Vir: Domžalec

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDnevnikpred 1 uro in 33 minutami
Slika članka
Nagradili domžalski Park sprostitve
Park sprostitve, ki ga je za občino Domžale zasnoval in projektiral domžalski arhitekt Benjamin Hafner, je pred dnevi prejel mednarodno nagrado Big see architecture award 2024. Sicer že dalj časa urejena zelena rekreacijska pot ob Kamniški Bistrici...
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 6 urami in 33 minutami
Urad za delo Domžale obvešča zainteresirane občane, da Zavod za zaposlovanje v četrtek, 9. maja 2024, organizira vseslovenski SEJEM ZAPOSLITVENIH PRILOŽNOSTI. Sejem bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, med 10. in 18. uro. Na sejmu bo sodelovalo preko 200 podjetij iz različnih dejavnosti, med njimi tudi podjetja iz lokalnega okolja Domžal in njene okolice. Sodelovale … The post Maja prihaja vseslovenski sejem zaposlitvenih priložnosti appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 7 urami in 42 minutami
Ena izmed tradicionalnih športnih prireditev, ki v zadnjih letih nikoli ne manjka med prireditvami, ki jih v občini Domžale pripravljamo ob 19. aprilu – prazniku Občine Domžale, je tradicionalni turnir slovenskih paraplegikov za pokal Občine Domžale. Letos je bil že 26., pod vabilo pa sta se podpisali predsednica Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine Mirjam Kanalec in … The post 26. Turnir slovenskih paraplegikov za Pokal občine Domžale appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 11 urami in 18 minutami
Odbojkarice Calcit Volleyja so v tretji tekmi finala končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma izgubile z Novo KBM Branik z 2:3 (-21, -17, 23, 25,  -8). Mariborčanke so prišle do svoje prve zmage, četrta tekma pa bo na sporedu v petek, 26. aprila, ob 18. uri, v Mariboru.  Obe tekmi finalne serije sta … The post Mariborčanke na krilih Mlakarjeve do prve zmage appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 13 urami in 3 minutami
Veliko je izrazov, čeprav se določeno delo ali reč imenuje isto, zato vemo, da nabijanje, potrkavanje, klenkanje, trankanje, klonkanje, klotananje, trojančanje in zvonenje pomenijo, da slišimo ljudi, ki ob pomoči zvonov izvabljajo različne melodije. Tokratna nedelja, 21. aprila, je v Šentvid pri Lukovici v cerkev svetega Vida, bolje rečeno v turn ali zvonik, privabila številne … The post Zvonovi zvonijo prav milo pojo appeared first on domžalec.si .
Včeraj je na Centru za zaščito in reševanje Domžale potekal uradni prevzem novega gasilskega vozila za gašenje in reševanje z višine do 32 metrov, ki bo z najsodobnejšo dodatno opremo omogočilo varno in učinkovito delo v naravnih nesrečah in pri reševanju obolelih oseb oziroma pri vseh delih na višini. Slovesen dogodek je predstavljal tudi zaključek […] The post V Domžalah imajo novo gasilsko vozilo za gašenje in reševanje z višine appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 15 urami in 16 minutami
Domžalski policisti so bili pretekli teden obveščeni o prometnih nesrečah, vlomu v vrtno lopo in o številnih vlomih v vozila. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju. 15. 4. 2024 – VLOM V VRTNO LOPO  Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je … The post Kronika PP Domžale: Vlomi v vozila, tatvina motorja s čolna, odvzem vozniškega dovoljenja appeared first on domžalec.si .

Včeraj

V družbi JUB smo tudi za letošnjo pomlad pripravili tradicionalno akcijo za naše zveste uporabnike, ki tokrat nosi pomenljivo ime – JUPOL Malaton. Ker pleskanje ni povsem enostavno opravilo in zahteva našo fizično pripravljenost, bo spomladanska akcija z našo najprepoznavnejšo blagovno znamko JUPOL povezana z zabavnimi namigi, kako z aktivno vadbo in domiselnimi treningi predhodno … The post Bodite pripravljeni na spomladanski JUPOL Malaton appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 7 urami in 5 minutami
Dogodek »Vseslovensko petje s srci« poteka na dan Zelenega Jurija, ko po tradiciji zavetnik Zeleni Jurij prinaša v naše domove zeleno vejico za dobro letino. S petjem prikličemo zdravje in obilje v naše domove. Vseslovensko petje s srci je neformalen praznik, ki vsako leto na dan Zelenega Jurija poveže vse generacije, vse družbene sloje, neguje … The post Vseslovensko petje s srci odmevalo v MGC Bistrica Domžale appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 8 urami in 33 minutami
Slovenska karitas je na petkovi novinarski konferenci, 19. aprila 2024, predstavila začetek dobrodelne akcije Pomagajmo preživeti in živeti. Namenjena je predvsem pomoči starejšim, trajno brezposelnim, socialnem vključevanju težko zaposljivih oseb in podpori zaposlenim z minimalno plačo, neredno zaposlitvijo ter nizkimi prihodki v Sloveniji. Poleg akcije so predstavili tudi poročilo o pomoči celotne mreže Karitas v … The post Pričetek dobrodelne akcije »Pomagajmo preživeti in živeti« appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 9 urami in 54 minutami
Vsako leto, 23. aprila, obeležujemo svetovni dan knjige, praznik, ki slavi branje, knjige in kulturno raznolikost. Ta dan je posvečen spominu na pomembne literarne ustvarjalce in je priložnost za spodbujanje branja kot ključnega orodja za izobraževanje, zabavo in razvoj osebnosti.  Letošnji svetovni dan knjige je še posebej pomemben, saj se soočamo z izzivi, kot so … The post Na svetovni dan knjige slavimo moč besed appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 11 urami in 56 minutami
V prazničnem aprilu, v katerem obeležujemo tudi dan prostovoljstva in dan Zemlje, je 12. aprila v organizaciji Občine Domžale 55 učencev osnovnih šol Domžale in Venclja Perka z učitelji požrtvovalno zavihalo rokave in na občinskem delu Šumberka posadilo 50 sadik gozdnih dreves, divjega kostanja, lipe in divje češnje. V akciji so sodelovali tudi županja mag. […] The post Mestni šoli za mestni gozd appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaModre novicepred 1 dnem, 14 urami in 15 minutami
Vesele poletne počitnice Centra za mlade Domžale bodo letos potekale med 26. junijem in 12. julijem. Prijave zbirajo od ponedeljka, 13. maja, od 8. ure dalje izključno na 040/255-568 ali 01/722-66-00. Počitniški program je namenjen otrokom od 1. do 5. razreda, prednost imajo otroci iz občine Domžal. Program poteka med 9. in 15. uro, otroci […] The post Vesele poletne počitnice v Centru za mlade appeared first on modre novice .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 14 urami in 46 minutami
Župan Občine Moravče dr. Milan Balažic je danes v svojih prostorih sprejel predsednika Veteranskega društva MORiS brigadnega generala Toneta Krkoviča. Župana je spremljal predsednik Veteranov vojne za Slovenijo v Občini Moravče Miha Žavbi. Pogovarjali so se o tesnejšem sodelovanju med Občino Moravče in Veteranskim društvom MORiS. Tako so se dogovorili, da bodo letos 7. junija … The post Župan Dr. Milan Balažic sprejel predsednika veteranskega društva MORiS brigadnega generala Toneta Krkoviča appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 14 urami in 48 minutami
Z Občine Domžale sporočajo začasne spremembe v prometnem režimu na območju ceste Dob – Gorjuša, ceste Pod hribom in centra Domžal v času Promajske budnice. Dob – Gorjuša – most preko vodotoka Rača Med 22. aprilom in 30. junijem 2024 bo med 7. in 18. uro na relaciji LC 073011 Dob – Gorjuša – most … The post Načrtovane spremembe prometnega režima v občini Domžale appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 15 urami in 48 minutami
V soboto, 20. aprila 2024, je bila Športna dvorana Litija prizorišče izjemnega tekmovanja, kjer so tudi tekmovalci Judo in Ju-jitsu kluba Komenda pokazali svoj talent in vztrajnost na Državnem Prvenstvu v Jiu-Jitsu Ne-waza. S svojim izjemnim nastopom so osvojili kar deset kolajn. Tekmovalci so se pomerili v različnih starostnih kategorijah, pri čemer so nekateri navdušili … The post Vrhunski dosežki Judo in Ju-jitsu kluba Komenda na Državnem prvenstvu v Jiu-Jitsu (Ne-waza) appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 17 urami in 48 minutami
V soboto, 20. aprila 2024, je v 25 metrskem bazenu v Velenju potekal 35. Memorial Boštjana Mariniča 2024. Nastopilo je 189 plavalcev iz desetih plavalnih klubov. Za plavalni klub Calcit Kamnik je nastopilo štirinajst plavalk in plavalcev pod vodstvom trenerke Lare Seretin in trenerja Jana Uršiča. Nastopili so: Irenej Bizant, Zarja Burkelca, Teja Čepirlo, Lucas … The post Mladi Calcitovi plavalci uspešno v Velenju appeared first on domžalec.si .

ponedeljek, 22. april

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 6 urami in 49 minutami
Decembra so dijakinje, dijaki, profesorice in profesorji Srednje šole Domžale v Medgeneracijskem centru Bistrica pričarali stanovalcem in oskrbovancem praznično prednovoletno vzdušje. Tokrat so v MGC Bistrica prinesli pomlad, letni čas cvetenja in ljubezni, ki vzbuja upanje na novo rojstvo in nove začetke ter prinaša spomine na lepe trenutke. V ponedeljek, na Dan zemlje, 22. aprila … The post Pomladni pozdrav Srednje šole Domžale v MGC Bistrica appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 7 urami in 18 minutami
V sredo, 17. aprila 2024, je Dom upokojencev Domžale gostil posebnega obiskovalca – patra Karla Gržana. S svojim prisrčnim nastopom je polepšal dan stanovalcem, ki so ga toplo pozdravili, z zanimanjem pa so mu prisluhnili tudi drugi obiskovalci. S svojimi modrimi besedami je podelil spodbudne misli, kar je pustilo trajen vtis na vse prisotne. Založba … The post Pri nas se dogaja! appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 8 urami in 8 minutami
Sobota, 20. april 2024, je bila športno zaznamovana, saj se je na mednarodnem tekmovanju Pokal Bežigrada, ki je bilo letos določeno kot »A tekmovanje« (zaradi množičnosti je klasificirano kot težje tekmovanje), zbralo kar 542 tekmovalk in tekmovalcev iz 62 klubov ter šestih držav. Vroče borbe, napetost in izjemno nadarjeni judoisti so napolnili prizorišče ter pričarali … The post Osem medalj za Judo klub Ippon Kamnik na Pokalu Bežigrada appeared first on domžalec.si .