Vir: Modre novice

torek, 20. februar

Wolt je v Kamniku in Domžalah prisoten od januarja 2022. Ob tej obletnici smo se pogovarjali s Clemensom Bruggerjem, direktorjem podjetja Wolt Slovenija. Izvedeli smo veliko zanimivih informacij, tudi to, kaj najraje naročajo naši sokrajani. Trenutno je na platformi v Kamniku in Domžalah prisotnih 55 restavracij in trgovin.   Kaj to pomeni za lokalne restavracije in […] The post Kamničani in Domžalčani imajo najraje burger s sirom appeared first on modre novice .
Včeraj se je pred Zdravstvenim domom Kamnik zbrala več stoglava množica ljudi, ki se ne strinjajo s spremembami v organizaciji nujne medicinske pomoči v Kamniku. Podarjali so, da lahko le prisotnost zdravnika rešuje življenja. Kamniški župan Matej Slapar je poudaril, da se je odločanje o reorganiziranju urgentnih centrov iz strani države začelo brez obvestila komendskega […] The post Ko te enkrat piči kača, se bojiš zvite vrvi appeared first on modre novice .
Nejc Uršič in Andrej Nastran sta ob koncu tedna dosegla odlične rezultate. Na deževnem in blatnem teku v Monaku je Nejc Uršič dosegel tretje mesto, čeprav je namesto enajstih odtekel dvanajst kilometrov v času 48 minut. V soboto se je Andrej Nastran udeležil Parenzana ultra trail-a na 50 km razdalji, s startom v Livadah na […] The post Nejc Uršič v Monaku tretji, Andrej Nastran drugi na Paranzana ultra trail appeared first on modre novice .
Ministrstvo za naravne vire in prostor, Direkcija RS za vode, obvešča vse lastnike priobalnih zemljišč ob vodotokih 2. reda*, da so po določilih 100. člena Zakona o vodah (Uradni list RS, št. 67/02 in spremembe) dolžni sami zagotavljati odstranjevanje odvečne zarasti na bregovih, odstranjevanje plavja (odpadlega listja in drugih plavajočih predmetov), odpadkov in drugih opuščenih […]

ponedeljek, 19. februar

Člani Savate Kluba Domžale smo se v soboto, 27. januarja 2024, udeležili tradicionalnega odprtega Savate prvenstva v Budimpešti in tako odprli sezono mednarodnih savate tekmovanj v letu 2024. Klub so zastopali: predsednik kluba in trener Bojan Rusjan, tekmovalci: Lili Lukežič, Stefan Vukovič, Žana Kotnik, spremljevalci in pomočniki: Kaja Kotnik, Anej Lapanja, Antonio Marinović ter novinki: … The post Savate klub Domžale, 11. odprto savate prvenstvo v Budimpešti appeared first on domžalec.si .
Kot smo že poročali, so prejšnji teden na vladi sprejeli uredbo o programih storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja za leto 2024, na podlagi katere se bo preoblikovala tudi mreža nujne medicinske pomoči, kar pomeni ustanovitev šestnajstih satelitskih urgentnih centrov, ki bodo omogočili neprekinjen dostop do ambulantnih storitev. Edini tak center na območju občin Kamnik, Domžale, Trzin, […] The post V ZD Domžale pozdravili reorganizacijo sistema NMP appeared first on modre novice .
Vsi, ki imate projektno idejo in se pripravljate na javni razpis LAS za mesto in vas, vabljeni na delavnico Priprava projekta za javni razpis LAS Za mesto in vas, ki bo potekala v četrtek, 29. februarja, ob 17. uri v Kulturni dvorani Vodice (Kopitarjev trg 1). Na delavnici bodo predstavljeni ključni vidiki zasnove projekta, da […] The post Delavnica za izvedbo projektov v okviru LAS-a appeared first on modre novice .
Iz Občine Trzin so občanke in občane obvestili, da je koncesionar za urejanje vodotokov v občini pristopil k urejanju vodotoka Pšata. Izvajajo se dela za zagotavljanje pretočnosti vodotoka (odstranjevanje odvečne zarasti na bregovih, odstranjevanje plavja, lokalno zavarovanje brežin ipd.). Na Ministrstvu za naravne vire in prostor bodo organizirali sestanke, na katerih bodo županom prizadetih občin […] The post Začetek del ob Pšati v Trzinu appeared first on modre novice .
Pretekli konec tedna so v slovenskih srednjih šolah potekali informativni dnevi. Organizirali so ga tudi na Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje (CIRIUS Kamnik), kjer se šolajo gibalno ovirani otroci in mladostniki in tisti, ki imajo poleg gibalne oviranosti še druge posebne potrebe. Center je relativno velik, v osnovno in srednjo šolo lahko sprejme več kot […] The post V CIRIUS-u so programi prilagojeni vsakemu posamezniku appeared first on modre novice .
V soboto, 10. februarja 2024, so se mladi borci iz Judo Kluba Ippon Kamnik odpravili na prestižno mednarodno tekmovanje Zrinski Open v Čakovcu na Hrvaškem. Kljub močni konkurenci so dosegli izjemne rezultate in se lahko ponosno pohvalijo z odličnimi dosežki. V dopoldanskem delu tekmovanja so v kategoriji U12 mlajši dečki nastopila dva naša predstavnika, Martin … The post Odlični dosežki mladih borcev na mednarodnem tekmovanju Zrinski Open v Čakovcu appeared first on domžalec.si .
Bošnjaško društvo Ruh Domžale je v petek, 16. februarja, v Knjižnici Domžale organiziralo kulturni večer Najljepše riječi ob mednarodnem dnevu maternega jezika. Z obeleževanjem tega dne spodbujamo spoštovanje lastnega in hkrati drugih maternih jezikov, varujemo večjezičnost in ohranjamo kulturno raznolikost. Kot se takšnemu dnevu poda, je večer potekal v njihovem maternem, bosanskem jeziku. »Središče današnje […] The post Bošnjaško društvo Ruh praznuje mednarodni dan maternega jezika appeared first on modre novice .
V posebni ponudbi vam je na voljo Audi Q4 45 e-tron Business 77 kWh z več serijske opreme, večjo polnilno zmogljivostjo in izboljšanim pogonskim sklopom. Kapaciteta baterije 77 kWh in moč motorja 210 kW/285 KM, doseg do 532 km (WLTP) zagotavljata dovolj dosega za vse poslovne in družinske poti. Vaš sanjski avto lahko dobite že […] The post Novi Audi Q4 e-tron je vaša odlična in ugodna priložnost appeared first on modre novice .
V soboto, 10. februarja 2024, se je ekipa mlajših kadetov U16 Judo kluba Ippon Kamnik udeležila uradnega pokala za slovenski judo v Lendavi. Na tem prestižnem tekmovanju je sodelovalo 236 tekmovalcev iz 43 klubov in kar petih držav. Na tatamiju je stopilo osem predstavnikov Judo kluba Ippon Kamnik, ki so po končanem uradnem delu tekmovanja … The post Uspehi Judo Kluba Ippon Kamnik na Pokalu Lendave appeared first on domžalec.si .

nedelja, 18. februar

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Fužinar SijhMetal s 3:0 (18, 17, 16). V četrtek, 22. februarja, bodo Kamničani, ob 19. uri, v četrtfinalu pokala Slovenije gostovali v Kanalu, v domačem prvenstvu pa jih dva dni pozneje čaka gostovanje v Murski Soboti pri Panviti Pomgradu. … The post Tudi v domačem prvenstvu nadaljevali zmagoviti niz iz Zagreba appeared first on domžalec.si .
Odbojkarice Calcit Volleyja so v desetem krogu modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale s 3:0 (21, 22, 18). Tudi v četrtek, 22. februarja, bodo morala Kamničanke še enkrat v Mariboru, ko se bodo v osmini finala pokala Slovenije pomerile z drugo ekipo Nove KBM Branika. Tekma bo ob 18. uri … The post Kamničanke v končnico državnega prvenstva brez poraza appeared first on domžalec.si .

sobota, 17. februar

V Italijanski pokrajini Furlaniji – Julijski krajini, tik ob meji, leži družinam prijazno smučišče Trbiž – Višarje, ki je primerno tudi za zahtevnejše smučarje. Pripravili so tudi proge za najmlajše smučarje in popolne začetnike, na vzhodnem delu smučišča je namreč postavljenih več trakov. Smučišče na 24 kilometrov prog ponuja spektakularne razglede, bogato gostinsko ponudbo in […] The post Na smučišču Trbiž /Višarje za svoj denar dobite več appeared first on modre novice .
V četrtek so v domžalskem Centru za mlade odprli razstavo Anje Kosmač z naslovom Skriti kotički sveta. Na razstavi so predstavljene fotografije iz njenih številnih potovanj, kjer jo je vedno spremljal njen zvesti kompanjon, fotoaparat, ki ji je bil tako rekoč položen že v zibelko, saj prihaja iz družine Kosmačev, ki že več kot 50 […] The post Skriti kotički sveta skozi objektiv Anje Kosmač appeared first on modre novice .
Lani je minilo 140 let od rojstva ščetarskega mojstra in ljubiteljskega fotografa Petra Nagliča iz Šmarce. Ob tej priložnosti je njegov vnuk Matjaž Šporar pripravil razstavo fotografij njegovega deda in umetniških del, ki so jih prispevali znani slovenski umetniki. O tej razstavi smo že poročali, ko je novembra lani gostovala v kamniški galeriji Dika. Petra […] The post Navdih preteklosti tudi v Domžalah appeared first on modre novice .

petek, 16. februar

Zmagovalec 18. Festivala gorniškega filma je francoski film Hamida Sardarja Mongolija: Dolina medvedov, ki ga odlikujeta odličen scenarij in lepa pripoved, ki daje misliti, brez nepotrebnega moraliziranja. Poleg glavne nagrade mesta Domžale je festivalska žirija med 35 filmi v tekmovalnem programu nagradila tudi najboljše v posameznih kategorijah: najboljši alpinistični film je Transcendenca, najboljši plezalni Plezanje […] The post Francoski film Mongolija: Dolina medvedov zmagovalec 18. FGF appeared first on modre novice .
Danes so še uradno odprli novo šestsedežnico Šimnovec na Veliki planini, ki sicer obratuje že od lanskega decembra. Da nova pridobitev predstavlja nov zagon in je primer dobrega sodelovanja med Občino Kamnik, skupščino, nadzornim svetom in vodstvom podjetja Velika planina ter prejšnje vlade s sedanjo, je ob odprtju poudaril kamniški župan Matej Slapar. Postopek pridobivanja […] The post Sedežnica pomeni nov zagon za Veliko planino appeared first on modre novice .