Vir: Domžalec

»Pridi z nami tudi ti«, je pisalo na vabilu za druženje. Otroci iz skupine Levčki, enote Češmin, Vrtca Urša z vzgojiteljicama smo se odločili, da pripravimo druženje s starši v tem pravljičnem letnem času. Starše smo povabili na krajši sprehod po praznično okrašenem mestu. Skupaj smo si pogledali lučke, ki pogrejejo naše srčke in naredijo … The post Večerni sprehod s čajanko appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 urama in 34 minutami
Zelo smo veseli, da so se naši mladi člani tako dobro odrezali na natečaju, ki je imel zelo številčno in dobro udeležbo, in sicer je 244 avtorjev poslalo 1732 fotografij na vse tri teme. Dosežki naših članov so 28 fotografij v izboru: 2. mesto Anja Kosmač, DIPLOMA – Brina Jazbec, Anja Kosmač in Špela Grum … The post Uvrstitve članov FKVK Mavrica na fotografskem natečaju CZM Domžale “Pogled 2023” appeared first on domžalec.si .

Včeraj

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 13 urami in 2 minutama
December je čas praznikov, druženja in predvsem dobre hrane. Toda, kaj sploh je danes dobra hrana? Dandanes je vse več hrane – toda, je ta hrana tudi kakovostna? V EU imamo tudi vse več pravil, kaj se sme in kaj ne, toda ali danes res jemo boljšo hrano? In zakaj ne? Prvo pravilo: cena ne … The post Domače! Domače? #Ajdapiše appeared first on domžalec.si .
Občina Moravče, Vegova ulica 9, 1251 Moravče objavlja na podlagi 12. člena Pravilnika o uporabi športne dvorane Primoža Peterke Moravče JAVNI RAZPIS ZA ODDAJO V UPORABO ŠPORTNE DVORANE PRIMOŽA PETERKE MORAVČE. Obrazci za prijavo na javni razpis so dostopni v času uradnih ur v Glavni pisarni Občine Moravče, Vegova ulica 9, 1251 Moravče ali na … The post Javni razpis za oddajo v uporabo Športne dvorane Primoža Peterke Moravče appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 20 urami in 26 minutami
Osnovna šola Domžale letos obeležuje 50-letnico delovanja v zgradbi na Bistriški 19 v Domžalah, kamor se je preselila leta 1973, pod imenom OŠ Šlandrove brigade. Praznovanje obletnice je šola obeležila s kulturnim dogodkom v četrtek, 7. decembra 2023, na katerem je nastopilo preko 80 nastopajočih – zdajšnjih in bivših učencev ter učiteljev. Na dogodku sta … The post Osnovna šola Domžale 50. obletnico delovanja obeležila s praznovanjem appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 20 urami in 41 minutami
V letošnjem šolskem letu smo se v skupini Slončki, enote Češmin Vrtca Urša, odločili za sodelovanje v mednarodnem projektu »Pomahajmo v svet«. Otroci so stari 4 -5 let, zelo vedoželjni in vedno pripravljeni na spoznavanje nečesa novega, drugačnega. Projekt »Pomahajmo v svet« je mednarodni projekt zavoda Fini iz Radeč, preko katerega otroke v vrtcih in … The post Pomahali smo v Litvo appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 23 urami in 22 minutami
Ambroževe maše so priredila številna društva širom Slovenije. Slovesnost počastitve spomina na sv. Ambroža je lepa priložnost za ovrednotenje domačega čebelarstva in obenem tudi zaključek čebelarskih opravil in čebelarskega leta. V zimskem času čebele počivajo in utrip dela v čebelnjaku se za nekaj časa ustavi. Na god svetega Ambroža, 7. decembra 2023, so se pri … The post Sveta maša posvečena sv. Ambrožu ter živim in pokojnim čebelarjem appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 2 urama in 21 minutami
V petek, 15. decembra 2023, ob 20. uri, bo v dvorani Tuhinjka v Termah Snovik potekal PUB kviz. Z ekipo si lahko priborite lepo praktično nagrado. Sestavite zmagovalno ekipo štirih članov, s katero verjamete, da boste s skupnimi močmi in znanjem premagali vsa vprašanja iz različnih tematik. Prijavnina znaša 20€ za skupino (3-4 osebe). Število … The post PUB kviz v Termah Snovik appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 2 urama in 56 minutami
V prvih treh mesecih šolskega leta je na OŠ Roje večkrat na teden omamno dišalo po ohrovtovi mineštri in pirinih palačinkah. Le zakaj? Učenci so se pripravljali na kuharsko tekmovanje Zlata kuhalnica, učitelji pa so okušali jed in podajali predloge za izboljšave. Učenci so kuharsko tekmovanje že komaj čakali in mentorici so neprestano spraševali, če … The post Učenci OŠ Roje na kuharskem tekmovanju za redne šole dobili zlato priznanje in nagrado za 3. mesto v državi appeared first on domžalec.si .

četrtek, 7. december

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 13 urami in 11 minutami
Prazničen december je obogaten s številnimi praznično obarvanimi in zabavnimi dogodki, božično-novoletni sejmi, predstavami za najmlajše, kakor tudi starejše. Otroci se veselijo in že nestrpno pričakujejo obiske dobrih mož, medtem, ko starši vneto iščejo darila, s katerimi bi razveselili in uresničili najrazličnejše želje otrok. Pred iztekom leta se pogosto izpostavlja veselje, druženje, praznovanje in pa … The post “Kaj pa če otrok letošnjega darila ne bo vesel?” appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 17 urami in 20 minutami
Včerajšnji obisk svetega Miklavža v Domu upokojencev Domžale je bil nepozaben dogodek, ki je napolnil srca stanovalcev s toplino in radostjo. Sveti Miklavž je v spremstvu dveh simpatičnih angelčkov in porednega parklja obiskal vsakega stanovalca posebej, jim podaril drobna darila ter jim izrekel prijazne besede tolažbe in spodbude. Ob glasbeni spremljavi so se v skupnem … The post Miklavževanje v Domu upokojencev Domžale appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 18 urami in 9 minutami
Zadnjo nedeljo, 3. decembra 2023, je bilo v športni dvorani Osnovne šole Toma Brejca zelo vroče. V njej se je namreč odvijalo največje tekmovanje v zgodovini slovenskih pokalov – 4. Pokal Kamnika v boksu, ki je bil hkrati tudi finale slovenske boksarske lige 2023. Tekmovanje je skupaj s Boksarsko zvezo Slovenije organiziral kamniški Boksarski klub … The post Boksarski spektakel, kakršnega Kamnik še ni videl appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 22 urami in 4 minutami
Božič se vztrajno bliža. Letos bo Božič prišel takoj za četrto adventno nedeljo, ki že sovpada z božičnim večerom, ko se sveti Devici Mariji in svetemu Jožefu rodi Dete Jezus, v ponedeljek pa je že božični dan. Pri domžalskem rezbarju Marijanu Vodniku so v petih prostorih poleg ostalih rezbarij pripravljene izrezljane jaslice, ki bodo krasile razstave jaslic … The post Izrezljane jaslice domžalskega rezbarja Marijana Vodnika so pripravljene na razstave širom Slovenije appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 22 urami in 43 minutami
V sredo zvečer, 6. decembra 2023, je Občinski svet Občine Moravče z veliko večino glasov sprejel predlog proračuna za leti 2024-2025. Župan dr. Milan Balažic je v svoji predstavitvi proračuna povedal, da je uravnotežen, socialen in razvojno naravnan. Z njim se ohranjajo stabilne javno-finančne razmere. Največji poudarek v proračunu je dan naslednjim področjem: 1. varstvo … The post Moravški Občinski svet sprejel proračun za leti 2024-2025 appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 23 urami in 52 minutami
Menačenkova domačija Domžale je v goste povabili domžalsko ustvarjalko samoukinjo, ki na prvi samostojni razstavi predstavlja svoje večletno delo izdelovanja vitražnih izdelkov v tiffany tehniki. Izdelovanje vitraža je skupek navdiha, ustvarjalnosti in domišljije, ki zahteva izredno natančnost v vseh fazah izdelave. Kot mnoge ženske rokodelke, je Darka Erklavec našla svoj čas za intenzivno ustvarjanje šele … The post Svetloba ujeta v steklo Darke Erklavec appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma in 25 minutami
Z veseljem vam sporočamo, da Domžalski planinski dom na Veliki planini, v petek 8. decembra 2023, ponovno odpira svoja vrata! Koča je prijetno ogreta, iz kuhinje že diši po domačih dobrotah, toplega čaja in kuhančka pa tudi ne bo manjkalo, sporoča nova ekipa Domžalskega doma, obenem vas lepo vabijo, da jih obiščete že ta vikend. … The post Domžalski planinski dom na Veliki planini ponovno odpira svoja vrata appeared first on domžalec.si .

sreda, 6. december

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 12 urami in 56 minutami
V Tosami se že dobro desetletje intenzivno ukvarjajo z razvojem izdelkov za sodobno oskrbo rane. V svetu se namreč opušča oskrba ran s klasično gazo, nadomeščajo pa jo sodobni materiali – tudi naravni. V Tosami so za izdelke, s katerimi pospešujejo celjenje ran, izbrali med. Pozitivne lastnosti delovanja medu na rane so dobro poznane že … The post Vivamel – zdravljenje vseh vrst ran z medom appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 14 urami in 10 minutami
Anja Rupel, glasbena ikona, ki je Jugoslavijo osvojila s skupino Videosexom in v Sloveniji zaznamovala medijsko sceno, se vrača na koncertne odre. Novemu koncertnemu programu boste lahko premierno prisluhnili v ljubljanskem SiTi Teatru BTC ta petek, 8. decembra ob 20. uri. Za popestritev večera bo z njo nastopila Tinkara Kovač. “Vesela sem, da se mi … The post Zimska glasbena poslastica: povratek Anje Rupel v SiTi Teatru appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 17 urami in 41 minutami
Dobrotnik, škof sveti Miklavž je tudi tokrat na večer pred svojim godom, obiskal otroke iz župnije Brdo. Kako velika je ta župnije, bolje koliko otrok šteje, smo se lahko prepričali na dveh predstavah, ki so jih pripravili in zaigrali animatorji, zaključile pa so se z obiskom svetega Miklavža. Pred začetkom predstave nam je združeni otroški … The post V Lukovici zagorele decembrske luči, ki jih je županja prižgala z Miklavžem appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 19 urami in 19 minutami
Ob jubilejni 10. obletnici skladbe »Ne bodi kot drugi«, kantavtorica in skladateljica Ditka v času prazničnega decembra poklanja novo pesem z naslovom »Božič prihaja«. S pesmijo želi opomniti, da je bistvo božičnih praznikov v povezovanju s tistimi, ki jih imamo radi. Si vzamemo čas za druženje in začutimo pomen vrednot, kot so ljubezen, družina in … The post Priljubljena kantavtorica Ditka v praznični čas vstopa z novo božično pesmijo appeared first on domžalec.si .