Ko je Ana Roš Stojan prevzela vodenje restavracije Hiša Franko v Kobaridu, ni imela nobenih izkušenj s profesionalnim kuhanjem ali vodenjem restavracije.
Svetovno znani hrvaški zdravilec in bioterapevt Zdenko Domančić, ki je zadnja desetletja deloval v Sloveniji, nam je v preteklih intervjujih razodel številna spoznanja.
Začelo se je, ko sem spoznala, da je moje stanovanje moje zatočišče. Tam sem se počutila varno, sposobno, pametno. Želela sem si ljubimca in mislila sem, da sem ready.
Gotovo ste že zasledili kozmetične reklame, ki svarijo, da sladkor povzroča gubice. Pa to res drži ali gre zgolj za še eno strategijo lepotne industrije?
"Želela sem predvsem povedati zgodbo. Deliti z ljudmi, kaj se nam je dogajalo," uvodoma pove pisateljica, ki v prvencu Ćrtice piše o odraščanju v času izbrisa.
V najtežjih trenutkih ni obupala, temveč je vso energijo usmerila v to, da pomaga hčerki, tako kot je ničkolikokrat pomagala bolnikom in njihovim svojcem.