Vir: Modre novice

Kraljica športa pod okriljem atletskega kluba je v Domžalah prisotna že več kot 45 let. Klub se je v zadnjih letih tako rezultatsko kot številčno okrepil, na trdnih temeljih, ki so jih postavili ustanovitelji daljnega leta 1978, pa še danes mladim generacijam v Domžalah in okolici predajajo vrednote: trdo delo, disciplina, spoštovanje, zdrav življenjski slog […] The post V koraku z najboljšimi – že 45 let appeared first on modre novice .

Včeraj

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 6 urami in 51 minutami
Februarja so v Menačenkovi domačiji v Domžalah odprli razstavo vezenin domžalskih vezilj, naslovljeno Vez(enine) ljubezni. Večer je povezovala višja kustosinja Katarina Rus Krušelj, ki je skupaj z Romanom Kosom razstavo, bo za ogled na voljo do vključno 16. marca, tudi postavila. Ogledali smo si kar 71 edinstvenih izdelkov, ustvarjenih s tehniko belega veza (rišeljeja), ki […] The post Vez(enine) ljubezni: domžalske vezilje se predstavijo appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 12 urami in 21 minutami
General, strateg, borec za severno mejo, pesnik, razumnik, intelektualec, predvsem pa vizionar, vse to je bil Rudolf Maister, ki se je rodil v 29. marca 1874 v Kamniku in tu preživel tudi prva leta svojega življenja. Letos mineva 150 let od rojstva in 90 let od smrti tega velikega Slovenca, zato je Vlada Republike Slovenije […] The post V Maistrovem mestu smo ponosni na rojaka, ki povezuje Slovence appeared first on modre novice .
Pomembna skupina naših občank in občanov so mladi med 15. in 29. letom. Predstavljajo 15 odstotkov prebivalcev domžalske občine. V lokalno skupnost vnašajo spremembe, nove ideje, a tudi nove potrebe, ki zahtevajo primeren odziv. Mladi so namreč bodoči nosilci nadaljnjega razvoja, zato si preko različnih programov, aktivnosti in podpornih skupin, pa tudi s ponudbo prostorov, […] The post Domžale so tudi občina mladih appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 13 urami in 47 minutami
V občini Komenda pripravljajo strateški načrt razvoja za naslednjih deset let. V sodelovanju z občani, ključnimi gospodarskimi, družbenimi in prostorskimi deležniki bodo opredelili smer in vizijo razvoja občine, določili prioritete in ključne ukrepe. Prvi korak v tem procesu je bilo ugotoviti stanje in uskladiti poglede na razvojne izzive in potenciale, svoje mnenje so lahko preko […] The post Občani Komende si najbolj želijo suhega zadrževalnika appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 14 urami in 16 minutami
Vseh opravljenih pregledov v ambulanti za bolezni dojk v ZD Domžale je bilo 2.084, od tega prvih 1.018. Na pregledu je bilo 1.843 žensk in 21 moških. Opravljenih je bilo 5 preventivnih in 2.079 kurativnih pregledov, od tega 737 mamografij in 410 UZ dojk. Odkritih je bilo 13 novih primerov karcinoma dojk, vsi pacienti so bili napoteni na nadaljnje zdravljenje […] The post Opravljenih je bilo več kot 2000 pregledov dojk appeared first on modre novice .
ŠportRegionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 14 urami in 42 minutami
Reprezentančni odmor, med katerim sicer ne bosta počivala ponosna novopečena članska reprezentanta Slovenije Tibor Mirtič in Finec Perttu Blomgren, so pri Kansai Heliosu izkoristili za združene treninge članske in mladih selekcij, kjer bodo močno konkurenco preizkusili tisti najbolj obetavni. Je pa premor tudi priložnost za kratek vpogled v klubsko zakulisje. Kot zanimivost tokrat predstavljamo dva klubska […] The post Košarkarja Bernard in Janža imata skrite talente appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 14 urami in 43 minutami
Lani so v občini Kamnik iskali in tudi našli stara hišna imena za krajevne skupnosti Pšajnovica, Špitalič in Tuhinj. V zgoraj naštetih treh krajevnih skupnostih je bilo zabeleženo 301 staro hišno ime, 174 lastnikov pa se je odločilo za označitev domačije z lončeno tablo. Leta 2022 so bile raziskane krajevne skupnosti Kamniška Bistrica, Motnik, Šmartno v Tuhinju in Tunjice. […] The post Končano zbiranja hišnih imen v naseljih Pšajnovica, Špitalič in Tuhinj appeared first on modre novice .

četrtek, 22. februar

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 7 urami in 8 minutami
Včeraj so se predstavniki Agencije za okolje srečali s predstavniki občin v porečju Srednje Save, kamor spadajo tudi modronovične občine. Ogledali so si dela na terenu, ki potekajo in se pogovorili o nadaljnjih delih. »Namen srečanje je bilo nadgraditi komunikacijo z občinami in aktivno vključiti občine v pripravo plana na vodotokih v letih 2024 in […] The post Načrt za izvedbo ukrepov bo pripravljen do konca marca appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 9 urami in 19 minutami
Pri podjetju Jeles se specializirajo za prodajo materialov, namenjenih mizarstvu in širši lesni industriji. Že vse od leta 1989 navdušujejo s kakovostjo materialov, v letu 2018 so odprli tudi nove proizvodne prostore in moderno skladišče v komendski industrijski coni (Pod hrasti 21). Ukvarjajo se s  proizvodnjo in spajanjem furnirja. Tržijo naraven in umetno pridelan furnir (fine-line […] The post Postanite del ekipe podjetja Jeles appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 13 urami in 7 minutami
Toplejše vreme je prebudilo dvoživke, ki se iz svojih zatočišč ob večerih začnejo odpravljati na tradicionalna mrestišča, kjer odložijo jajčeca. Pri tem velikokrat prečkajo prometno cesto, kjer so lahka tarča voznikov. Zato se vsako leto na začetku spomladi po vsej Sloveniji – tudi v modronovičnih občinah – organizirajo skupine prostovoljcev, ki dvoživke prenesejo čez cesto. […] The post <strong>Po modronovičnih občinah se začenja žabja svatba</strong> appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 13 urami in 33 minutami
Včasih se v življenju ponudi priložnost, ki jo velja zagrabiti z obema rokama, a trenutek enostavno ni pravi, zato jo izpustimo. Čeprav pogosto slišimo, da se zamujena priložnost ne vrne, to ni vedno res. Tako so v družbi GEN-I, sledeč ciljem zelene prihodnosti, kot prvi v Sloveniji pripravili edinstveno možnost za vse tiste, ki lani […] The post Investicija v samooskrbo je še vedno donosna! appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 13 urami in 48 minutami
Na meji med Salžburško in Koroško leži smučišče Katschberg, ki nas navdušuje že leta. Z 80 kilometri prog je ravno prav veliko, da utrudimo noge, a ravno prav majhno, da ga lahko dodobra spoznamo v enem dnevu. Smučišče je primerno tako za začetnike kot tudi profesionalce. Ves čas smučanja nas opazujejo modri srčki, maskota smučišča, […] The post Katschberg: srčno smučišče appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 15 urami in 41 minutami
Kamnik-Schlenk d.o.o. smo uspešno kamniško podjetje, ki je del mednarodne skupine SCHLENK SE s sedežem v Nemčiji. Ukvarjamo se s proizvodnjo in trgovino kovinskih pigmentov. Trenutno zaradi upokojevanja naših dolgoletnih sodelavcev iščemo sodelavce na naslednjem delovnem mestu: OPERATER BO  m/ž   Kaj od vas pričakujemo? Kakšne bodo vaše naloge? Katere bonitete vam nudimo? Kratek življenjepis […] The post Uspešno kamniško podjetje zaposluje nove sodelavce! Preverite pogoje in se prijavite appeared first on modre novice .
ŠportRegionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 2 dnevoma, 16 urami in 4 minutami
Circuit Ricardo Tormo (Valencia, Španija), prizorišče dirk Moto GP je proga, ki si jo je za prvi del zimskih priprav izbrala ekipa AC1 Racing. Na tej progi so Marko Jerman, Marko Košuljandić in Etien Kantar Božič trenirali od 6. do 8. februarja. Drugi del treningov so opravili na dirkališču Circuito de Cartagena od 10. do 13. februarja. »S prvim delom treningov […] The post Jerman optimističen pred začetkom sezone appeared first on modre novice .

sreda, 21. februar

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije, kamor spadajo tudi modronovične občine, je objavila razpis Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji (PONI LUR). Namenjen je vsem, ki že imate podjetniško idejo in željo po samostojni poti, a vam manjkajo znanja in izkušnje.  Prijave so možne do 25.marca, udeleženci pa bodo v projekt vključeni predvidoma s […] The post Prijavite se na razpis za razvoj podjetniške ideje appeared first on modre novice .
Pred 19-letno kamniško teniško igralko Ano Lanišek je verjetno najpomembnejša sezona v karieri. Serijska zmagovalka državnih prvenstev v starostnih kategorijah do 12, 14, 16 in 18 let se bo letos v celoti posvetila igranju v najvišji konkurenci, nastopila bo na seriji mednarodnih profesionalnih tekmovanj, na katerih se bo skušala uvrstiti na lestvico WTA.  Teniška zveza […]
Na lokalni cesti Zaboršt – Ihan, v križišču z javno potjo Prelog – Zaboršt in javno potjo Stara cesta bo med 19. februarjem in 13. marcem bo v trajanju sedem dni, potekala delna zapora ceste, od 8. do 16. ure, zaradi dograditve komunalnega omrežja – kanalizacije. Na cesti priporočamo previdnost. The post Spremenjen prometni režim na cesti Zaboršt–Ihan appeared first on modre novice .
pSreda in četrtek sta v tem tednu rezervirana za pokalno tekmovanje. Pred odbojkaricami so tekme osmine finala, odbojkarji bodo igrali četrtfinalne obračune. Od treh ekip Calcit Volleyja bo prva igrala druga ženska ekipa, ki bo v sredo, ob 18. uri, gostila Ankaran, dan pozneje pa prvo ekipo v Draš centru v Mariboru čaka tekma z […] The post Pokalne tekme začenjajo varovanke Tjaše Gazda appeared first on modre novice .
Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v končnico sezone krenili v okrepljeni postavi. V moštvo se po težki poškodbi vrača reprezentančni sprejemalec Jan Klobučar. Kamniška zasedba bo lov na tri lovorike sezone začela z dodatno močjo na mestu sprejemalca. Po rehabilitaciji kolena – poškodba ga je z odbojkarskih igrišč oddaljila za skoraj eno leto – se vrača […] The post Jan Klobučar se vrača v Calcit Volley appeared first on modre novice .