Vir: Modre novice

Evropska komisija je Sloveniji odobrila 100 milijonov evrov predplačila na podlagi vloge za nepovratna sredstva Solidarnostnega sklada EU po avgustovskih katastrofalnih poplavah. Nakazilo bo izvedeno v naslednjih dneh, je ministru za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksandru Jevšku sporočila evropska komisarka za kohezijo in reforme Elisa Ferreira. »To je odlična vest za Slovenijo ter za […] The post Sloveniji odobreno najvišje možno predplačilo appeared first on modre novice .
V letošnji sezoni je Calcit Water Polo iz Kamnika doživel preobrazbo v svoji članski ekipi, ki se je soočila s številnimi spremembami. Zaradi poplavljenega kamniškega bazena in strojnice so priprave potekale v domžalskem bazenu, ki jim ga je v znak solidarnosti ponudila sosednja občina. Ekipa je doživela številne spremembe. V Ljubljano je odšel reprezentačni vratar […] The post Calcit Water Polo letos v vseh selekcijah in v Alpski ligi appeared first on modre novice .

Včeraj

Na včerajšnji prireditvi v ljubljanskem Siti Teatru so predstavniki podjetja Oben-Auf, strokovnjaka za strehe, svojim poslovnim partnerjem predstavili spletni portal OA@, ki bo digitaliziral celotno poslovanje partnerjev podjetja, kar jim bo omogočilo, da čas porabijo za svoje dejansko delo, ne pa za ukvarjanje z administrativnimi deli, hkrati pa bodo preko portala na hiter in preprost […] The post Oben-Auf gradi prihodnost s portalom OA@ appeared first on modre novice .
V areni smo v nedeljo, 29. oktobra, ponudili razburljivo predstavo za javnost v športni dvorani Chiarbola. Šport in solidarnost sta bila v središču pobude “Balkan Tour for Agmen”, katero je promovirala savate ekipa Boxe Francese Trieste v podporo združenju Agmen FVG, ki podpira družine otrok, sprejetih na pediatrični onko hematološki oddelek v bolnišnici Burlo Garofalo. […]
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 1 uro in 34 minutami
V soboto, 25. novembra, je v telovadnici OŠ Šmartno v Tuhinju potekal nepozaben celovečerni koncert, na katerem so navduševali člani Godbe Tuhinjska dolina skupaj s prijatelji. Med nastopajočimi so bili tudi Mladinski pevski zbor Osnovne šole Šmartno v Tuhinju in vokalna skupina Adam Ravbar pod vodstvom glasbenega pedagoga Petra Pogačarja.  Atmosfera v telovadnici je prekipevala […] The post V Tuhinjski dolini so zazveneli zvoki godbe appeared first on modre novice .
Občina Mengeš in SGP Graditelj d.d. sta podpisala pogodbo o prostorski preureditvi OŠ Mengeš. Podpis pogodbe predstavlja prebojni korak pri reševanju dolgoletne prostorske stiske osrednje izobraževalne ustanove v občini Mengeš. Investicija v skupni vrednosti 8.170.340,00 EUR (z DDV). Pogodbo sta podpisala Bogo Ropotar, župan občine Mengeš (kot investitor), in Bojan Zorman, direktor gradbenega podjetja SGP […]
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 3 urami in 12 minutami
V četrtek, 30. novembra, bodo upokojenke in upokojenci prejeli višje pokojnine. Za 1,8 odstotka bodo višje tudi decembrske pokojnine. Z zvišanjem se najnižja pokojnina, ki jo prejema upravičenec s 40 leti pokojninske dobe brez dokupa, poveča na 700 evrov. Decembra bodo upokojenke in upokojenci prejeli zimski letni dodatek, januarja pa sledi 8,2 odstotna uskladitev pokojnin […] The post Novembra in decembra bodo pokojnine višje appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 4 urami in 19 minutami
V Knjižnici Domžale prirejajo pogovore s strokovnjaki v ciklu Dober večer, znanost. Gre za serijo dogodkov, kjer se s strokovnjaki pogovarjajo o aktualnih tematikah v povezavi z lokalnim okoljem. Obravnavajo različne teme, tokrat, 27. novembra, je pogovor tekel o vodah in njihovem vplivu na kakovost življenja. Pogovor je vodil raziskovalec z Instituta Jožef Stefan Marko […] The post V Knjižnici Domžale o vodi appeared first on modre novice .
ŠportRegionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 4 urami in 52 minutami
Odbojkarji Calcit Volleyja so v povratni tekmi prvega kroga pokala Challenge v gosteh izgubili s Projekt Varšavo z 0:3 (-17, -19, -19). Poljaki so bili boljši že v Kamniku, ko so zmagali s 3:0 (14, 23, 17). V soboto ob 20.15 čaka kamniške odbojkarje novo gostovanje, in sicer v enajstem krogu Sportklub prve odbojkarske lige, […] The post Projekt Varšava tudi v drugo premočna za Kamničane appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 5 urami in 54 minutami
V soboto in nedeljo 25. novembra 2023 in 26. novembra 2023 je 25 metrskem celjskem bazenu potekal Pokal mesta Celje 2023. Nastopilo je 305 tekmovalcev iz 23 slovenskih klubov in po en klub iz Bosne in Hercegovine in Avstrije. Za plavalni klub Calcit Kamnik je nastopilo sedem plavalcev pod vodstvom trenerja Mihe Potočnika. Nastopili so: … The post Nik Peterlin najboljši moški plavalec na Pokalu mesta Celje 2023 appeared first on domžalec.si .

sreda, 29. november

V nedeljo, 10. december, začne veljati nov vozni red v notranjem in mednarodnem prometu, zaradi sprememb, vezanih na investicijska in vzdrževalna dela na javni železniški infrastrukturi. Zaradi načrtovanih obsežnih investicijskih in vzdrževalnih del na infrastrukturi, predvsem zaradi del na ljubljanskem železniškem vozlišču, na projektu novega Potniškega centra Ljubljana in gradbenih del na zasavski progi, se […] The post Drugo decembrsko nedeljo začne veljati nov vozni red vlakov tudi na kamniški progi appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 1 uro in 4 minutami
V Društvu prijateljev mladine Kamnik (DPM Kamnik) nadaljujejo svoje začrtane aktivnosti. Leto 2023 je tudi z vidika pomoči potrebnim družinam in otrokom iz občine Kamnik zelo aktivno predvsem zaradi obsežnih poplav, ki so jih utrpeli v občini. Osrednje aktivnosti letošnjega leta so tako bile povezane s poplavami, ki so se v začetku meseca avgusta zgodile […] The post V Društvu prijateljev mladine Kamnik zaključujejo dobrodelno leto appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 2 urama in 36 minutami
Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v tretjem krogu skupine C v četrtek, ob 18. uri, v ljubljanski dvorani Tivoli gostile nemško ekipo Potsdam. Nemke so v prvem krogu v gosteh premagale poljski Grot Budowlani Lodž in doma izgubile s Fenerbahčejem, medtem ko so Kamničanke s Turkinjami ostale praznih rok v Carigradu, s Poljakinjami pa v Tivoliju. […] The post Najdič: Pot do zmage vodi preko odličnega servisa in sprejema appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDnevnikpred 2 dnevoma, 4 urami in 36 minutami
Slika članka
Svetniški skupini LRK in NSi podpisali koalicijsko pogodbo
V začetku tedna je bila med Listo LRK – Listo Renate Kosec in svetniško skupino Nova Slovenija – Krščanski demokrati (NSi) podpisana Koalicijska pogodba za mandatno obdobje 2022–2026.
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 5 urami in 58 minutami
V ponedeljek, 27. novembra 2023 je Plavalni klub Calcit Kamnik organiziral že 11. Medvedkov pokal, ki je potekal v bazenu zavoda CIRIUS. Medvedkov pokal je namenjen najmlajšim plavalcem naše plavalne šole, katero vodita Jan Uršič in Žiga Škrjanc. Tekma poteka ob spremljavi njihovih trenerjev, s pravimi sodniki in merilci časa. Tako mladi plavalci lahko prvič doživijo čar prave tekme, saj … The post 11. Medvedkov pokal plavalnega kluba Calcit Kamnik appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 9 urami in 17 minutami
V nedeljo je Domu kulture Kamnik potekalo srečanje Bošnjakov, ki živijo v Sloveniji, a imajo korenine v Sandžaku, pokrajini v jugozahodni Srbiji in severovzhodni Črni gori, kjer večinsko živijo Bošnjaki. Obiskovalci v nabito polni dvorani so lahko uživali v sproščenem večeru, polnem plesa in petja. Kulturno prireditev so organizirali člani Kulturnega športnega društva Sandžak, ki […] The post Iz roda v rod: predstavitev bošnjaške kulture appeared first on modre novice .

torek, 28. november

Občina Domžale vnaša v svoj javni prostor prve elemente trajnostne mobilnosti, začeli bodo z zagotovitvijo koles. V sredo, 15. novembra, sta županja Občine Domžale mag. Renata Kosec in Miha Hrženjak, direktor podjetja MM Ibis d.o.o., slovesno podpisala pogodbo o vzpostavitvi sistema izposoje koles v občini. V novembru si je vodstvo ogledalo tudi predstavitve idejnih rešitev […] The post V Domžalah postavljeni temelji za center trajnostne mobilnosti appeared first on modre novice .
V Domžalah so začeli z ureditvijo pasjega igrišča, ki bo svoj prostor dobilo ob rekreacijski poti v bližini kolesarskega poligona na Viru. Glavni namen izvedbe investicije je priskrbeti občanom in njihovim psom večji ograjen prostor za socializacijo psov z drugimi psi in njihovimi lastniki, kakor tudi za varno in sproščeno igro štirinožcev. Zakon o zaščiti […] The post V Domžalah bodo psi imeli svoje igrišče appeared first on modre novice .
Hladen nedeljski večer je ogrel rumenosrčna srca. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je na zadnji tekmi pred zimskim tekmovalnim premorom ugnala ŽNK Ljubljano. Radomljanke posesti žoge v prvem polčasu niso nadgradile še s priložnostmi, trikrat pa so zapretile Ljubljančanke. Kot prva je bila v 15. minuti nevarna Mirjam Kastelec, a se Nuša Vidrih ni pustila […] The post Radomljanke pred zimskim premorom z golom Jone Javorič ugnale Ljubljano appeared first on modre novice .

ponedeljek, 27. november

Letos mineva 140 let od rojstva ščetarskega mojstra in ljubiteljskega fotografa Petra Nagliča iz Šmarce. Ob tej priložnosti je njegov vnuk Matjaž Šporar pripravil razstavo, ki trenutno gostuje v Galeriji Dika in je bolj kot fotografska razstava umetniška. Za njeno pripravo se je povezal z več kot 30 umetniki, ki so Nagličeve fotografije poustvarili s […] The post Fotografska in slikarska umetnost sta si podali roke v spomin na Petra Nagliča appeared first on modre novice .