Vir: Modre novice

petek, 16. februar

Slika članka
Novi občinski svetnik
Na četrtkovi seji občinskega sveta občine Komenda so se svetniki seznanili z nepreklicnim odstopom svetnika Antona Smrekarja, člana Liste Majde Ravnikar. Na podlagi volilnega izida bi morala njegov položaj zasesti Špelca Mikelj, ki pa se je vstopu v...
Včeraj je v Kamniku in Komendi odjeknila novica, da je vlada sprejela uredbo o programih storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja za leto 2024, na podlagi katere se bo preoblikovala tudi mreža nujne medicinske pomoči in bodo vzpostavljeni satelitski urgentni centri, med katerimi pa ni predviden takšen center v zdravstvenem domu Kamnik, kar pomeni, da bo več […] The post Ne bomo dovolili, da nam vzamejo nujno medicinsko pomoč v Kamniku! appeared first on modre novice .
Že odkar z ekipo Modrih novic hodimo na raziskovanje smučišč po naši bližnji soseščini, nas navdušujejo Dolomiti. Ko jih boste enkrat obiskali, se boste preprosto želeli vrniti. Tokrat smo čar Dolomitov iskali in ga tudi našli v Alta Badii, ki leži v osrčju južnotirolskih Dolomitov, gorstva, ki je bilo leta 2009 uvrščeno na Unescov seznam […] The post Alta Badia: raj za smučarske zasanjake appeared first on modre novice .
Zagreb, Kamnik – Odbojkarji Calcita Volleyja so na svoji prvi tekmi zadnjega turnirja rednega dela srednjeevropske lige v Zagrebu s 3 : 1 premagali madžarsko ekipo MAV Flore-Foxconn. Včeraj so Kamničani igrali še z domačo Mladostjo, do konca...
Na Veliki planini bodo danes obeležili uradno odprtje nove šestsedežnice, predstavili nove aktivnosti in doživetja za vse generacije. Predstavitev novih aktivnosti in animacija za otroke bo od 14. do 16. ure ob zgornji postaji nihalke in v njeni neposredni bližini. Nato bo sledila zabava in koncert z glasbeno skupino Čuki. Le na dan dogodka bodo veljale promocijske […] The post Danes uradno odprtje nove šestsedežnice appeared first on modre novice .

četrtek, 15. februar

Slika članka
Voda se vrača v Homško Mlinščico
Potem ko je avgusta lani ob katastrofalnih poplavah Kamniška Bistrica spremenila strugo in tako zaprla dovod vode, je struga Homške Mlinščice postala suha. V teh dneh pa se voda postopoma vrača vanjo. Lani je Občina Domžale za čiščenje naplavin na...
Vstop v digitalno dobo je prinesel s seboj revolucijo v načinu, kako komuniciramo, se učimo in zabavamo. Zasloni, kot so pametni telefoni, tablice, prenosniki in televizorji, so postali nepogrešljiv del našega vsakdana. Vendar pa je ključno, da se zavedamo vpliva, ki ga imajo naše digitalne naprave na naše zdravje in dobro počutje. Obstaja nekaj ključnih […] The post Vodič za varno uporabo zaslonov appeared first on modre novice .
Na Občini Domžale so izdali zimski bilten s predlogi za počitniške aktivnosti za otroke. Na enem mestu so zbrane številne športne in kulturne aktivnosti ter tečaji. Center za mlade Domžale tudi letos pripravlja celotedenski program, lahko se odpravite na ogled Pravljičnega Šumberka in Vilinskega Homca ali na mestno drsališče. V Kulturnem domu Franca Bernika bodo […] The post Zimske počitnice v občini Domžale appeared first on modre novice .
Novartis je Osnovni šoli Mengeš predal donacijo v višini 20 tisoč evrov, namenjeno opremi nove učilnice za kemijo. Donacijo je ravnatelju šole Sašu Božiču v imenu Novartisa predal Roman Pogačar, direktor Farmacevtskih učinkovin Mengeš, srečanja pa se je udeležil tudi mengeški župan Bogo Ropotar. Nova kemijska učilnica v Osnovni šoli Mengeš bo predvidoma zaživela v šolskem … The post Novartis Osnovni šoli Mengeš predal donacijo v višini 20 tisoč evrov appeared first on domžalec.si .
“Imate kaj za pusta hrusta,” je odmevalo na pustni torek na tradicionalnem Kamniškem karnevalu, na katerem so se pustne maškare sprehodile skozi ožje mestno središče. V pisani povorki, kjer so sodelovali tudi našemljeni člani Mestne godbe Kamnik in Društva kamniških mažoretk Veronika, so se pustne šeme vseh oblik in velikosti vile čez Šutno proti Glavnemu trgu, […] The post Adijo zima, pozdravljena pomlad v Kamniku appeared first on modre novice .
Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale GEN-I Volley s 3:0 (12, 20, 19). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 17. februarja, ob 18. uri v Mariboru igrale z domačo Novo KBM Branikom. Novogoriške odbojkarice so bile do zdaj edine, ki so Kamničankam v […] The post Novogoričankam vrnile za izgubljeno točko appeared first on modre novice .

sreda, 14. februar

Sinoči so se v športni dvorani poklonili najboljšim športnicam in športnikom Domžal v preteklem letu, zahvalili pa se tudi športnim delavcem in društvom za njihovo dolgoletno delo. Devetdeset se jih zvrstilo na odru, naziv športnice, športnika in ekipe leta pa so prejeli Lucija Hribar, Lovro Planko in članska ekipa Košarkarskega kluba Kansai Helios Domžale. Podeljeni […] The post Praznik športa v občini Domžale appeared first on modre novice .
V soboto, 17. februarja, ob 19. uri, bo koncert Ženske klape Kamelije v Kulturnem domu Groblje. Gostje bodo pevci iz Moške vokalne skupine Lipa iz Litije. Pevke vam obljubljajo koncert dalmatinske glasbe z etno pridihom. The post Koncert Ženske klape Kamelije v Grobljah appeared first on modre novice .

torek, 13. februar

Gorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Rok in Maruša Naglič sta sezono začela v Abu Dabiju na dirki serije HERO in v družbi svetovno znanih tekmovalcev ter tekmovalk. Tekmovalni del se je začel s kratkim krosom na ravninski, 1300 metrov dolgi progi, ki je največ veselja v ženski konkurenci prinesel Avstralki Rebecci Henderson. Maruša je […] The post Začetek sezone v Abu Dabiju appeared first on modre novice .
Na izzive, ki jih prinaša nogometno leto 2024, se že nekaj tednov pripravljajo tudi kadetinje ŽNK Radomlje Medex, med njimi tudi Nika Slapnik. Nika kot del generacije 2008 spada med vstopne kadetinje, a dolgoletna članica kluba to zimo vadi s člansko ekipo, v dresu katere je zaigrala tudi na pripravljalnih tekmah. Kaj se je morda […] The post Z ekipo doseči cilj, ki so si ga zadali pred sezono appeared first on modre novice .
Med prebivalci Evropske unije je več kot 15 % invalidov, v Sloveniji je ta odstotek nekoliko nižji (12 – 13 %), pri čemer je zaposlenih manj kot tri desetine invalidov. Ob koncu leta 2019 je bilo registriranih 12.989 brezposelnih invalidov, do konca leta 2022 pa se je številka znižala na 8.751. Z željo po večjem […] The post Naj ta svet vključuje vse appeared first on modre novice .
Participativni proračun vsem občanom Domžal omogoča, da imate možnost predlagati projekt, ki je financiran iz občinskih sredstev. To storite tako, da najprej pripravite in oddate projektne predloge, te v naslednjem koraku pregleda Komisija za participativni proračun, dalje pa o potrjenih predlogih občanke in občani tudi glasujete. Izglasovane projektne predloge bodo občinarji umestili v proračun ter […] The post Še zadnja predstavitev participativnega proračuna appeared first on modre novice .
Poslanska skupina NSi je teden pričela s terenskim obiskom v občinah pod Kamniškimi planinami, kjer so želeli pridobiti koristne informacije, ki pomagajo pri sprejemanju zakonodajnih odločitev. »Obiskali smo občino Kamnik, Komenda, Mengeš, Trzin in Domžale. Seznanili smo se s problemi ljudi, gospodarstva in tudi različnih institucij,« je uvodoma v izjavi za javnost dejal predsednik NSi Matej Tonin. […] The post Poslanska skupina NSi obiskala kraje pod kamniškimi planinami appeared first on modre novice .
V objemu življenja je naslov knjige Nine Osenar Kontrec, ki je luč sveta ugledala lansko jesen, v njej pa Kamničanka iskreno spregovori o svojem večletnem boju z boleznijo, ki jo je prikovala na posteljo. Kljub temu je Nina sinoči na predstavitvi knjige v kamniški knjižnici, ki so jo pripravili v Klubu poslovne odličnosti Excellentia iz […] The post To je knjiga o ljubezni appeared first on modre novice .

ponedeljek, 12. februar

V soboto, 10. februarja, so koranti iz Zamušanov pri Ptuju obiskali v Kamniku in širili dobro voljo, zdravje, srečo veselje ter preganjali zimo tudi v naših krajih. Prihod korantov in drugih etnoloških likov si je ogledalo lepo število obiskovalk in obiskovalcev. Pustno skupino Zamušanov pri Ptuju so sestavljali etnološki liki koranti, pokači, cigani in baba deda […] The post Kamnik so na pustno soboto obiskali kurenti appeared first on modre novice .