Vir: Modre novice

ponedeljek, 19. februar

Člani Savate Kluba Domžale smo se v soboto, 27. januarja 2024, udeležili tradicionalnega odprtega Savate prvenstva v Budimpešti in tako odprli sezono mednarodnih savate tekmovanj v letu 2024. Klub so zastopali: predsednik kluba in trener Bojan Rusjan, tekmovalci: Lili Lukežič, Stefan Vukovič, Žana Kotnik, spremljevalci in pomočniki: Kaja Kotnik, Anej Lapanja, Antonio Marinović ter novinki: … The post Savate klub Domžale, 11. odprto savate prvenstvo v Budimpešti appeared first on domžalec.si .
V soboto, 10. februarja 2024, so se mladi borci iz Judo Kluba Ippon Kamnik odpravili na prestižno mednarodno tekmovanje Zrinski Open v Čakovcu na Hrvaškem. Kljub močni konkurenci so dosegli izjemne rezultate in se lahko ponosno pohvalijo z odličnimi dosežki. V dopoldanskem delu tekmovanja so v kategoriji U12 mlajši dečki nastopila dva naša predstavnika, Martin … The post Odlični dosežki mladih borcev na mednarodnem tekmovanju Zrinski Open v Čakovcu appeared first on domžalec.si .
V soboto, 10. februarja 2024, se je ekipa mlajših kadetov U16 Judo kluba Ippon Kamnik udeležila uradnega pokala za slovenski judo v Lendavi. Na tem prestižnem tekmovanju je sodelovalo 236 tekmovalcev iz 43 klubov in kar petih držav. Na tatamiju je stopilo osem predstavnikov Judo kluba Ippon Kamnik, ki so po končanem uradnem delu tekmovanja … The post Uspehi Judo Kluba Ippon Kamnik na Pokalu Lendave appeared first on domžalec.si .

nedelja, 18. februar

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Fužinar SijhMetal s 3:0 (18, 17, 16). V četrtek, 22. februarja, bodo Kamničani, ob 19. uri, v četrtfinalu pokala Slovenije gostovali v Kanalu, v domačem prvenstvu pa jih dva dni pozneje čaka gostovanje v Murski Soboti pri Panviti Pomgradu. … The post Tudi v domačem prvenstvu nadaljevali zmagoviti niz iz Zagreba appeared first on domžalec.si .
Odbojkarice Calcit Volleyja so v desetem krogu modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale s 3:0 (21, 22, 18). Tudi v četrtek, 22. februarja, bodo morala Kamničanke še enkrat v Mariboru, ko se bodo v osmini finala pokala Slovenije pomerile z drugo ekipo Nove KBM Branika. Tekma bo ob 18. uri … The post Kamničanke v končnico državnega prvenstva brez poraza appeared first on domžalec.si .

sobota, 17. februar

V Italijanski pokrajini Furlaniji – Julijski krajini, tik ob meji, leži družinam prijazno smučišče Trbiž – Višarje, ki je primerno tudi za zahtevnejše smučarje. Pripravili so tudi proge za najmlajše smučarje in popolne začetnike, na vzhodnem delu smučišča je namreč postavljenih več trakov. Smučišče na 24 kilometrov prog ponuja spektakularne razglede, bogato gostinsko ponudbo in […] The post Na smučišču Trbiž /Višarje za svoj denar dobite več appeared first on modre novice .
V četrtek so v domžalskem Centru za mlade odprli razstavo Anje Kosmač z naslovom Skriti kotički sveta. Na razstavi so predstavljene fotografije iz njenih številnih potovanj, kjer jo je vedno spremljal njen zvesti kompanjon, fotoaparat, ki ji je bil tako rekoč položen že v zibelko, saj prihaja iz družine Kosmačev, ki že več kot 50 […] The post Skriti kotički sveta skozi objektiv Anje Kosmač appeared first on modre novice .
Lani je minilo 140 let od rojstva ščetarskega mojstra in ljubiteljskega fotografa Petra Nagliča iz Šmarce. Ob tej priložnosti je njegov vnuk Matjaž Šporar pripravil razstavo fotografij njegovega deda in umetniških del, ki so jih prispevali znani slovenski umetniki. O tej razstavi smo že poročali, ko je novembra lani gostovala v kamniški galeriji Dika. Petra […] The post Navdih preteklosti tudi v Domžalah appeared first on modre novice .

petek, 16. februar

Slika članka
Novi občinski svetnik
Na četrtkovi seji občinskega sveta občine Komenda so se svetniki seznanili z nepreklicnim odstopom svetnika Antona Smrekarja, člana Liste Majde Ravnikar. Na podlagi volilnega izida bi morala njegov položaj zasesti Špelca Mikelj, ki pa se je vstopu v...
Zmagovalec 18. Festivala gorniškega filma je francoski film Hamida Sardarja Mongolija: Dolina medvedov, ki ga odlikujeta odličen scenarij in lepa pripoved, ki daje misliti, brez nepotrebnega moraliziranja. Poleg glavne nagrade mesta Domžale je festivalska žirija med 35 filmi v tekmovalnem programu nagradila tudi najboljše v posameznih kategorijah: najboljši alpinistični film je Transcendenca, najboljši plezalni Plezanje […] The post Francoski film Mongolija: Dolina medvedov zmagovalec 18. FGF appeared first on modre novice .
Danes so še uradno odprli novo šestsedežnico Šimnovec na Veliki planini, ki sicer obratuje že od lanskega decembra. Da nova pridobitev predstavlja nov zagon in je primer dobrega sodelovanja med Občino Kamnik, skupščino, nadzornim svetom in vodstvom podjetja Velika planina ter prejšnje vlade s sedanjo, je ob odprtju poudaril kamniški župan Matej Slapar. Postopek pridobivanja […] The post Sedežnica pomeni nov zagon za Veliko planino appeared first on modre novice .
Včeraj je v Kamniku in Komendi odjeknila novica, da je vlada sprejela uredbo o programih storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja za leto 2024, na podlagi katere se bo preoblikovala tudi mreža nujne medicinske pomoči in bodo vzpostavljeni satelitski urgentni centri, med katerimi pa ni predviden takšen center v zdravstvenem domu Kamnik, kar pomeni, da bo več […] The post Ne bomo dovolili, da nam vzamejo nujno medicinsko pomoč v Kamniku! appeared first on modre novice .
Že odkar z ekipo Modrih novic hodimo na raziskovanje smučišč po naši bližnji soseščini, nas navdušujejo Dolomiti. Ko jih boste enkrat obiskali, se boste preprosto želeli vrniti. Tokrat smo čar Dolomitov iskali in ga tudi našli v Alta Badii, ki leži v osrčju južnotirolskih Dolomitov, gorstva, ki je bilo leta 2009 uvrščeno na Unescov seznam […] The post Alta Badia: raj za smučarske zasanjake appeared first on modre novice .
Zagreb, Kamnik – Odbojkarji Calcita Volleyja so na svoji prvi tekmi zadnjega turnirja rednega dela srednjeevropske lige v Zagrebu s 3 : 1 premagali madžarsko ekipo MAV Flore-Foxconn. Včeraj so Kamničani igrali še z domačo Mladostjo, do konca...
Na Veliki planini bodo danes obeležili uradno odprtje nove šestsedežnice, predstavili nove aktivnosti in doživetja za vse generacije. Predstavitev novih aktivnosti in animacija za otroke bo od 14. do 16. ure ob zgornji postaji nihalke in v njeni neposredni bližini. Nato bo sledila zabava in koncert z glasbeno skupino Čuki. Le na dan dogodka bodo veljale promocijske […] The post Danes uradno odprtje nove šestsedežnice appeared first on modre novice .

četrtek, 15. februar

Slika članka
Voda se vrača v Homško Mlinščico
Potem ko je avgusta lani ob katastrofalnih poplavah Kamniška Bistrica spremenila strugo in tako zaprla dovod vode, je struga Homške Mlinščice postala suha. V teh dneh pa se voda postopoma vrača vanjo. Lani je Občina Domžale za čiščenje naplavin na...
Vstop v digitalno dobo je prinesel s seboj revolucijo v načinu, kako komuniciramo, se učimo in zabavamo. Zasloni, kot so pametni telefoni, tablice, prenosniki in televizorji, so postali nepogrešljiv del našega vsakdana. Vendar pa je ključno, da se zavedamo vpliva, ki ga imajo naše digitalne naprave na naše zdravje in dobro počutje. Obstaja nekaj ključnih […] The post Vodič za varno uporabo zaslonov appeared first on modre novice .
Na Občini Domžale so izdali zimski bilten s predlogi za počitniške aktivnosti za otroke. Na enem mestu so zbrane številne športne in kulturne aktivnosti ter tečaji. Center za mlade Domžale tudi letos pripravlja celotedenski program, lahko se odpravite na ogled Pravljičnega Šumberka in Vilinskega Homca ali na mestno drsališče. V Kulturnem domu Franca Bernika bodo […] The post Zimske počitnice v občini Domžale appeared first on modre novice .
“Imate kaj za pusta hrusta,” je odmevalo na pustni torek na tradicionalnem Kamniškem karnevalu, na katerem so se pustne maškare sprehodile skozi ožje mestno središče. V pisani povorki, kjer so sodelovali tudi našemljeni člani Mestne godbe Kamnik in Društva kamniških mažoretk Veronika, so se pustne šeme vseh oblik in velikosti vile čez Šutno proti Glavnemu trgu, […] The post Adijo zima, pozdravljena pomlad v Kamniku appeared first on modre novice .
Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale GEN-I Volley s 3:0 (12, 20, 19). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 17. februarja, ob 18. uri v Mariboru igrale z domačo Novo KBM Branikom. Novogoriške odbojkarice so bile do zdaj edine, ki so Kamničankam v […] The post Novogoričankam vrnile za izgubljeno točko appeared first on modre novice .