Vir: Domžalec

ponedeljek, 4. december

V Društvu Barka, ki domuje v Zbiljah 1k pri Medvodah, so v nedeljo, 3. decembra 2023, pripravili že 10. Miklavžev sejem. Zbrana sredstva bodo tokrat namenili v požaru prizadeti kmetiji Mis. Sejemska prireditev je bila tudi priložnost za klepet s sorodniki, znanci ali prijatelji ob domačih dobrotah in čaju. V ta namen so imeli v … The post Barkin 10. Miklavžev sejem appeared first on domžalec.si .
Po avgustovskih poplavah so dela na porečju Kamniške Bistrice in protipoplavne aktivnosti s strani Občine Domžale v teku. Glede odstranitve poškodovanega mostu na Viru se vodstvo Občine Domžale vseskozi urgentno dogovarja s pristojnimi in si prizadeva, da bi bil most čim prej porušen in na novo zgrajen. Most, tak kot je, predstavlja grožnjo za varnost … The post Aktivnosti glede rušenja poškodovanega mostu na Viru, dela na porečju Kamniške Bistrice v teku appeared first on domžalec.si .
Jona, Katarina, Monika, Margit, Nuša, Ana, Ula ali Špela, kdo je dosegel najlepši gol v rumenosrčni jeseni? V glasovanju pomagajte izbrati najlepši gol v jesenskem delu sezone članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. Radomljanke bodo z 20 osvojenimi točkami prezimile na četrtem mestu lestvice ŽNL Triglav Zdravje. Mlada zasedba trenerja Aljaža Gornika je dobila šest od […] The post Izberite najlepši jesenski zadetek nogometašic ŽNK Radomlje Medex appeared first on modre novice .
Na prvo adventno nedeljo je bilo v župnijski cerkvi sv. Marije Magdalene v Zlatem Polju nad Lukovico nadvse slovesno, saj je ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore blagoslovil obnovitvena dela in novosti. V svojem nagovoru nam je položil na srce, naj nas množica luči in reklam ne zavede in naj se raje naslonimo na … The post Nadškof Zore blagoslovil obnovitvena dela v Župniji Zlato Polje appeared first on domžalec.si .
Mislim da je prav da se v turobnih deževnih dnevih spomnimo lepih dogodkov. Eden izmed takšnih je bil izlet pohodnikov skupine 88 lip Društva Šola zdravja v Maribor. Izkoristili smo brezplačno vozovnico z vlakom, obiskali mestni park Maribora in seveda najstarejšo trto na Lentu. Bilo je obilo dobre volje in počutja, tako da kdor ni “šou” … The post Izlet pohodnikov Šole zdravja v Maribor appeared first on domžalec.si .

nedelja, 3. december

Zimski meseci so pogosto pospremljeni s številnimi sezonskimi virozami in prehladi, ki v precejšnji meri izčrpajo človeško telo in demoralizirajo razpoloženje. Dnevi se krajšajo, noči postajajo vse daljše, različna hitenja po še zadnjih letošnjih opravkih na preizkušnjo postavijo številne posameznike, ki skušajo zbrati še zadnje kančke moči, da bi lahko uspešno izpeljali in zaključili vse … The post To ni le sprostitev, temveč obnova na celostni ravni in regeneracija telesa appeared first on domžalec.si .
Danes, nekaj minut pred 11.30 uro je v Selu pri Moravčah voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča, pri tem se je vozilo prevrnilo na streho in se ustavilo v bližnjem gozdu, približno 50 metrov od roba cestišča. V nesreči sta dve osebi utrpeli poškodbe. S policije so nam sporočili, da je do nesreče prišlo … The post Zapeljal s ceste, pristal na strehi in se ustavil v bližnjem gozdu appeared first on domžalec.si .
V zadnjih dneh so v številnih mestih po Sloveniji prižgali lučke in oznanili vstop v praznični december. Tudi v MGC Bistrica so v petek, 1. decembra 2023, pričeli z božično novoletnim okraševanjem skupnih prostorov. Del ekipe MGC Bistrica se je skupaj s stanovalci lotil okraševanja jelk, ki bosta tudi letos krasili osrednjo aulo in pa … The post V MGC Bistrica pričeli z okraševanjem appeared first on domžalec.si .
V soboto, 2. decembra 2023, je v športni dvorani Vižmarje – Brod v Ljubljani potekal Ajptour Slovenia, kjer so tekmovali tudi člani Gracie Barra Domžale.  Varovanci Uroša Koplana, inštruktorja Gracie Barra ter nosilca črnega pasu 2. stopnje, so se udeležili tekmovanja in dosegli odmevne rezultate. Uroš Koplan se že več kot desetletje ukvarja s poučevanjem otroških in odraslih. Pod mentorstvom profesorja … The post Gracie Barra Domžale z novimi odličji appeared first on domžalec.si .
V cerkvi Marijinega vnebovzetja v Domžalah je v soboto, 2. decembra 2023, po večerni sveti maši potekal dobrodelni koncert Župnijske karitas Domžale, ki so ga poimenovali Upanje za vse. Že tradicionalno prvo adventno nedeljo namenjamo predvsem materialni daritvi župnijski Karitas, v kateri se množica prostovoljcev vse leto trudi v skrbi za dostojanstvo vsakega človeka, še … The post Na karitasovem dobrodelnem koncertu z izbranimi melodijami prižgali plamen v srcih obiskovalcev appeared first on domžalec.si .
V Ihanu je bilo v soboto, 2. decembra 2023, slavnostno in veselo, saj so gasilci PGD Ihan prevzeli novo gasilsko vozilo GVC-1 Rosenbauer ET GVC-1. Neugodno vreme jim je sicer nekaj načrtov za ta dan preprečilo, saj so Dan odprtih vrat prestavili na drug datum, so pa izvedli veliko zaščitno-reševalno vajo in slavnostni prevzem novega … The post Gasilci PGD Ihan prevzeli novo gasilsko vozilo GVC-1 appeared first on domžalec.si .
Današnja nedelja je 1. adventna nedelja ter zaključek tedna Karitas. Tudi letos v domžalski župniji zbirajo hrano za Karitas. Pri vseh svetih mašah bodo danes blagoslovili vaše adventne venčke, po maši pa boste farani zunaj pred cerkvijo lahko kupili koledarje, voščilnice in kadilo za praznike. Prvo svečko so po slovenskih župnijah in tudi v cerkvi Marijinega vnebovzetja … The post Vstopili smo v advent – čas pričakovanja appeared first on domžalec.si .
Mladinski fotografski natečaj Pogled 2023 je zaključen! Na njem je sodelovalo 244 avtorjev s skupno več kot 1700 fotografijami. Od 244 sodelujočih fotografov, je bilo kar 109 otrok in 72 mladih. Fotografi in fotografinje so svoja dela oddali v treh temah – Štirikotnik (B/ČB), Rdeče (B/ČB) in prosta (B/ČB). Žirija ni imela lahkega dela, da … The post Odprtje razstave POGLED 2023 appeared first on domžalec.si .
V dvorani Društvenega doma v Krašnji smo si v soboto 2. decembra 2023, ogledali igrico Čarovnica Mica in severna zvezda. Nato pa nas je obiskal sveti Miklavž s spremstvom. V predstavi Čarovnica Mica in severna zvezda, se dogajanje zaplete, ko čarovnica Mica z neba vzame severno zvezdo, saj si jo je zaželela pripeti na svoj … The post V Krašnji svetega Miklavža pričakali s čarovnico Mico in severno zvezdo appeared first on domžalec.si .
Vse kaže, da nas bo ta zima bogato obdarovala – s snegom in visokimi cenami. Morda je to samo moj občutek in lahko me vara, a moje pohajkovanje po trgovinah se je končalo z razočaranjem – kljub črnim petkom, tednom in ostalim črninam, so cene za povprečen slovenski žep še vedno previsoke. Saj res, nekoč … The post Prihajajo prazniki in z njimi grenko veselje do nakupovanja appeared first on domžalec.si .

sobota, 2. december

V petek zvečer, 1. decembra 2023, se je ob peti obletnici demokratičnih sprememb leta 2018, sestal kolegij župana dr. Milana Balažica, ki ga sestavljajo predsedniki občinskih odborov moravških koalicijskih strank in list. Ti skupaj tvorijo koalicijo Partnerstvo za razvoj Moravške doline. Seji so tako poleg župana prisostvovali predsednik Gibanja Svoboda in podžupan dr. Jurij Kočar, predsednik … The post Pomembne odločitve kolegija župana Moravč ob peti obletnici demokratičnih sprememb appeared first on domžalec.si .
Čarobni december je tu, vi pa še vedno ne veste, kako popestriti dogajanje v vašem poslovnem objektu, na ulici, v lokalu, na dogodku ali pa kar na domu …  Ker so prazniki in otroci željno pričakujejo dobre može, jih ne smete razočarati, zato jim letos pripravite posebno presenečenje! Razveselite jih z obiskom čisto pravega Božička, saj … The post Božiček prihaja! Želite, da vas obišče? appeared first on domžalec.si .
Avtor slikanice Miklavževe pomaranče Božo Rustja je mnogim poznan po čudovitih zgodbah za dušo, ki jih zbira ureja in piše. Slikanica Miklavževe pomaranče pripoveduje o veliki družini brez očeta, kjer ni dovolj denarja niti za kruh, kaj šele za pomaranče. A tiste, ki rastejo na sosednjem vrtu so še kisle. Kako to, da te pomaranče … The post Slikanica Miklavževe pomaranče appeared first on domžalec.si .
Silvo Karo je leta 2022 v Brianconu v Franciji prejel zlati cepin za življenjsko delo na področju alpinizma in tako postal drugi slovenski alpinist, ki je prejel to prestižno nagrado. Silvo Karo je eden glavnih akterjev zlate dobe slovenskega alpinizma. Rodil se je leta 1960 na Brdu pri Ihanu. V svoji knjigi Alpinist, ki je izšla leta 2018, … The post Odprtje razstave: Silvo Karo: Od lesenega do zlatega cepina appeared first on domžalec.si .
Ta veseli dan kulture je praznik kulture, umetnosti, znanja in kreativnosti. Ministrstvo za kulturo je že leta 2000 dalo pobudo, da bi 3. decembra, na obletnico rojstva največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, vrata brezplačno odprle vse slovenske kulturne ustanove. Skozi leta je ta pobuda prerasla v pravi kulturni praznik, katerega glavni cilj je spodbuditi ljudi … The post Ta veseli dan kulture – praznovanje kulture v Knjižnici Domžale appeared first on domžalec.si .