Vir: Domžalec

V priljubljeni Kavarni Hiša v Dobu pri Domžalah se pripravljajo na naslednji butični koncert, ki bo potekal na čudovitem vrtu kavarne. Vabljeni v sredo, 29. maja 2024 ob 19.30 uri, ko bo prostore kavarne napolnila glasba legendarnih Beatlov! Skupina Help!, ki posnema svetovno znane The Beatles, prihaja iz Naklega. Člani skupine so Matic Pelcel (John … The post Večer z legendarno glasbo: Help! A Beatles Tribute prihaja v Kavarno Hiša appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 3 urami in 27 minutami
Ste na sprehodu opazili grmičevja bezga? Bezeg (Sambucus nigra) je ena izmed najbolj cenjenih zdravilnih rastlin, ki se že stoletja uporablja v ljudski medicini. Uporabljajo se vsi deli rastline, od cvetov in jagod do listov in lubja. Cvetove nabiramo v maju in juniju. Rastlina vsebuje veliko zdravilnih učinkovin, kot so flavonoidi, tanini, karoteni ter vitamini … The post Ste opazili belorumene cvetove bezga? appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 4 urami in 27 minutami
Tudi v marcu smo imeli pestro klubsko dogajanje. Redni občni zbor članov Savate kluba Domžale je potekal dne 6. marca 2024 ob 18.15 uri v telovadnici OŠ Rodica, Kettejeva ulica 13, 1230 Domžale, na podlagi prej objavljenega vabila upravnega odbora Savate kluba Domžale. 8. marca 2024 smo imeli prvi brezplačni praktični tečaj samoobrambe, kjer so … The post Savate klub Domžale na svetovnem pokalu v Bolgariji, tečaj samoobrambe in občni zbor appeared first on domžalec.si .

Včeraj

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 16 urami in 17 minutami
Dandanes si vsak starš želi, da je njegov otrok v vsem, kar počne, najboljši ali bolje rečeno, da je nadpovprečen. Velikokrat vidimo, da starši preko svojih otrok izpolnjujejo cilje, ki jih sami niso uspeli uresničiti. Po drugi strani pa lahko zaznamo tudi tekmovalnost v smislu, od koga otrok bo dosegel boljše rezultate. V današnjem času … The post Ali vzgajamo preveč perfektne otroke? appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 17 urami in 24 minutami
Ljudje smo se začeli zavedati tega, da si zaslužimo živeti polno življenje. Da cilj življenja niso materialne dobrine in denar (seveda je tudi to zelo pomemben del življenja), ampak notranji mir, ljubezen in sreča. Da pridemo do tega notranjega miru in sreče, pa je potrebno najprej pogledati v vsa naša prepričanja in vzorce, ki nam … The post Zlorabe v terapevtskem in duhovnem svetu appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 18 urami in 18 minutami
Preveč porabljenega časa za vožnjo na delo? Stojite v gneči, ste naveličani? Temu se lahko izognete – kako? Nudimo zaposlitev v vaši okolici, v Domžalah v urejenem okolju. IŠČEMO KOMERCIALIST ZA INDUSTRIJSKO OPREMO (M/Ž) Nudimo: Zaposlitev v urejenem in sproščenem okolju. Zaposlitev v stabilnem in rastočem podjetju. Možnost strokovnega razvoja in napredka. Redno in stimulativno … The post Zaposlujemo dodatno – TRIMAD d.o.o. appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 20 urami in 17 minutami
Deveto leto zapored se je najvišja stolpnica v Sloveniji spremenila v tekaški poligon. 89 metrov, 21 nadstropij in 479 stopnic. Organizator tekaške prireditve je Športno društvo Alive Ljubljana, vodja pa Boštjan Gams in njegova žena Živa. Povabljeni so bili vsi, ki bi se radi preizkusili v edinstveni tekaški preizkušnji in hkrati polepšali dan Junakom tretjega … The post Domžalski karateist Darko Flis se je povzpel na Kristalno palačo appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 21 urami in 26 minutami
Župan Občine Moravče dr. Milan Balažic je ob 870-letnici prve pisne omembe danes, 20. maja 2024, odkril turistično tablo za grad Rožek. Ta grad, eden od enajstih, ki so nekoč krasili Moravško dolino, je stal na strmi vzpetini nad vasjo Vinje. Pod imenom Rudolffseck je prvič omenjen leta 1154. Grad so postavili vitezi Galli. Župan … The post Moravški župan odkril turistično tablo za grad Rožek appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 22 urami in 32 minutami
Društvo starodobnih vozil Kamnik je ta konec tedna organiziral Mednarodno revijo starodobnikov Kamnik 2024, na kateri so se predstavila starodobna vozila v dveh skupinah. V prvi skupini so bili društveni starodobniki in posebno atraktivni starodobniki, v drugi skupini pa motorji in avtomobili od letnika 1889 do 1945, skupaj 70 vozil. V nedeljo, 19. maja 2024, so se starodobniki popeljali do Arboretuma Volčji potok, … The post Mednarodna revija starodobnikov v Volčji potok privabila množico obiskovalcev appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 23 urami in 37 minutami
Domžalski policisti so bili pretekli teden obveščeni o prometni nesreči, tatvinah, vlomih, začasno odvzeli vozniška dovoljenja, odkrili ponarejen bankovec ter obravnavali vožnje pod vplivom alkohola in nasilja v družini. Med drugim so bili policisti obveščeni o tatvini lesa, v kateri je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec posekal 11 smrek in 2 bukvi in s tem dejanjem … The post Kronika PP Domžale: Neznani storilec posekal 11 smrek in 2 bukvi appeared first on domžalec.si .
»Vsi mi, ki nam je mar za brate, očete, strice, prijatelje, sinove in ostale moške predstavnike, se zberemo z zloščenimi motorji in v primernih oblačilih. Podamo si roke, se objamemo, nasmejimo in zagotovo odpremo kakšno pametno, pomembno temo. Povsem upravičeno lahko rečemo, da rešujemo svet – in letos se bomo še dodatno potrudili, da bo … The post Distinguished Gentleman’s Ride ponovno v Domžalah appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 2 urama in 22 minutami
Nacionalni teden prostovoljstva poteka vsako leto meseca maja po vsej državi, njegov namen pa je praznovanje prostovoljstva in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Letos ga obeležujemo v tednu od 20. do 26. maja. S Knjižnico Domžale že vrsto let sodelujejo številni prostovoljci, ki so s svojimi izkušnjami in prizadevnostjo nepogrešljiva pomoč. Pomagali so pri organizaciji … The post Nacionalni teden prostovoljstva appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 3 urami in 27 minutami
Svetovni dan čebel, ki ga obeležujemo 20. maja, je priložnost, da se ozremo na pomembno vlogo teh malih, a izjemno vplivnih žuželk. Čebele niso le proizvajalke medu, temveč ključne opraševalke, ki imajo velik vpliv na ekosisteme in kmetijstvo. Čebele so ključne opraševalke, ki prispevajo k razmnoževanju številnih rastlinskih vrst. Brez čebel bi se drastično zmanjšala … The post Brez čebel ni prihodnosti appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 4 urami in 27 minutami
Beseda binkošti izvira iz grške besede pentekoste, kar pomeni petdeseti. Na petdeseti dan po veliki noči, kristjani praznujejo prihod Svetega duha. Na včerajšnjo binkoštno nedeljo pa je župnik Jure v Dobu blagoslovil kolesa in njihove voznike. Star pregovor pravi, da se je bolje slabo peljati, kot pa dobro peš hoditi. Posebno danes, ko so kolesa oblikovana … The post Blagoslov koles pri cerkvi Sv. Martina v Dobu appeared first on domžalec.si .

nedelja, 19. maj

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 17 urami in 57 minutami
V soboto, 18. maja 2024 je v Zagrebu potekalo mednarodno tekmovanje v brazilskem jiu jitsu, ki se ga je udeležila tudi 12-letna Iza Vilar iz Doba pri Domžalah in osvojila že peto zaporedno zmago. Iza je članica šole brazilskega jiu jitsa Gracie Barra Domžale, ki izvaja treninge v prostorih Hiše na travniku v Dobu pri Domžalah. Brazilski … The post Iza Vilar je v Zagrebu osvojila že peto zaporedno zmago v brazilskem jiu jitsu appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 21 urami in 12 minutami
Kadetska ekipa ŽNK Radomlje Medex je brez igralk selekcije DU15, ki se mudijo v Avstriji, odigrala zadnjo gostujočo tekmo v sezoni 2023/24 in z njo zaključila redni del sezone državnega prvenstva na vrhu zahodne skupine. Iz Radelj so se vrnile s točko, v dvoboju s Korošicami pa so povedle z golom Špele Gerbec. Za izenačenje … The post ŽNK Radomlje na vrhu zahodne skupine appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 1 dnem, 23 urami in 42 minutami
Neveljski cerkveni mladinski zbor je nastal leta 1984. Nekateri pevci prepevajo še danes in že vrsto let prepevajo ob nedeljski maši ob 10. uri v cerkvi sv. Jurija v Nevljah pri Kamniku. Domačini doživljajo cerkev v Nevljah kot »mater vseh cerkva na Kamniškem,« saj je bila to v 12. stoletju prva cerkev na Kamniškem in … The post Koncert Neveljskega cerkvenega mladinskega zbora ob 40-letnici appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 2 urama in 23 minutami
Po poročanju policijske uprave Ljubljana so na našem območju v preteklih 48 urah na našem območju obravnavali vlom in tatvino. Neznani storilec je v okolici Komende vlomil v kletne prostore in od tam odtujil dve električni kolesi, in sicer žensko kolo znamke Haibike in moško kolo znamke Lapierre. Lastnika je oškodoval za okoli 5.500 evrov. … The post PU Ljubljana: iz kleti odpeljal električni kolesi appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 3 urami in 27 minutami
Menjava dlake je naraven proces pri psih, ki se dogaja redno in je ključen del njihovega zdravja in dobrega počutja. Menjava dlake lahko prinese kar nekaj izzivov, vendar si lahko s pravilno nego  olajšamo ta proces.  Zakaj pride do menjave dlake? Menjava dlake je naraven proces, ki omogoča psom, da se znebijo stare, poškodovane dlake … The post Nasveti za učinkovito nego pasje dlake appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 4 urami in 27 minutami
Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja občine Domžale in Krajevna organizacija ZB za vrednote NOB Radomlje vabita v soboto, 25. maja na Spominsko slovesnost ob 80. obletnici delovanja Partizanske bolnice Triglav. Program: 9.00 – zbor (pri kamnolomu na Kolovcu) in pohod proti partizanski bolnici Triglav 10.00 – poklon borcem in žrtvam s polaganjem vencev in prižig … The post Napovednik: Spominsko slovesnost ob 80. obletnici delovanja Partizanske bolnice Triglav appeared first on domžalec.si .