj se trudita, da so čakalne vrste čim krajše. Takih zdravnic in timov si lahko le želimo,« pove Selak, ki meni, da je treba v teh časih, ko se tako kritizira zdravnike kar na počez, povedati tudi kaj takega. preberite več »
Slika članka
Maša na Florijanovo: Za brata brat ...
V nedeljo, 5. maja, so se pred gasilskim domom na Otočcu zbrali gasilci PGD Otočec skupaj z domačo mladino in kolegi iz sosednjih društev gasilskega sektorja Novo mesto 2: PGD Kamence, PGD Ždinja vas in PGD Prečna. V povorki pod vodstvom poveljnika Mihe Jermana so odšli v župnijsko cerkev Št. Peter - Otočec, v kateri je potekala Florijanova maša. Mašo je daroval šentpetrski gospod župnik Jože Rački, ki je predstavil lik svetega Florijana, zavetnika pred požari in drugimi nesrečami. Blagoslovil je podobo sv. Florijana, gasilsko opremo in gasilce. Pri maši so prepevali domači cerkveni pevci z organistom Žigo. Na koncu svete maše se je predsednik PGD Otočec, Aleš Gričar, v imenu domačih gasilcev zahvalil vsem, ki so omogočili praznovanje zavetnika sv. Florijana: gospodu župniku za opravljeno daritev svete maše, pevcem, organistu, pritrkovalcem in gasilcem iz sosednjih društev za udeležbo. Predsednik je dejal, da zavetnika sv. Florijana še posebej prosimo za varstvo, ko hitimo na pomoč bližnjemu, v duhu gesla naših prednikov: Za brata brat, ko kliče rog, pomagat pojde z nami Bog. preberite več »
Slika članka
Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!
Več kot 201 centimeter ... Jasen, pameten in zbran pogled, jasni cilji – to je Barron Trump. Preprosto povedano – sin slovenske matere. preberite več »
Slika članka
Jure Ličen prvič postal očka - dobil Sofio
Radio se veseli! Dosegla jih je namreč vesela novica, ki je obarvala dan z neizmerno radostjo in srečo. Jure Ličen, dolgoletni in priljubljeni radijski voditelj, ki nas je dolga leta zjutraj budil z vedrim glasom in pozitivno energijo, je prvič postal oče. Rodila se mu je čudovita hčerkica Sofia, ki je s svojim prihodom na svet zamujala več kot teden dni. Kljub temu, da je mala princeska nestrpno pričakovanje podaljšala za nekaj dni, je njeno rojstvo prineslo neizmerno veselje in ljubezen, ki je preplavila srca vseh, ki so del tega čudovitega življenjskega dogodka. Jure, ki je zdaj voditelj popoldanskega programa z naslovom V ritmu pozitive, je bil ob rojstvu ob svoji partnerki Lari in ji nudil vso potrebno podporo. preberite več »
Slika članka
DL: Posavske ''kabinetke''
Tradicionalno srečanje posavskih županov z novinarji je priložnost tudi za srečanje strokovnih sodelavk v kabinetih županov. S svojo trdno podporo in z zavezanostjo h kakovostni komunikaciji tako skupaj ustvarjajo močno mrežo, ki krepi delovanje posavskih občin. Vsakoletno sproščeno srečanje je priložnost tudi za krepitev zaupanja in sodelovanja ter za izmenjavo praktičnih nasvetov in idej. Na Mestni občini Krško in Občini Bistrica sta v kabinetu župana po dve zaposleni, na brežiški in sevniški občini po tri, v kabinetih županov občin Radeče in Kostanjevica pa po ena strokovna sodelavka, ki so hkrati tudi pomembna podpora delu novinark in novinarjev. preberite več »
Slika članka
11. Krkin teden humanosti in prostovoljstva: Radi smo Krkini prostovoljci
Ker je treba pomagati. Ker je preveč stisk, Ker je preveč pomanjkanja najosnovnejših dobrin. Ker lahko nekomu polepšamo dan. Tako Krkini prostovoljci odgovarjamo na vprašanje zakaj sodelujemo v dobrodelni akciji. Ne glede na razloge smo se različnih dejavnostih 11. Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva lotili z obilo dobre volje in iskreno željo pomagati. O prijetnem vzdušju in prijateljskih vezeh, ki smo jih v tem tednu spletli z mnogimi posamezniki, govorijo tudi posnetki in video z različnih lokacij. In medtem ko prebirate te vrstice, Krkini prostovoljci še naprej pišemo nove srčne zgodbe. preberite več »
Slika članka
MRFY: Future Idols
MRFY bodo vedno vaši idoli prihodnosti. preberite več »
Slika članka
Sodelovanje Avta Krka, RKS OZ Brežice in PP Brežice
Na dogodku 7. 5. 2024, ki je potekal v sklopu meseca krvodajalstva z Avto Krko, v prostorih poslovalnice Avto Krka, na naslovu Cesta svobode 31a, v Brežicah smo združili moči Avto Krka, Rdeči križ Slovenije Območna zbornica Brežice ter Policijska postaja Brežice. Na dogodku smo izobraževali in ozaveščali o pomembnih vidikih varnosti in zdravja v naši skupnosti. Z dogodkom pa smo želeli še bolj spodbuditi zaposlene, partnerje in širšo skupnost k sodelovanju in darovanju krvi, s čimer bomo skupaj reševali življenja in gradili bolj humano in sočutno družbo saj enostavna gesta darovanja krvi lahko reši življenje in pusti trajen pozitiven pečat v skupnosti. preberite več »
Slika članka
Kozjanski park pridobil Interrregov projekt za ohranjanje suhih travišč
Kozjanski park se je uspešno prijavil na INTERREG projekt Slovenija-Hrvaška z akronimom CarEX – »V skrbi za suhe travnike pomembne za biotsko pestrost« . preberite več »
Slika članka
V Krki ob jubileju gostili mednarodno priznanega pianista Alexandra Gadjieva
S torkovim koncertom smo se v farmacevtski družbi Krka na Krkinem kulturnem večeru znova poklonili umetnosti. V jubilejnem letu smo zaposlenim in njihovim družinskim članom ter prijateljem omogočili spremljanje vrhunskega klavirskega koncerta svetovno znanega pianista Alexandra Gadjieva, ki je poustvaril skladbe velikanov klasične glasbe – Chopina, Skrjabina, Beethovna in Musorgskega. preberite več »
Slika članka
10. Dneve slovenskega filma v Beogradu odpira Maja Weiss
V Jugoslovanski kinoteki v Beogradu  bodo od 10. do 14. maja  potekali  jubilejni  10. Dnevi slovenskega filma. preberite več »
Slika članka
Priljubljeni župnik na Dvoru
V sklopu praznovanja 70. letnice Kulturnega društva Dvor so na nedavnem literarnem večeru gostili priljubljenega župnika Martina Goloba. Večer nobenega udeleženca ni pustil ravnodušnega. preberite več »
Slika članka
Krvodajalska akcija za krajane Škocjana
Obveščamo vas, da bo Območno združenje Rdečega križa Novo mesto organiziralo krvodajalsko akcijo v občini Škocjan, in sicer v preberite več »

četrtek, 9. maj

Slika članka
Pionirjevci smo se zbrali
Nedavno smo se srečali delavci bivše Avtohiše Pionir. Avtohiša je bila del novomeškega podjetja Pionir, v njej so lahko opravili kompleten servis, saj smo imeli mehanično, kleparsko in ličarsko delavnico. Bili smo pooblaščeni servis za Zastavo, Renault in VW. Zaposlenih nas je bilo okrog sto. Nekateri so že pokojni. preberite več »
Slika članka
DL: Bojazen, da bo nov način zbiranja odpadkov prinesel več onesnaževanja narave
Janez K. je poklical iz Šentjerneja, kjer se je deležil sestanka občine in Komunale Novo mesto, ki so ga sklicali, da pojasnijo nov način ločenega zbiranja odpadkov od vrat do vrat. »Vsekakor pozdravljam to odločitev; pravzaprav me čudi, da smo v občini s tem čakali tako dolgo. V Kostanjevici na primer tako zbirajo smeti že nekaj let, a ni nobenih težav. Me pa čudi, koliko vprašanj in dilem se poraja pri nekaterih. Na drugi strani se jaz sprašujem, ali bodo gospodinjstva, ki bodo odložila več odpadkov, res tudi več plačala. To bi znalo imeti nasproten učinek, torej več smeti v grmovju, zato bi veljalo razmisliti tudi o tem,« meni bralec. preberite več »
Slika članka
Recept na preizkušnji: Senkine filane paprike
Imam prijateljico, Bosanko, ki odlično kuha in se večkrat prikaže na vratih s širokom nasmehom ter posodo nečesa slastno odličnega v rokah. Naneslo je, da so bile nekoč to s krompirjem polnjene pečene paprike, pri priči sem jih posvojila in zahtevala recept, potem si pa seveda nisem mogla kaj, da ga ne bi malce popravila po svoje. Kar pri meni skoraj vedno pomeni, da v zadevo vkomponiram še več kisle smetane. A kako se jim reče? Filane paprike, je skomignila, ampak to utegne biti malce zavajajoče, zato sem jih krstila po njej. preberite več »
Slika članka
Dragatuš in Suhor - opomina na strašno preteklost
V nedeljo, 5. maja, in v ponedeljek, 6. maja 2024, sta se v črnomaljski občini odvili dve spominski svečanosti, katerih smo se udeležili tudi člani Območnega združenja slovenskih častnikov Bela krajina v svečanih uniformah in s praporom združenja. preberite več »
Slika članka
VIDEO: Več glasbe, več sonca - DMP z novim singlom in filmsko zgodbo: X sonca
Novomeška skupina Društvo mrtvih pesnikov na vrhuncu letošnje pomladi v svet pošilja svežo dozo optimizma in sporoča slovenski publiki, da ji goriva in navdiha še ni zmanjkalo. Pred nami je novi singel in spremljajoči videospot X sonca , ki najavlja nadaljevanje glasbene in filmske zgodbe. preberite več »
Slika članka
Pohod na meddruštveno srečanje DU na Makute
Deževni dnevi v maju se kar nizajo in torkova napoved je bila obetavna, da izpeljemo pohod na tradicionalno srečanje DU Straža, Uršna sela in našega društva na Makutah, Uršna sela, pri balinišču. preberite več »
Slika članka
Aktualko glavna zvezda Slovenskega vikenda v Dalmaciji - Pet dni je žural in plesal
Preko prvomajskih praznikov se je v Biogradu na Moru kar pet dni odvijal Slovenski vikend. Prireditev je namenjena vsem, ki si želijo aktivnih počitnic ob morju, primerna je za vse družinske člane, programi potekajo več dni, vključujejo športne in družabne aktivnosti, ter glasbene in gastronomske večere. Pestro in zabavno je bilo tudi letos, nastopili so naši Modrijani, pa skupina Crvena jabuka, Tomislav Bralić in klapa Intrade, grupa Cambi, Dalmatino … preberite več »