Tema: Bloudkova plaketa tudi za Koprčana Sama Maslešo

Na Brdu pri Kranju je potekala 59. podelitev Bloudkovih priznanj za leto 2023. Bloudkove nagrade, najvišja državna priznanja za šport, so letos prejeli smučarski skakalec Anže Lanišek za vrhunski mednarodni športni dosežek, trojica pa za življenjsko delo v športu, to so Janez Penca, Vojko Orel in Franc Ekar. Bloudkovo plaketo za pomemben prispevek k razvoju The post Bloudkova plaketa tudi za Koprčana Sama Maslešo appeared first on e-Kopercapodistria .
Danes, na dan obletnice rojstva Stanka Bloudka, je na Brdu pri Kranju potekala 59. podelitev Bloudkovih priznanj za leto 2023. Bloudkove nagrade so prejeli športnik Anže Lanišek in Janez Penca, Vojko Orel ter Franc Ekar za življenjsko delo v športu. Odbor je podelil tudi deset Bloudkovih plaket za različne pomembne prispevke k razvoju slovenskega športa.  […] The post Anže Lanišek prejemnik Bloudkove nagrade appeared first on modre novice .
Slika članka
Organizacijski odbor Maratona treh src prejel Bloudkovo plaketo
Na dan obletnice rojstva Stanka Bloudka, je na Brdu pri Kranju potekala 59. podelitev Bloudkovih priznanj za leto 2023. Bloudkove nagrade so prejeli športnik Anže Lanišek in Janez Penca, Vojko Orel ter Franc Ekar za življenjsko delo v športu. Odbor je podelil tudi deset Bloudkovih plaket za različne pomembne prispevke k razvoju slovenskega športa. Več na Vestnik.si