Vir: Modre novice

Od leta 1999 Zavod Republike Slovenije za šolstvo podeljuje posameznikom, skupinam ali institucijam priznanja Blaža Kumerdeja za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo. Priznanje Blaža Kumerdeja se podeljuje za izjemne  dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno izobraževalno prakso. To prestižno priznanje je […] The post Osnovna šola Šmartno v Tuhinju prejela priznanje Blaža Kumerdeja appeared first on modre novice .
Občini Kamnik in Domžale sta skupaj z ostalimi 40 slovenskimi občinami s strani Slovenske filantropije spet prejeli naziv Prostovoljstvu prijazna občina. Na Občini Domžale so priznanje prejeli za  financiranje prostovoljskih organizacij, zagotavljanje sredstev za delo mentorjev prostovoljcev, aktivno sodelovanje pri prostovoljskih akcijah in zahvalo prostovoljcem. Na Občini Kamnik pa so se priznanja razveselili, ker verjamejo […] The post Kamnik in Domžale sta prostovoljstvu prijazni občini appeared first on modre novice .
Gospodarstvo je gonilna sila vsake občine, zato je sodelovanje med podjetniki in občinami ključnega pomena. Tega se zavedajo tudi na Občini Mengeš, zato so prejšnji teden organizirali gospodarski forum, kjer so se podjetniki srečali s predstavniki občine in z Rokom Pavlinom, direktorjem Zbornice Osrednjeslovenske regije. Med seboj so si izmenjali mnenja in podjetniške izkušnje. »Namen […] The post V Mengšu delajo za dobro sodelovanju s podjetniki appeared first on modre novice .
Lani so občino Mengeš prizadele hude poplave, ki so povzročile za več kot 20 milijonov škode, letos pa so zaradi srečnega dobitnika, ki je zadel dobitek v igri Eurojackpot in prihaja iz Mengša, na svoj račun dobili 9.100.000 milijonov evrov, kar je približno 700.000 evrov več, kot je letni proračun občine, zato ni čudno, da […] The post Sreča je objela občino Mengeš appeared first on modre novice .
Si končal/a  srednjo šolo ekonomske ali druge smeri in bi se rad/a zaposlila? Bi rad/a svoje znanje uporabila v praksi in se učila od tržnikov, ki so v Kamniku orali ledino prodaje oglasov? Rad/a govoriš in spoznavaš nove ljudi na terenu? Rad/a smučaš in svoje znanje o najljubših smučiščih deliš z drugimi? Če si vsaj […] The post Pridruži se nam appeared first on modre novice .
Čeprav je po izobrazbi grafična oblikovalka in veliko dela tudi v stroki, je že kmalu po zaključku študija čisto po naključju dobila laserski stroj, hkrati s tem pa so začeli nastajati prvi izdelki. Začetki so bili sicer težki, se spominja Klara Jurkovič, a danes njeni izdelki, večinoma leseni, čeprav ustvarja tudi iz pleksi stekla, usnja […] The post Svoj umetniški izraz je našla v lesu appeared first on modre novice .
Pretekli konec tedna se je na dirkališču Grobnik nad Rijeko pričelo prvenstvo Alpe Adria, na katerem so nastopili tudi člani nove ekipe AC1 Racing: Marko Jerman SuperStock1000 (Yamaha R1), Marko Košuljandić Superbike (Ducati V4R) ter 16-letni Lucijčan Etien Kantar Božič SuperSport600 (Triumph Daytona 675). Dirkaški konec tedna se je pričel v petek s prostimi treningi, … The post Jerman slavil dve zmagi in rekord steze appeared first on domžalec.si .

Včeraj

ŠportRegionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 1 uro in 51 minutami
V soboto bo v OŠ Moste pri Komendi potekala 4-urna delavnica samoobrambe, ki bo potekala v soboto, 1. junija, v telovadnici OŠ Moste pri Komendi, in sicer od 9.30 do 13.30 z vmesnim krajšim odmorom. Na tej edinstveni delavnici bodo udeleženci pridobili diplomo za osnovno usposabljanje za samoobrambo 1. stopnje. Poleg tega se bodo naučili […] The post V soboto delavnica samoobrambe appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 2 urama in 59 minutami
S programom po metodi Louise Hay predelamo strahove in bolečine ter poiščemo vzroke, zakaj smo se znašli na določenem mestu. Dobimo znanje, razumevanje in smernice, ki nas vodijo k izpolnjenemu in mirnemu življenju. Licencirana coachinja po programu Heal Your Life® je tudi Domžalčanka Petra Arnež Mohorič, ki jo je knjiga Louise Hay Življenje je tvoje […] The post Ko se ne bojimo, se življenje odpre appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 4 urami in 42 minutami
Včeraj sta varuh človekovih pravic Peter Svetina, ki je predstavnik ljudstva in institucije, ki varuje človekove pravice, in domžalska županja Renata Kosec uradno odprla varuhov kotiček. Ta je namenjen vsem državljankam in državljanom, ki menijo, da so jim bile kršene človekove pravice ali temeljne svoboščine ali kakšna druga krivica, nepravilnost. Županja je izpostavila projekt prenove […] The post Odprt Varuhov kotiček v Domžalah appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 7 urami in 19 minutami
Na portalu Vse bo v redu poteka glasovanje za naj planinsko pot 2024. Le-ta je del akcije Očistimo naše gore, s katero Zavarovalnica Triglav skrbi za varnejši obisk gora. V izboru je šest planinskih poti, ki so bile uničene v lanskih katastrofalnih poplavah. Med njimi je tudi naša Koželjeva pot. »Koželjeva pot ob Kamniški Bistrici […] The post Glasujmo za naj planinsko pot 2024, glasujmo za Koželjevo pot appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 7 urami in 26 minutami
Na sončno nedeljo, 19. maja, se je v Češminovem parku v Domžalah zbralo 217 ljubiteljev klasičnih motorjev in uglajene kulture na dobrodelnem dogodku Distinguished Gentleman’s Ride 2024. Na dobrodelni vožnji, ki je v Sloveniji potekala v organizaciji Društva Brkonja in ob podpori Občine Domžale, sta vse zbrane pozdravila županja mag. Renata Kosec in podžupan Borut […] The post Dobrodelna vožnja motoristov z najštevilnejšo udeležbo doslej appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Koroška in ŠaleškaNaš časpred 1 dnem, 11 urami in 36 minutami
Ob nespremenjenih trošarinah bodo najvišje dovoljene drobnoprodajne cene bencina, dizla in kurilnega olja od danes do vključno ponedeljka, 3. junija 2024, znašale 1,495 evra za... The post Od danes nižje cene bencina, dizla in kurilnega olja appeared first on Novice: Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki - Naš čas .

ponedeljek, 20. maj

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 2 urama in 34 minutami
Ko govorimo o ljubezni, je ta lahko pojmovana na različne načine. Gre za pristno, neomadeževano, edinstveno čustvovanje, ki ga izražamo v različnih oblikah, pri tem pa uporabljamo različne pristope. Lahko je govora o ljubezni do osebe, do katere čutimo globoko naklonjenost. Morda ciljamo na ljubezen do družine, morebiti se dotikamo ljubezni do bližnjega, denimo prijatelja, […] The post Ljubezen do domačega kraja je večna appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 3 urami in 18 minutami
Borut Peršolja je zakladnica znanja o naravni in kulturni dediščini Velike planine. Tja je zahajal že kot otrok, skupaj z ženo je tam vrsto let prirejal otroške gorniške tabore. Kot geograf izostreno opazuje različne prvine pokrajine, ki jih je kot avtor učne poti Po stopinjah pastirjev predstavil obiskovalcem. Pred začetkom poletne sezone je z nami […] The post Naravovarstvenikov pogled na Veliko planino appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 4 urami in 48 minutami
Domžale, tretja najbolj razvita občina v državi, so bile nekdaj znane kot obrtniško in podjetniško mesto in še vedno imamo uspešne zgodbe, tudi z dolgo družinsko tradicijo, ter nove zgodbe z novimi inovativnimi idejami, ki sledijo trendu časa in povpraševanja. Uspešni smo v sektorju trgovine, distribucije, transporta in proizvodnje. V občini je nekaj največjih podjetij v […] The post Podjetne Domžale appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 5 urami in 1 minuto
Vaterpolo sodi med enega najbolj zahtevnih športov, vendar je primeren prav za vse. Treningi izjemno dobro vplivajo na razvoj otroka, predvsem na motoriko. Otroci razvijajo tudi moč, hitrost in vzdržljivost. Voda pa tudi pozitivno vpliva na počutje, saj gibanje v vodi sprošča. Na treningih bodo vaši otroci spoznali nove prijatelje, z ekipo pa bodo potovali […] The post Vaterpolo vpliva pozitivno na razvoj vašega otroka appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 5 urami in 8 minutami
Zaradi sanacije vozišča in plazu je od ponedeljka od 7. ure do petka do 15. ure do 24. junija zaprta cesta Podlom-Kranjski Rak. Obvoz je urejen po državnih cestah na relaciji Podlom–Gornji Grad–Radmirje–Ljubno ob Savinji–Luče–Podvolovljek in obratno. The post Zapora ceste Podlom–Kranjski Rak appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaKulturaDomžalske novicepred 2 dnevoma, 6 urami in 26 minutami
Simon Zorman iz Šmarce je tudi letos organiziral dobrodelno prireditev z naslovom Z roko v roki, ki je potekala v soboto, 18. maja 2024, v Šmarci. Zbrani prostovoljni prispevki bodo namenjeni akciji Deželak Junak, doborodelnemu druženju pa se je pridružil tudi župan Matej Slapar. Dogajanje se je začelo se bo ob 10.30 s predstavo Muca Copatarica v izvedbi gledališke […]
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 7 urami in 4 minutami
Potovanja nam dajejo možnost, da se odmaknemo od ponorelega sveta in od vsakdanjih problemov, da spet zadihamo s polnimi pljuči. Ponujajo nam priložnost, da se ponovno povežemo s seboj in s svojimi najbližjimi ter da se zavemo, da je življenje preprosto lepo. A potovanja zahtevajo veliko priprav in znajo biti tudi stresna, zato so tu […] The post Zakaj potovati s turistično agencijo? appeared first on modre novice .