Vir: Domžalec

sreda, 6. december

Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 22 urami in 31 minutami
V nedeljo, 3. decembra 2023, se je v Kamniku odvijal zadnji, 6. krog slovenske boksarske lige pod imenom “Pokal Kamnika”, ki je potekal pod okriljem Boksarske zveze Slovenije in Boksarskega kluba Hayat, na njem pa so se zbrali, doslej rekordni 104 boksarji. Tekmovanja so se udeležili tudi tekmovalci Kluba borilnih veščin Domžale, vsak pa se je v … The post Miklavž pohvalil tekmovalce Kluba borilnih veščin Domžale appeared first on domžalec.si .
Regionalne novice > Osrednja SlovenijaDomžalecpred 2 dnevoma, 23 urami in 55 minutami
Prva predstavitev nove pesniške zbirke Alenke Mihorič z naslovom »Glas izpod skorje« je bila v torek, 5. decembra 2023, v Knjižnici Domžale. V literarno pogovornem večeru sta se avtorici pesmi in fotografij Alenki Mihorič z glasbeno spremljavo pridružili citrarki društva Lipa Domžale, Ivanka Hočevar Istenič in Jožica Ravnikar. Pogovor z avtorico je vodila urednica knjige mag. … The post Kakšen je Glas izpod skorje Alenke Mihorič? appeared first on domžalec.si .
V današnjem digitalnem svetu je prisotnost na družbenih omrežjih ključna za vsako podjetje. Ne le, da omogoča neposredno komunikacijo z obstoječimi in potencialnimi strankami, ampak tudi (o)krepi prepoznavnost blagovne znamke. Pogosta rešitev za podjetja pri tem je marketinška agencija, ki poskrbi za kakovostno in konsistentno vodenje družbenih omrežij – to pa v končni fazi pozitivno … The post Družbena omrežja za podjetnike: promocija in rast vašega posla appeared first on domžalec.si .
V soboto, 2. decembra 2023, je v ljubljanskem 25 metrskem bazenu v Tivoliju potekal tradicionalni mednarodni plavalni miting Miklavž 2023. Plavalni klub Calcit Kamnik je zastopalo 16 plavalk in plavalcev pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića in Lare Seretin. Nastopili so: Neža Hren, Tina Klemen, Irenej Bizant, Urban Klemenc, Jakob Prelc, Maj Prosen, Jaka Serko, Justin … The post Miklavževa plavalna tekma uspešna za Calcitove plavalce appeared first on domžalec.si .

torek, 5. december

Na območju dveh začasnih mostov čez Kamniško Bistrico na Viru, bo zaradi prestavitve gospodarske javne infrastrukture (vodovod, energetski vodi, telekomunikacijski vodi) iz »starega« poškodovanega mostu na začasni most izvedena polovična in popolna zapora regionalne ceste ob in na mostu. Polovična zapora ceste oz. zapora dol vodnega mostu bo vzpostavljena v petek, po jutranji prometni konici in bo […] The post Zapora začasnega mostu čez Kamniško Bistrico v Domžalah appeared first on modre novice .
V teh časih, ko nam vsem zelo primanjkuje miru, smo se Domžalski skavti in taborniki odločili, da skupaj pripravimo kratek dogodek in program ob sprejemu Luči miru iz Betlehema. Lučka nam kot simbol že več let pomaga, da v teh prazničnih časih ne pozabimo na naše bližnje, prijatelje in osamljene. Da se jih spomnimo in … The post V Domžalah bomo kmalu sprejeli Luč miru iz Betlehema appeared first on domžalec.si .
Zimska sezona prinaša veselje mnogim ljubiteljem športov na snegu, med njimi je smučanje zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih dejavnosti. Da bi zagotovili varno in prijetno smučarsko izkušnjo, je ključno, da se ustrezno pripravimo na vse izzive, ki jih lahko prinesejo gore in zimske razmere. Smučanje je šport, ki zahteva dobro fizično pripravljenost, zlasti mišic spodnjega … The post Kako se pripraviti na varno in udobno smučanje appeared first on domžalec.si .
Začel se je veseli december in praznično vzdušje se stopnjuje. Okrašujemo, kupujemo darila, se družimo. Pri tem smo lahko bolj ali manj okolju prijazni. V Javnem komunalnem podjetju Prodnik si prizadevajo biti okolju prijazni ob vseh priložnostih, zato so izjemno veseli sodelovanja z Vrtcem Urša tudi v teh prazničnih dneh. Otroci so namreč skupaj z … The post Otroci iz Vrtca Urša ustvarili čudovite okraske za Grinijevo eko božično drevesce appeared first on domžalec.si .
Silvo Karo je leta 2022 v Briançonu v Franciji prejel zlati cepin za življenjsko delo na področju alpinizma in tako postal drugi slovenski alpinist, ki je prejel to prestižno nagrado. Enainšestdesetletnega alpinista je žirija znanih alpinističnih nagrad izbrala za življenjski opus, ki sega od himalajskih 8000 metrov do težavnostne smeri 8a v športnem plezanju. V … The post Od lesenega do zlatega cepina – alpinistična pot Silva Kara skozi fotografski objektiv appeared first on domžalec.si .
5. december 2022 – dan, ko je vse nas, ki smo ga imeli čast poznati, v srcu močno zabolelo. Boli še danes, že sama misel, da ga ni, pa vendar v naših srcih še zelo močno živi. Vem, da živi v vetru in v rahlem dežju jeseni. Je glas ptic, ki prepevajo spomladi in vem, … The post V spomin Bojanu Dujiću – Pepiju appeared first on domžalec.si .
Svetovni pokal v plavanju na odprtih vodah, ki naj bi se prvotno odvijal v Eilatu v Izraelu od 1. do 2. decembra 2023, se je odvijal od 2. do 3. decembra 2023 v Funchalu na Portugalskem. Tekmovanje je potekalo v soboto, 2. decembra. Vključevalo je posamezno preizkušnjo na 10 km za moške in ženske, v … The post Nik na Portugalskem appeared first on domžalec.si .

ponedeljek, 4. december

Decembrski program Mestnega gledališča ljubljanskega obljublja bogat gledališki mesec in ponuja raznolike umetniške izkušnje. Vsaka od predstav gledalcu pusti edinstven pečat, vse pa združuje izstopajoča igra, premišljena režija in poglobljena obravnava različnih tem. Med pomembnejšimi predstavami velja omeniti psihološki triler Trije milijoni minut, dramo Nora, komedijo absurda Bog masakra, družinsko dramo Tih vdih in večkrat … The post Prazniki se začnejo v MGL appeared first on domžalec.si .
Ljubljenec ženskih src, Žan Serčič, je ob predstavitvi najnovejšega albuma Ljubezenske igre v Media Centru v Ljubljani s svojo energijo, šarmom in strastno izvedbo svojih starih in novih hitov navdušil občinstvo ter ponovno potrdil status enega najbolj zaželjenih glasbenikov na slovenski glasbeni sceni. Sprememba prizorišča iz lani razprodane Cvetličarne je bila nujna, saj je postalo očitno, … The post Žan Serčič končno razkril Ljubezenske igre appeared first on domžalec.si .
Pravnuček Filip je šel v šolo in babica Sanda se je odločila izdelati risbe, lutke in še kaj, kar lahko ponazarja in opiše črke abecede. Za izhodišče je izbrala slikanico Abeceda na polju in v gozdu s pesmicami Otona Župančiča in Nika Grafenauerja, opremljeno z ilustracijami Jelke Reichman. Vsaka risba nosi svojo črko, pripadajočo pesmico, … The post A B E C E D A appeared first on domžalec.si .
V soboto, 2. decembra 2023, je župan Občine Moravče dr. Milan Balažic skupaj z moravškimi veterani vojne za Slovenijo na planinskem domu Ušte-Žerenk razvil protokolarno zastavo velikega znanstvenika in častnika, moravškega rojaka barona Jurija Vege. Zastava je oblikovana tako, da združuje barvne elemente zastave Občine Moravče, v osrednjem delu pa je lociran Vegov grb. Župan … The post Moravški župan z veterani vojne za Slovenijo na planinskem domu Ušte-Žerenk razvil Vegovo zastavo appeared first on domžalec.si .
Čeprav z rahlim časovnim zamikom, pa vendar moram pohvaliti jesenski koncert Ženskega pevskega zbora Stane Habe Domžale v Kulturnem domu Franca Bernika. Tradicionalni jesenski koncert je lepo povezovala Draga Jeretina Anžin, iz napovedi pa se je dalo slutiti da nas čaka lepa kulturna prireditev. In res je bilo tako. Pod vodstvom zborovodkinje Andreje Polanc so … The post Jesenski koncert Ženskega pevskega zbora Stane Habe Domžale navdušil appeared first on domžalec.si .
Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo so 1. decembra na Ministrstvu za kulturo podelili nazive Branju prijazna občina. Naziv, ki je namenjen spodbujanju aktivnosti lokalne skupnosti za izboljšanje bralne pismenosti in kulture, so tokrat prejele občine: Bovec, Črnomelj, Ilirska Bistrica, Logatec, Lovrenc na Pohorju in Sežana. Skupaj je od leta 2017 … The post Šest občin prejelo naziv Branju prijazna občina appeared first on domžalec.si .
Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, tatvino, poškodovanje poštnega nabiralnika s pirotehničnim sredstvom ter tri prometne nesreče. V enem primeru je povzročitelj s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Policisti so intervenirali tudi zaradi družinskega nasilja, kjer je bilo ugotovljeno, da je zakonski partner v družinski skupnosti grdo in ponižujoče ravnal s … The post Kronika PP Domžale: Močno vinjen moški nadlegoval svojca in poskušal nasilno vstopiti v njegovo hišo appeared first on domžalec.si .
V Društvu Barka, ki domuje v Zbiljah 1k pri Medvodah, so v nedeljo, 3. decembra 2023, pripravili že 10. Miklavžev sejem. Zbrana sredstva bodo tokrat namenili v požaru prizadeti kmetiji Mis. Sejemska prireditev je bila tudi priložnost za klepet s sorodniki, znanci ali prijatelji ob domačih dobrotah in čaju. V ta namen so imeli v … The post Barkin 10. Miklavžev sejem appeared first on domžalec.si .
Po avgustovskih poplavah so dela na porečju Kamniške Bistrice in protipoplavne aktivnosti s strani Občine Domžale v teku. Glede odstranitve poškodovanega mostu na Viru se vodstvo Občine Domžale vseskozi urgentno dogovarja s pristojnimi in si prizadeva, da bi bil most čim prej porušen in na novo zgrajen. Most, tak kot je, predstavlja grožnjo za varnost … The post Aktivnosti glede rušenja poškodovanega mostu na Viru, dela na porečju Kamniške Bistrice v teku appeared first on domžalec.si .