Vir: Domžalec

ponedeljek, 12. februar

Pustna sekcija Striček iz Vira je spet dokazala, da zmore. Priprave na letošnji 34. Pustni karneval na Viru so bile mesec dni pred dnevom D še v polnem teku, bolj se je bližala povorka, bolj so delali še zadnje malenkosti in prefinjene detajle, pa ga je skoraj zagodlo vreme. Po slovenskih krajih so večino pustnih … The post Pustni karneval na Viru pregnal dežne kaplje appeared first on domžalec.si .

nedelja, 11. februar

Slika članka
Za posledicami petkove nesreče umrl 23 - letnik
V petek, okoli 9. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v na Prešernovi cesti med Volčjim Potokom in Radomljami v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ...
Dobrodošli v moji novi rubriki, moji dolgoletni želji po pisanju, ki se uresničuje. Vedno sem si želela pisati za kak časopis, a krovna tema ni bila nikoli dovolj zrela, saj sem celo življenje razpeta med zgodovinskimi temami, modnim svetom, umetnostjo in literaturo, kakovostno filmsko umetnostjo in teatrom. Zanima me vse, kar ima pridih lepote, človečnosti, … The post Modna slama: trendi vsakdana appeared first on domžalec.si .
Na praznični večer, 8. februarja 2024, se je dvorana Kulturnega doma v Trzinu dodobra napolnila, saj je v njej potekala osrednja občinska prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Zanimivo prireditev je tokrat pripravilo Kulturno društvo Ivan Hribar Trzin in ponovno dokazalo, da je kultura skupek različnih dejavnosti. Kot se za državni praznik spodobi, se je prireditev … The post Slovesna počastitev kulturnega praznika v Trzinu appeared first on domžalec.si .
V soboto, 17. februarja 2024, domžalsko planinsko društvo organizira planinsko – zgodovinsko obarvan izlet. Ogledali si boste dele najdaljšega rimskega spomenika pri nas na Slovenskem in sicer ostanke Rimskega zapornega zidu. Rimski zaporni zid (Claustra Alpium Iuliarum), ki so ga Rimljani zgradili pred vdori barbarskih ljudstev z vzhoda.Izlet bo razdeljen na posamezne odseke, ki so med seboj … The post Po poteh Rimskega zidu appeared first on domžalec.si .
V organizaciji Turističnega društva Sv. Vid iz Šentvida pri Lukovici je na pustno soboto potekala že 11. pustna povorka z ocenjevanjem krofov. Tokrat je minila v znamenju dežnih kapelj, številnih pustnih šem, krofov in mišk ter dveh godb. V povorki sta namreč igrali godba Lukovica in Puhački orkester iz mesta Pirovac, ki je na koncu prireditve … The post 11. Pustna povorka v Šentvidu pri Lukovici appeared first on domžalec.si .
Marsikje po Sloveniji imajo ta konec tedna vesel pustni vikend, kjer se odvijajo povorke in karnevali v vseh malo večjih mestih in po vaseh. Veliko različnih pustnih mask, v določenih krajih pa tradicionalne,  zaščitene pustne maske, kot so Kurenti, cerkljanski laufarji, cerkniška Uršula, orači….., pomešani z ostalimi kupljenimi ali doma izdelanimi maskami se je podalo … The post Otroci pregnali zimo na pustovanju v Domžalah appeared first on domžalec.si .
Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma izgubili proti Mariboru z 0:3 (-20, -23, -17). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 17. februarja, gostili Fužinar SijMetal, med tednom pa jih v Zagrebu čaka četrti turnir srednjeevropske lige. V sredo, ob 16.30, bodo igrali z madžarsko … The post Še drugi zaporedni poraz kamniških odbojkarjev appeared first on domžalec.si .
Potem, ko se je županja mag. Renata Kosec januarja letos sestala z županjo Občine Poljčane dr. Petro Vrhovnik in županom Občine Beltinci Markom Viragom, se pogovori z namenom medobčinskega sodelovanja pri prijavah na EU projekte nadaljujejo. S strani Občine Domžale sta se srečanja udeležila tudi direktor občinske uprave Janez Ziherl ter sodelavka Službe za evropske … The post Delovno srečanje vodstev Občin Domžale, Poljčane in Beltinci appeared first on domžalec.si .

sobota, 10. februar

Lepo vabljeni v Lekarno Bistrica v Mercator center Domžale na številne brezplačne delavnice, meritve, strokovne posvete in preglede. V tem tednu boste lahko prisluhnili predavanju o mitih in resnicah o zdravi prehrani 1. del., opravili meritev glukoze ter holesterola v krvi in se udeležili predavanja ter posveta o bolečinah v vratu. Vsi zgoraj opisani dogodki bodo potekali v … The post Program brezplačnih aktivnosti v Lekarni Bistrica appeared first on domžalec.si .
Domžalsko podjetje Tosama je v letu 2023 praznovalo častitljiv jubilej 100. letnico delovanja, ki so ga zaznamovali z velikim izobraževalno-donacijskim projektom poimenovanim »Za zdravje žensk«. Sredstva namenjena praznovanju obletnice so želeli porabiti kar se da koristno, zato so naredili prvi korak v podpori družbeni pobudi za brezplačne higienske izdelke v javnih ustanovah: stotim osnovnim šolam, … The post Pogovor o intimi in intimni negi appeared first on domžalec.si .
Strički iz Pustne sekcije Striček so na zadnjem sestanku pred osrednjim dogodkom 34. Pustnim karnevalom na Viru, sklenili, da karneval bo v vsakem vremenu. Ne glede na to, kaj obetajo vremenoslovci, se ne dajo in pravijo, da pust in šeme preganjajo zimo iz naših krajev in tradicij kljub nekaj kapljic dežja ne dajo. Ne glede na … The post Nedeljski karneval na Viru bo v vsakem vremenu appeared first on domžalec.si .
Danes, v soboto, 10. februarja, se bo v prostorih Osnovne šole Domžale odvijalo otroško pustovanje, kjer se bodo vse maškare lahko zabavale skupaj s Trkajem in Repki. Vstop je prost, praznovanje pa bo popestril tudi nastop Godbe Domžale in Domžalskih mažorekt. Ne bodo manjkali niti kurenti in pustni krofi. Otroško rajanje se začne točno ob … The post Otroška pustna sobota v Domžalah appeared first on domžalec.si .
Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale SIP Šempeter s 3:1 (-23, 19, 15, 16). V prihodnjem krogu bodo v sredo, 14. februarja, ob 20. uri, gostile GEN-I Volley. SIP Šempeter – Calcit Volley  (23, -19, 15, 16) Šempeter v Savinjski dolini – … The post Po začetnem ogrevanju do gladke zmage tudi v Šempetru appeared first on domžalec.si .

petek, 9. februar

Razmislek o maternem jeziku ob kulturnem prazniku – kaj nam pomeni? Predvsem pa: kaj pomeni poslušalcu ali bralcu naših besed? Vsako leto znova, ko se bliža 8. februar, slišim, kako neverjetno (v slabem pomenu) je, da praznujemo smrt Prešerna in ne njegov rojstni dan. Naj dodam ironično, da velik del teh ljudi niti ne ve, … The post Zakaj uporabljati pravilno slovenščino? #Ajdapiše appeared first on domžalec.si .
Ob koncu lanskega leta je v založbi Kulturnega doma Franca Bernika Domžale in s finančno pomočjo Občine Domžale, izšla nova knjiga, v kateri častni občan Domžal, novinar in publicist Matjaž Brojan predstavlja doslej manj znano delovanje dveh osrednjih društev, Sokolov in Orlov na Domžalskem. Na predstavitvi knjige, ki je bila v Slamnikarskem muzeju v Domžalah, 8. februarja … The post Matjaž Brojan : Sokoli in Orli na Domžalskem appeared first on domžalec.si .
»Z veliko gotovostjo lahko rečemo, da mogoče le tisti znamo takšne stvari resnično ceniti, ki tudi sami ustvarjamo s svojimi rokami. Vemo, koliko ur in dni je potrebno poleg marljivosti, natančnosti, nešteto vbodov, da nastane tak izdelek. In da ti denar vsega truda ne more poplačati,« pravijo vezilje, izpod katerih prstov se porajajo edinstveni izdelki … The post Vezenine ljubezni appeared first on domžalec.si .
Nik Peterlin je v sredo, 7. februarja, odplaval svojo drugo tekmo na svetovnem prvenstvu. Tekma v daljinskem plavanju na 5 kilometrov je potekala tako kot nedeljska 10-kilometrska v starem pristanišču v mestu Doha v Katarju. V močni svetovni konkurenci 76 plavalcev je Nik Peterlin osvojil odlično 34. mesto s samo 2,45-minutnim zaostankom za prvouvrščenim francozom […] The post Nik Peterlin v Dohi na 5-kilometrski razdalji v zlati sredini appeared first on modre novice .
Javno komunalno podjetje Prodnik skrbi za odvoz komunalnih odpadkov na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče. Kosovne odpadke z vsakega odjemnega mesta odvaža dvakrat na leto po v naprej določenem razporedu. Datuma odvoza za leto 2024 sta že navedena na računih za komunalne storitve (v preglednici z zabojniki pred specifikacijo obračuna) in portalu eProdnik, kjer … The post Datuma odvoza kosovnih odpadkov za leto 2024 appeared first on domžalec.si .

četrtek, 8. februar

Obveščamo vas o pomembni informaciji glede otroškega rajanja, ki bo potekalo to soboto, 10. februarja 2024, v Domžalah. V primeru dežja, se sobotno otroško pustno rajanje seli v prostore OŠ Domžale ob Češminovem parku. Otroško rajanje se začne točno ob 13. uri. Čaka nas nora zabava s Trkajem in Repki, prihod kurentov ter sladkanje s krofi. V … The post Otroško pustovanje v primeru slabega vremena BO appeared first on domžalec.si .