Vir: Domžalec

petek, 1. december

Včeraj je svet obkrožila novica, da je naš planet zapustil Shane MacGowan, legendarni pevec in kitarist banda The Pongues. Njegove pesmi so uspešnice, besedila pa literarni presežek, ki navdušuje že več desetletij. Toliko je bilo že napisanega in povedanega o njem v teh dneh, da ne morem dodati nič novega, pa saj niti ne vem. … The post Fairytale of New York? #Ajdapiše appeared first on domžalec.si .
Trajnostna Kulinarična pustolovščina Term Snovik – Kamnik: Iščemo srčne Natakarje in Kuharje za skupno ustvarjanje termalno zdravilnega raja! Vabimo vas, da postanete nepogrešljiv del naše ekološko naravnane kulinarične ekipe! V Termah Snovik smo osredotočeni na trajnost in srčnost v vsakdanjem delu, zato iščemo natakarje in kuharje, ki si želijo delati v okolju, kjer se spoštujejo … The post Iščete delo? Postanete nepogrešljiv del ekološko naravnane kulinarične ekipe Term Snovik! appeared first on domžalec.si .
V Termah Snovik so v četrtek, 31. novembra 2023, zvečer gostili svoje premierno dogajanje – “Cikel pogovorov za zdrav življenjski slog in ravnovesje”, ki je bil razprodan že pred začetkom. Več kot 120 obiskovalcev se je zbralo ob 19. uri, pripravljenih na navdihujoč večer v zeleni, termalni oazi. Osrednja gostja je bila predavateljica in priznana … The post Razprodan premierni dogodek s Sanelo (Banović) Peresciutti v Termah Snovik appeared first on domžalec.si .
“Ko pridem v kapelo, pokleknem pred dobrega Boga in mu pravim: Gospod, tukaj sem, daj mi, kar hočeš! Če mi kaj da, sem zadovoljna in se mu zahvalim. Če pa mi nič ne da, se mu prav tako zahvalim, saj več ne zaslužim. In potem mu povem vse, česar se spomnim: pripovedujem mu o svojih … The post Na god zavetnice Doma sv. Katarine maševal Martin Golob appeared first on domžalec.si .
Božični bazar, tokrat združen z Dnevom odprtih vrat, je na OŠ Janka Kersnika Brdo potekal dan pred vstopom v veseli december. Dogodek se je začel z nastopom Mladinskega pevskega zbora Ciklamen s pesmijo “Jingle bells”, pod vodstvom učiteljice Andreje Pirc. Po zaključku pesmi se obiskovalci nismo odpravili s sanmi naokoli, ampak smo prisluhnili Katrin, Metodu … The post Božični bazar na OŠ Janka Kersnika Brdo appeared first on domžalec.si .
Pred nami je zadnji mesec letošnjega leta, ki ga mnogi poznajo tudi kot »veseli december«. Čas, ko bodo naše misli usmerjene v druženja, praznovanja in tudi obdarovanja. Nekateri so se po nakupih že odpravili, mnogi se še bodo in iskanje unikatnega darila za bližnje in prijatelje bo postala glavna tema pogovorov. Tako ali drugače bo … The post Med prazniki se poveča količina odpadkov. Ali znamo praznovati okolju prijazno? appeared first on domžalec.si .
V letošnji sezoni je Calcit Water Polo iz Kamnika doživel preobrazbo v svoji članski ekipi, ki se je soočila s številnimi spremembami. Zaradi poplavljenega kamniškega bazena in strojnice so priprave potekale v domžalskem bazenu, ki jim ga je v znak solidarnosti ponudila sosednja občina. Ekipa je doživela številne spremembe. V Ljubljano je odšel reprezentačni vratar […] The post Calcit Water Polo letos v vseh selekcijah in v Alpski ligi appeared first on modre novice .
Nočna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je imela minulo noč polne roke dela, saj je posredovala na dveh prometnih nesrečah in na požaru zabojnika. V Spodnjih Jaršah je gorel komunalni zabojnik, na Rovah je osebno vozilo zapeljalo v Rovščico, na štajerski avtocesti pred izvozom za Domžale pa se je tovorno vozilo s priklopnikom ob … The post Nočna kronika: avto v potoku, prevrnjen tovornjak in zabojnik v plamenih appeared first on domžalec.si .

četrtek, 30. november

Kljub dežju se je danes že pred 18. uro pred novoletnim drevesom v centru Domžal zbrala pisana množica občank in občanov vseh starosti, ki so želeli prisostvovati prižigu novoletnih luči v Domžalah. Prižig luči pa tudi pomeni, da je domžalska občina že vstopila v Čarobni december. Program, ki ga je povezovala Ajda Sokler, je bil … The post S prižigom prazničnih luči, v Domžalah vstopili v Čarobni december appeared first on domžalec.si .
Prvega decembra na Viru pri Domžalah vrata odpira nova cvetličarna Calla, kjer bodo dnevno nudili pestro izbiro svežega rezanega cvetja, lončnic, dekorativnih dodatkov, ki jih bodo po vaši želji oblikovali v čudovite aranžmaje za različne priložnosti. Že od nekdaj ima cvetje poseben pomen. Ne krasi nam samo vrta, sob ali okenskih polic. Uporabljamo ga ob … The post Na Viru vrata odpira nova cvetličarna Calla appeared first on domžalec.si .
Tombola je izjemno preprosta in priljubljena igra. Med stanovalci MGC Bistrica in varovanci oskrbovanih stanovanje je že od nekdaj izjemno lepo sprejeta in obiskana prireditev. Pravila in tudi navodila so znana, vsekakor pa obstaja možnost prilagoditve, upoštevajoč konkretne okoliščine, v katerih tombola poteka. V četrtek, 30. novembra 2023, so se v MGC Bistrica odločili znova vzeti v … The post V MGC Bistrica malo drugačna tombola appeared first on domžalec.si .
Nekaj minut pred 10.30 uro dopoldan je na štajerski avtocesti v predoru Trojane prišlo do prometne nesreče, v kateri so bili udeleženo osebno, kombinirano in tovorno vozilo. V nesreči je ena oseba utrpela poškodbe.  Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči v predoru … The post Zaradi okvare osebnega vozila prišlo do naleta v predoru Trojane appeared first on domžalec.si .
Vajeni smo, da starši otrok, ki jih pridejo iskati v šolo, nosijo njihove šolske torbe, obleke in še kaj, a v sredo, 29. novembra 2023, so bili slednji, ko so odhajali iz šole, obloženi z mnogo bolj zanimivimi rečmi kot so torbe in oblačila. Na Podružnični šoli v Krašnji je namreč na ta dan potekal … The post Božični bazar v Podružnični šoli Krašnja appeared first on domžalec.si .
V areni smo v nedeljo, 29. oktobra, ponudili razburljivo predstavo za javnost v športni dvorani Chiarbola. Šport in solidarnost sta bila v središču pobude “Balkan Tour for Agmen”, katero je promovirala savate ekipa Boxe Francese Trieste v podporo združenju Agmen FVG, ki podpira družine otrok, sprejetih na pediatrični onko hematološki oddelek v bolnišnici Burlo Garofalo. […]
V sončnem nedeljskem dopoldnevu dne, 26. novembra 2023, smo se zbrali pri predsedniku društva g. Cerar Stanetu v Preserjah pri Lukovici. Nekateri so prijahali, drugi smo se pripeljali z vozom oziroma dvo- ali tro-vpregami. Naš končni cilj je bila domačija pri g. Gorjup Branku v Rudniku pri Moravčah. Polni pričakovanj in doživetij ter spočitih kopit … The post Enodnevna konjenica Konjerejskega društva Lukovica appeared first on domžalec.si .
Vas mučijo tanki lasje, krhki nohti, akne ali koža brez življenja? Odkrijte moč rastlin, ki že stoletja skrbijo za našo lepoto! Mandljevo, arganovo, kokosovo olje ali olje čajevca? Kakovostna naravna olja z visoko vsebnostjo nenasičenih maščobnih kislin, eteričnih olj, vitaminov in drugih koristnih snovi imajo izjemne učinke na našo lepoto. Ščitijo kožo in lase pred … The post Rastlinska olja: Nežno božanje iz narave appeared first on domžalec.si .
V nedeljo, 10. decembra 2023, začne veljati nov vozni red v notranjem in mednarodnem prometu, ki prinaša spremembe tudi na progi Ljubljana – Kamnik Graben v obe smeri. Na progi Ljubljana – Kamnik Graben in obratno bo zaradi pričetka prenove in nadgradnje glavne železniške postaje v Ljubljani manjši del vlakov, predvsem izven konic, vozil do … The post Novi vozni redi vlakov na relaciji Ljubljana – Kamnik Graben v obe smeri appeared first on domžalec.si .
V soboto in nedeljo 25. novembra 2023 in 26. novembra 2023 je 25 metrskem celjskem bazenu potekal Pokal mesta Celje 2023. Nastopilo je 305 tekmovalcev iz 23 slovenskih klubov in po en klub iz Bosne in Hercegovine in Avstrije. Za plavalni klub Calcit Kamnik je nastopilo sedem plavalcev pod vodstvom trenerja Mihe Potočnika. Nastopili so: … The post Nik Peterlin najboljši moški plavalec na Pokalu mesta Celje 2023 appeared first on domžalec.si .

sreda, 29. november

Lista Renate Kosec bo praznični december otvorila z obiskom vseh krajevnih skupnosti v občini Domžale. Prvi vikend v decembru bo tako namenjen druženju in klepetu z vami, drage občanke in dragi občani. Z obiskom si želimo v najbolj prazničnem mesecu ohranjati osebni stik in ponuditi možnost, da z nami podelite vaše ideje in predloge. Družili … The post Lista Renate Kosec tudi letos v krajevnih skupnostih appeared first on domžalec.si .
V počastitev pomembnega jubileja, je Lekarna Bistrica novembra letos organizirala številne strokovne posvete, meritve in delavnice, ki so bile zelo lepo sprejete in izredno dobro obiskane. »Zasnovali smo jih na način, da je lahko vsak našel nekaj uporabnega zase, s čimer smo tudi dokazali, da predlogom naših strank z veseljem prisluhnemo in če le lahko, … The post Tina Zupančič: “Občani so Lekarno Bistrica vzeli za svojo. Zastavljajo nam mnoga vprašanja ter se z veseljem udeležujejo dogodkov” appeared first on domžalec.si .