Vir: Domžalec

V mesecu septembru obeležujemo mesec Alzheimerjeve bolezni. 21. septembra pa obeležujemo svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. V tem obdobju posamezniki in organizacije po vsem svetu izvajajo aktivnosti z namenom večje osveščenosti na področju demence pri Alzheimerjevi bolezni in vseh drugih oblik demenc. Letošnji slogan Alzheimerjeve bolezni poteka pod sloganom »Nikoli prezgodaj, nikoli prepozno« poudarek pa je … The post V MGC Bistrica s skupno telovadbo in sprehodom za spomin obeležili svetovni dan Alzheimerjeve bolezni appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 3 urami in 30 minutami
Drage podjetnice, cenjeni podjetniki, spoštovane bralke in bralci, s 30. septembrom se zaključuje že druga uspešna sezona Podjetniške bralne značke v Knjižnici Domžale. Vabljeni vsi sodelujoči, da do vključno 30. 9. v Knjižnici Domžale ali njenih enotah oddate izpolnjene zgibanke. Kdor zgibanke še nima, jo lahko dobi v knjižnici. Se vidimo v novi podjetniško-bralni sezoni! … The post Zaključek podjetniške bralne značke appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 4 urami in 37 minutami
V sredo, 27. septembra 2023, ob 20. uri bo v domžalskem mestnem kinu potekala premiera dokumentarnega filma Septembrska klasa, po projekciji filma pa sledi še filmski pogovor z režiserjem  Igorjem Šterkom.  Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da … The post Na veliko domžalsko platno prihaja Septembrska klasa appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 6 urami in 27 minutami
Bepop in Rebeka Dremelj so z razprodanim dobrodelnim koncertom v KD Franca Bernika osrečile ljudi, ki so jim poplave prizadejale hude posledice. Izbrani družini pa so za vrhunec večera pripravile veliko presenečenje in jim v trajno last podarile opremljeno mobilno hišo NNIKAS, podjetja Naravni pretoki. Uničujoče poplave so zaznamovale številna življenja. Odnesle so avtomobile, delovno … The post Neverjeten razplet dobrodelnega koncerta: družini podarile hišo! appeared first on domžalec.si .
V začetku avgusta so naš Mengeš z okolico prizadele uničujoče poplave, ki so marsikatero družino pustile v opustošenih domovih. V pomoč prizadetim na območju Mengša bomo v člani Likovnega društva Mengeš v prostorih društva postavili prodajno humanitarno razstavo. Celotni izkupiček od prodaje likovnih del bo šel v pomoč družini iz Mengša (ob posredovanju mengeškega župana). […]
V mesecu septembru potekajo številne aktivnosti, povezane s starejšimi. Že več kot desetletje poteka mednarodna kampanja ozaveščanja o Alzheimerjevi bolezni in drugih oblikah demence, 21. september pa je svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. V letošnji kampanji, ki poteka pod sloganom »NIKOLI PREZGODAJ, NIKOLI PREPOZNO«, je pozornost usmerjena v prepoznavanje dejavnikov tveganja za razvoj bolezni ter v […]
Včeraj zvečer, 20. septembra 2023, je Občinski svet Občine Moravče na svoji redni seji obravnaval več pomembnih točk dnevnega reda. Med njimi je bila tudi ustanovitev stavbne pravice za novo lekarno, ki bo svoje prostore dobila v okviru bodočega moravškega Doma starejših občanov. Občinski svet je na predlog župana dr. Milana Balažica zaradi zdravstvenih razlogov … The post Moravški Občinski svet izglasoval stavbno pravico za novo lekarno in potrdil novo odgovorno urednico »Novic iz Moravške doline« appeared first on domžalec.si .
Vrtec Domžale vabi otroke, ki ne obiskujejo vrtca, na popoldanske igralne urice ”Biba se igra”. Igralne urice so namenjene otrokom starim od 1 do 3 let. Urice obiskujejo skupaj s starši. Potekale bodo vsak ponedeljek od 17. do 18. ure v enoti Cicidom na Viru (Šubičeva ulica 12). Dejavnosti bodo potekale od 3. oktobra 2023 … The post “Biba se igra” – popoldanske igralne urice v Vrtcu Domžale appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 8 urami in 44 minutami
Jesen je nase opozorila s precej nižjimi temperaturami, meglenimi jutri in krajšimi dnevi. Poletne barve se umikajo toplim tonom ognjene večerne zarje, rumeni, oranžni in rdeči odtenki so obarvale jesensko vzdušje.  Da bo v prostorih MGC Bistrica pravo jesensko vzdušje, so skupaj z delovnimi inštruktoricami Mojco in Meri poskrbeli stanovalci, saj so izdelali različne jesenske … The post Prostore MGC Bistrica krasijo jesenske dekoracije in prikupna dama Jesen appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 10 urami in 26 minutami
Od septembra je potujoča knjižnica zopet na poti po ustaljenem urniku.  Objavljamo urnik potujoče knjižnice za občino Lukovico: Ob torkih (12. in 26. september / 10. in 24. oktober / 7. in 21. november / 5. in 19. december) potujoča knjižnica obiskuje naslednje vasi +: Krajno Brdo, Vošce, Mali Jelnik, Zlatenek, Blagovico, Sp. Loke in Krašnjo. Srede (13. in 27. september / … The post Urnik potujoče knjižnice za občino Lukovico appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 11 urami in 34 minutami
Alzheimerjeva bolezen je neozdravljiva napredujoča možganska bolezen, ki prizadene milijone ljudi po vsem svetu. September je svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni, 21. septembra pa obeležujemo dan Alzheimerjeve bolezni, da bi javnost osveščali o tej težki bolezni in spodbujali raziskave za njeno zdravljenje. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki vpliva ne samo na življenje bolnikov, ampak … The post Z branjem proti demenci appeared first on domžalec.si .

Včeraj

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 23 urami in 57 minutami
Igralne urice so popoldanska dejavnost namenjena otrokom, ki ne obiskujejo rednega programa vrtca in prihajajo iz občine Domžale. S popoldansko obliko dejavnosti spodbujamo otroke k spoznavanju in druženju z novimi prijatelji, skupni igri, ustvarjanju, prepevanju in rajanju. Igralne urice potekajo v prostorih Vrtca Urša – v enoti Češmin (Murnova ulica 14, Domžale), enkrat tedensko ob … The post Igralne urice v Vrtcu Urša appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 3 urami in 16 minutami
Zdravstveni dom Domžale v sodelovanju z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale vabi na Test hoje na 2 km, ki bo potekal v ponedeljek, 25. 9. 2023, od 12. do 17. ure, na Stadionu Domžale. NAMEN TESTA Meritev vaše telesne zmogljivosti na enostaven, varen in ponovljiv način. Na podlagi vaših rezultatov vam bodo svetovali, kakšna je za … The post Povabilo na test hoje na 2 km appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 4 urami in 44 minutami
V Knjižnici Domžale od 18. do 30. septembra 2023 poteka razstava knjig ob bralnospodbujevalni akciji. Na razstavi vam predstavljajo knjige, ki jih najdete v sklopu za otroke in mladino. Osrednja tema bralnospodbujevalne akcije 2023 je motivirana z letošnjo poslanico IBBY, ki jo je pripravila Grška sekcija IBBY in nosi Jaz sem knjiga, preberi me! Pesnika Vagelisa … The post Razstava knjig ob bralnospodbujevalni akciji appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 6 urami in 17 minutami
Zaradi slabe vremenske napovedi ta konec tedna Dobrodelni pohod na Sv. Primož prestavljajo na soboto, 30. septembra. Vse ostalo (začetek, program, prevoz itd.) ostaja enako! Letošnji pohod je že enajsti po vrsti in organizacijska ekipa Modrih novic pripravlja zelo bogat program. Zbrana sredstva letošnjega pohoda bodo namenjena Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki jih bo razdelila … The post Dobrodelni pohod na Sv. Primož prestavljen appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 8 urami in 13 minutami
V Krašnji bo v nedelja, 1. oktobra 2023, ponovno v znamenju rekreacije in krofov, saj Športno društvo Krašnja prireja tradicionalni 36. tek za krof, 28. pohod za krof, 10. krofkov tek ter 3. tek veterank in veteranov za krof. Tek za krof v Krašnji, ki ga pod pokroviteljstvom Gostinskega podjetja Trojane organizira Športno društvo Krašnja, … The post Krašnja bo ponovno v znamenju rekreacije in krofov appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 9 urami in 1 minuto
Skozi dolgo zgodovino si je naša dežela nabrala tudi slavne športnike, ki so se udejstvovali na doma in po svetu. Tudi danes je Slovenija prepoznavna po svetovnih dosežkih slovenskih športnikov, na kar je naš narod zelo ponosen. Domžalski karateist Darko Flis si je skupaj s sestro Marinko Flis na Krakovskem nasipu v Ljubljani ogledal začasno … The post Karate nastop Darka Flisa pred razstavo slovenske športne dediščine appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 10 urami in 18 minutami
Lekarne bodo 26. septembra 2023, obeležile 19. dan slovenskih lekarn. Ob tej priložnosti vabljeni v Lekarno Bistrica, ki se nahaja v Mercator centru Domžale, kjer bodo strankam v tednu, ko praznujejo, brezplačno delili knjižnice pravilni in varni uporabi zdravil, prehranskih dopolnil ter zdravi prehrani po starostnih obdobjih. Vsebina informativne knjižice PREHRANA IN ZDRAVILA: Prehrana dojenčkov Prehrana … The post Dan slovenskih lekarn v Lekarni Bistrica appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 11 urami in 50 minutami
V Knjižnici Domžale bo od oktobra dalje potekal nov bralni klub, ki bo namenjen branju knjig v angleščini in pogovoru o prebranih knjigah v angleščini.  Uvodno srečanje angleškega bralnega kluba Bookish talks bo v sredo, 4. oktobra 2023 ob 19. uri v Časopisni čitalnici v Knjižnici Domžale. Bralni klub bo vodila Mateja Strašek. Skupina je številčno omejena zato … The post Angleški bralni klub Bookish talks appeared first on domžalec.si .

Torek, 19. september

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 23 urami in 59 minutami
Metoda Feldenkrais je učna metoda. Uči nas, kako z gibi vzpodbudimo živčni sistem, da se telo v svojem gibanju učinkovito organizira. Uči spoznavanje mej, kinestetski čut, učinkovito uporabo telesa. Uči nas kako ustvarimo pogoje za razvijanje novih sposobnosti. Telesnih, mentalnih, čustvenih. Metodo Feldenkrais bo mogoče v Domžalah na brezplačni predstavitvi spoznati v v četrtek, 21. septembra 2023, … The post Ne spreglejte! Metoda Feldenkrais v Domžalah appeared first on domžalec.si .