Vir: Domžalec

sreda, 14. februar

V torek, 13. februarja 2024, je v Športni dvorani v Domžalah potekala podelitev priznanj najboljšim športnikom, športnicam, športnim delavcem in društvom za leto 2023. Tudi letos je Zavod za šport in rekreacijo Domžale organiziral prireditev ”Športnik leta 2023”, ki je potekala v Športni dvorani v Domžalah. Prireditev je povezoval Gašper Bolhar, za glasbeno spremljavo je poskrbela Ajda … The post Športnik leta 2023 appeared first on domžalec.si .
V četrtek, 15. februarja 2024, bo v prostorih Centra za mlade v Domžalah, potekalo odprtje fotografske razstave ”Skriti kotički sveta”. Vabljeni na odprtje fotografske razstave ‘Skriti kotički sveta’, ki jo je pripravila uspešna mlada članica FKVK Mavrica, Anja Kosmač. Odprtje bo v četrtek, 15. februarja 2024, ob 19. uri v Centru za mlade Domžale. Razstava … The post Fotografska razstava Skriti kotički sveta appeared first on domžalec.si .
V Sloveniji se tudi letos 14. februarja pridružujemo mednarodni pobudi ozaveščanja o prirojenih srčnih napakah. Namen kampanje je podpreti otroke in odrasle, ki živijo s to boleznijo, poudariti pomen ustreznega zdravljenja ter ozavestiti širšo javnost o možnostih opore in dostopa do informacij o prirojenih srčnih napakah. Prirojene srčne napake so najpogostejša oblika prirojenih bolezni. Gre … The post Dan ozaveščanja o prirojenih srčnih napakah appeared first on domžalec.si .
Slika članka
Šeglova krstna zmaga na Otoku
Sunderland – Kamničan Gregor Šegel je na zadnji tekmi kontinentalnega pokala 2023/24 v tekmovalnem lednem plezanju v Sunderlandu v Veliki Britaniji minulo soboto prvič v karieri stopil na zmagovalne stopničke. Zmagal je v velikem slogu v močni...
Razstava v knjižnici Domžale prikazuje pisane izdelke učencev OŠ Domžale, PŠ Ihan, ustvarjene med tednom pisanja z roko. Obenem poteka tudi razstava o digitalni odvisnosti ob svetovnem dnevu varne rabe interneta. Logout, center za pomoč pri tveganih spletnih vedenjih, osvešča o uravnoteženi uporabi digitalnih medijev. Na Oddelku za otroke in mladino si v Knjižnici Domžale od … The post Pisane besede in razstava projekta Logout appeared first on domžalec.si .

torek, 13. februar

Na drugi ponedeljek v februarju več kot 140 držav po svetu obeležuje mednarodni dan epilepsije. Barva, ki jo povezujemo z epilepsijo, je vijolična in podporo ozaveščanju o tej nevrološki bolezni je z vijolično obarvano občinsko stavbo izkazala tudi Občina Domžale v noči z 12. na 13. februar 2024. Epilepsija je ena najpogostejših nevroloških bolezni. V … The post Vijolično obarvana občinska stavba na mednarodni dan epilepsije appeared first on domžalec.si .
V dobi digitalnega marketinga postajajo video vsebine eden ključnih in nepogrešljivih elementov uspešne marketinške strategije. Od družbenih omrežij, Youtuba do dinamičnih spletnih strani – video vsebine so danes tiste, ki privabijo pozornost, izboljšajo interakcijo s strankami in povečujejo prepoznavnost blagovne znamke. V skladu z najbolj vročimi digitalnimi trendi danes z vami delimo nekaj trikov in … The post Marketinška agencija svetuje: triki in nasveti za pripravo uspešnih video vsebin appeared first on domžalec.si .
Na izzive, ki jih prinaša nogometno leto 2024, se že nekaj tednov pripravljajo tudi kadetinje ŽNK Radomlje Medex, med njimi tudi Nika Slapnik. Nika kot del generacije 2008 spada med vstopne kadetinje, a dolgoletna članica kluba to zimo vadi s člansko ekipo, v dresu katere je zaigrala tudi na pripravljalnih tekmah. Kaj se je morda […] The post Z ekipo doseči cilj, ki so si ga zadali pred sezono appeared first on modre novice .
Danes, 13. februarja 2024, se je na sedežu podjetja Termit d.d. sestal skupni Koordinacijski odbor Občine Moravče in podjetja Termit. Na dnevnem redu je bilo več točk skupnega sodelovanja, med njimi dokončni umik vseh sodnih postopkov, pa tudi umik težkih tovornjakov z glavnih cest. Še posebej je pomembno dejstvo, da je podjetje Termit krepko zmanjšalo … The post Peti sestanek Koordinacijskega odbora Občine Moravče in podjetja Termit: zmanjšanje dovoza pepela appeared first on domžalec.si .
V soboto, 17. februarja 2024, ob 19. uri lepo vabljeni v Kulturni dom Groblje, na koncert Ženske klape Kamelije. Skupaj z Moško vokalno skupino Lipa vas bodo popeljali v ritme dalmatinske glasbe z etno pridihom.  Članice Ženske klape Kamelije povezuje veselje do klapskega petja in prijetnega ženskega druženja. Skupina zdaj šteje 8 članic, so-pevk in hkrati prijateljic. Posebno … The post Dalmatinski pušeljc – Kamelije appeared first on domžalec.si .
V sredo, 7. februarja 2024, je bilo v Domu upokojencev v Domžalah prav posebno srečanje, ko so otroci iz OŠ Janka Kersnika, podružnične šole Krašnja obiskali stanovalce. Pod vodstvom učitelja Nejca in učiteljice Andreje so otroci prinesli s seboj glasbo in dobro voljo. S svojimi mladostnimi glasovi so zapeli pesmi, učitelja pa sta jih spremljala … The post Kulturno obarvano popoldne v Domu upokojencev Domžale appeared first on domžalec.si .
Pustne šeme cele Tuhinjske doline so v nedeljo, 11. februrarja 2024, zavzele Snovik. Dogodek, ki so ga organizirali člani Turističnega društva Tuhinjska dolina, je bil poln smeha in zabave. Pustovanje je otvorila godba Tuhinjske doline, ki je s svojimi zvoki pričarala pravo vzdušje. Pustne maske so bile povabljene na plesišče, kjer se je zbralo rekordno … The post Pustovanje v Tuhinjski dolini appeared first on domžalec.si .

ponedeljek, 12. februar

Pustni torek je v Kamniku že tradicionalno rezerviran za Kamniški karneval, na katerem se bodo pustne maškare v sprevodu sprehodile skozi ožje mestno središče.  V torek, 13. februarja, se ob 16.30 zberemo na Šutni, pred rojstno hišo Rudolfa Maistra, kjer se maškare lahko prijavijo na tekmovanje za izbor najlepših in najizvirnejših mask.  Posebna pustna komisija … The post Začasne spremembe prometnega režima v času Kamniškega karnevala appeared first on domžalec.si .
V preteklem tednu se je na nas obrnilo večje število bralcev z enakim vprašanjem: ‘’Zakaj je Občina Domžale prekinila dogovor z Arboretumom Volčji Potok in zato za občane domžalske občine sezonska vstopnica ni več subvencionirana?’’. Z Občine Domžale smo prejeli pojasnilo, ki si ga lahko prebrete v nadaljevanju.  Arboretum Volčji Potok je priljubljena točka za … The post Domžalski občani začasno ostali brez subvencioniranih sezonskih vstopnic za Arboretum Volčji Potok appeared first on domžalec.si .
Gospod Viktor je 83-letni upokojenec, ki že od nekdaj živi na obrobju Domžal. Zaradi različnih zdravstvenih težav in častitljive starosti, mu pred časom niso podaljšali vozniškega dovoljenja, kar ga je zelo potrlo, njegova odvisnost od svojcev pa se je povečala. V želji, da bi kolikor še lahko ohranil določeno samostojnost, je sprejel hčerkin predlog in … The post Poznate storitev, ki je marsikateremu starostniku že olajšala življenje? appeared first on domžalec.si .
Od petka, 9. februarja 2024 do nedelje, 11. februarja 2024 je na bazenu v Kopru na 25 m razdalji potekalo Zimsko moštveno in posamično prvenstvo Slovenije v kategoriji mlajši dečki, mlajše deklice in dečki, deklice 2024. Za nastop na državnem prvenstvu je potrebno na predhodnih tekmovanjih osvojiti minimalni kriterij. To je uspelo 429 plavalkam in … The post Za mlade Calcitove plavalce v Kopru pet naslovov državnih prvakov appeared first on domžalec.si .
Domžalski policisti so imeli minuli teden polne roke dela obravnavali so večje število tatvin, vlomov v osebna in tovorna vozila, zasegli prepovedane substance in pridržali dve osebi. Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Storilec je z neznanim primernim predmetom razbil steklo prtljažnih vrat parkiranega tovornega vozila. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si … The post Kronika PP Domžale: Z neznanim predmetom razbil steklo prtljažnih vrat parkiranega tovornega vozila appeared first on domžalec.si .
V Varstveno delovnem centru Društva Barka iščemo delovnega inštruktorja (m/ž), ki bi se pridružil kolektivu inštruktorjev, ki v delo okupacijskih delavnic v Zbiljah, vključujejo odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju ter jih pri tem vodijo in pomagajo pri odkrivanju njihovih darov. Pogoji za prijavo: ⦁ srednja strokovna ali splošna izobrazba, ⦁ 3 leta delovnih … The post Društvo Barka išče nove sodelavce! appeared first on domžalec.si .
Včeraj nekaj po 9.30 se je v okolici Moravč zgodila nesreča pri delu, v kateri se je huje poškodovala ena oseba. Iz Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da so bili včeraj nekaj po 9.30 obveščeni o nesreči pri delu v okolici Moravč. Policisti so ugotovili, da je lastnik opravljal dela na podstrešju, nato pa sestopil po … The post V okolici Moravč sestopil z lestve in padel v globino appeared first on domžalec.si .
Na sejmu Alpe Adria, ki je potekal med 31. januarjem in 3. februarjem 2024 v Ljubljani, so predstavili 14 najboljših gozdnih učnih poti v Sloveniji. Med njimi je bila tudi učna pot Blata Mlake, ki jo najdete v naši občini. Želite spoznati svet ob ribniku Črnelo, se poučiti o življenju v blati in se naužiti … The post Gozdna učna pot Blata Mlake med najboljšimi v Sloveniji appeared first on domžalec.si .